«ΠΕΤΑΞΑΝ» ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΥΨΗ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΑΔΕΣ» ..

ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΚΗΣ ΜΠΕΝΙ ΚΛΠ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημειώθηκαν ΘΑΝΑΤΟΙ: 56.613 και ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ: 40.660. Η διαφορά ανήλθε στις 16.000. Με τα τωρινά δεδομένα η διαφορά σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει τις 30.000. Ιστορικό ρεκόρ, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2015 η διαφορά μεταξύ Θανάτων και Γεννήσεων ανήλθε στις 28.800. Η μεγαλύτερη διαφορά από την εποχή του πολέμου, επισημαίνει ο Δημ. Καζάκης

 

ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΚΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟCIA ΜΕ ΔΝΤ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ, ΟΙ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΩΣ «ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ» ΕΔΡΑΣΑΝ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.. Στούρνος, Χαρδούβελης, Προβόπουλος, Μπαρουφάκης, μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του «Αρχιιερέα» της Διαφθοράς Σημίτη..

Βόμβα για τα έως σήμερα λεγόμενα περί υπερχρέωσης της χώρας αποτελεί το ντοκουμέντο που παρουσιάζει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Τσοβόλας…
Ο πρώην υπουργός οικονομικών παραθέτει στοιχεία από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι το » άλμα » στα χρέη του κράτους έγινε επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη παρά τον «μύθο» ότι οι παροχές μέχρι το 1989 εκτίναξαν το χρέος.

χρεος πινακας

Δείτε τι γράφει ο Δημήτρης Τσοβόλας

Εδώ παραθέτω τον πίνακα 6.1 με τίτλο «Σύνθεση Χρέους Κεντρικής Διοίκησης (ποσά σε δισεκ. δρχ)» των ετών από 1987 έως και 1997. Είναι απολογιστικά (οριστικά στοιχεία). Ο πίνακας αυτός της εξέλιξης του χρέους περιλαμβάνεται στην Εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού έτους 1998 (Κυβέρνηση του κ. Σημίτη), (σελίδα 180) η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή και έγινε νόμος του Κράτους:

Από τον πίνακα αυτό προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία, ότι είναι αναληθές και σκόπιμο, αυτό που επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια υποστήριζε η Ν.Δ. και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι υπερχρεώθηκε η χώρα μας το 1989, λόγω της κοινωνικής πολιτικής και άλλων παροχών που δόθηκαν στον Ελληνικό λαό την περίοδο 1981-1989.

Προκύπτει, αντίθετα, ότι μετά το 1989, παρότι πάρθηκαν αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα και εκποιήθηκε μέρος της εθνικής περιουσίας, το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε σημαντικά και ως ποσοστό στο Α.Ε.Π. και σε απόλυτους αριθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 31-12-1989 (η τότε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέδωσε στις 30-6-1989) το χρέος αυτό ανέρχονταν σε 6.699 δισεκ. δρχ., ή σε ποσοστό 61,5% του Α.Ε.Π.
Στη συνέχεια όμως με Κυβέρνηση Ν.Δ. (και Πρωθυπουργό τον κ. Κων. Μητσοτάκη), το 1993 ανήλθε στο τρομακτικό ποσό των 23.431 δισεκ. δρχ. ή ποσοστό 110,9% του Α.Ε.Π.

Τέλος στην περίοδο 1994 έως 1997 (με κυβέρνηση κ. Σημίτη) ανήλθε στο ποσό των 39.339 δισεκ. δρχ. το 1997 ή σε ποσοστό 120,2% στο Α.Ε.Π.

Σήμερα δε, παρά τα σκληρά μνημόνια ανέρχεται στο ποσό των 364 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 180% του Α.Ε.Π..
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Αθήνα, 25-1-2016
Δημήτριος Τσοβόλας

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ!

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΧΤΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛ.ΣΤΑΤ :
Δολοφονική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε η Ζωή Γεωργαντά πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και είχε κατήγγειλε ότι το έλλειμμα της χώρας διογκώθηκε τεχνητά, οδηγώντας τελικά τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου σε δίωξη για κακούργημα.
Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Γεωργαντά, στην εφημερίδα «Δημοκρατία», χθες το απόγευμα ταξίδευε προς τη Θεσσαλονίκη, όταν στο ύψος της Θήβας, ένα μαύρο τζιπ, την χτύπησε με δύναμη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Σοκαρισμένη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία για το συμβάν και ένα περιπολικό τη συνόδευε μέχρι τη συμπρωτεύουσα.
«Κάποιοι απ’ έξω φαίνεται ότι έχουν ενοχληθεί από τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που έχω καταθέσει για το πώς αλλοίωσαν τα στοιχεία και θέλουν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία. Κάποιοι θέλουν να μου κλείσουν το στόμα. Από ότι έμαθα μέχρι και τον Αλμούνια επιστράτευσαν για να πουν ότι ο Καραμανλής φταίει και ο Παπανδρέου τα έκανε όλα καλά! Το μαύρο αυτό τζιπ με παρακολουθούσε από τον Ωρωπό. Έτρεχα εγώ, “άνοιγε” και αυτός. Πήγαινα πιο αργά, έκανε το ίδιο. Στο ύψος της Θήβας με χτύπησε με δύναμη από πίσω και εξαφανίστηκε βολίδα. Το σοκ ήταν μεγάλο. Δεν πρόλαβα να δω τον αριθμό και εξαφανίστηκε με ταχύτητα μόλις με χτύπησε. Τώρα συνεχίζω το ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη με συνοδεία περιπολικού. Ευτυχώς είμαι καλά», ανέφερε στην εφημερίδα, ενώ ήταν καθοδόν για τη Θεσσαλονίκη.
Να θυμίζουμε ότι η Ζωή Γεωργαντά υποστήριξε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά και έφτασε στο 15,4 του ΑΕΠ, κυρίως επειδή (τεχνητά) εντάχτηκαν σε αυτό τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κατ’ εντολήν της Eurostat.
Η κ. Γεωργαντά επέμενε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ. ευρώ το κράτος.
«Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat, έγιναν όλα τα μνημόνια», έχει επισημάνει η Ζωή Γεωργαντά, εκτιμώντας ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + 10 =