Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ «I. ΣΥΝΟΔΟΥ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞCIA’S…

SYNODOS AVLOPOULOS-BARTHOLOMAIOs

Η Ορθοδοξία θα πράξει το ιστορικό της χρέος τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αντιφώνηση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Στις σχέσεις εκκλησίας και Πολιτείας και στο ότι η Ορθοδοξία αποτελεί εστία σταθερότητας στον σύγχρονο κόσμο( !)) αναφέρθηκε στην αντιφώνησή του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΝΙΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ «ΑΓΙΑ» ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ «ΜΕΓΑΛΗ», ΑΦΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (VIDEO στο τέλος)
 
«Η σημερινή Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας καλείται να θωρακίσει την αρραγή της ενότητα, ως θεμελιώδους σημασίας παράγοντα επιτέλεσης της Θείας Αποστολής της», τόνισε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τη Σύνοδο.
 
Ο γελοίος Παυλόπουλος έλαμψε σε ρόλο κατακτητή ζητώντας υποταγή : «Η Χριστιανοσύνη να υπερασπισθεί τις αρχές και τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού», είπε. !..

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΣΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
renadourou

Πάνω στην ορθόδοξη κατάνυξη και μέσα στο κλίμα για κουκούλωμα της πραγματικής κατάστασης, Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΡΟΔΟΤΑCIA’S…

 

 

 

 

«Ύστερα από 10, περίπου, αιώνες, ήτοι μετά το βαθύτατα τραυματικό Σχίσμα του 1054, η σημερινή Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας καλείται να θωρακίσει την αρραγή της ενότητα, ως θεμελιώδους σημασίας παράγοντα επιτέλεσης της Θείας Αποστολής της. Αποστολής η οποία αποκτά πανανθρώπινες διαστάσεις, αφού η Χριστιανοσύνη, μ’ επίκεντρο την Ορθοδοξία, καλείται να υπερασπισθεί, πέραν των άλλων, τις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού, μ’ έμφαση σ’ εκείνες της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης»,  είπε ο Προκόπης μας..

Ο,ΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΣΦΥΡΙΖΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..Δούρου:Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας …που υπερβαίνει τα όρια της μίας θρησκείας
Στο γεύμα προς τιμήν των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «Προκόπης Παυλόπουλος», με την ευκαιρία της Σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη παρευρέθη η… Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένας Δούρου. Η κ. Δούρου δήλωσε: «Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας, μίας εκκλησίας. Και η υπέρβαση αυτή οφείλεται στο οικουμενικό μήνυμα ενότητας, καταλαγής, διαλόγου και συνύπαρξης που εκπέμπεται σήμερα από την Κρήτη, προς την υφήλιο.
Μήνυμα εξωστρέφειας, μακριά από αποκλεισμούς και απολυτότητες, το οποίο ανταποκρίνεται στα διακυβεύματα του 21ού αιώνα. Και ταυτόχρονα μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς το οποίο ακριβώς στη σημερινή συγκυρία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο και απαραίτητο για ολόκληρη την ανθρωπότητα».
Ισως χρειάζεται κάποιος να υπενθυμίσει πως είναι υποκριτές όσοι ξεχνούν πως τα εκκλησιαστικά ζητήματα εξαρτώνται πληρως και είναι σήμερα παράρτημα της Εξωτερικής πολιτικής..

Π.Χ.

Ευτυχίδης Γρηγόριος:
 ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ . ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΗ . ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΩΡΕ ? ΠΡΟΣΕΧΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΣΥ . Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Όσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τους πατριάρχες που απουσίαζαν από την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Μάλιστα χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη την 12η ώρα να αποσύρονται οι υπογραφές». Ο Πατριάρχης Ρωσίας στην επιστολή του, επικαλείτο την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στις 13 Ιουνίου. «Κωλύομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο Πατριάρχης Αντιοχείας επανέλαβε το θέμα που έχει προκύψει με το Κατάρ, αλλά και σε άλλα ζητήματα, στα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των εκκλησιών, όπως το μυστήριο του γάμου. «Εμείς αδυνατούμε και δεν κατανοούμε τη νέα έκκληση» ανέφερε στην επιστολή του.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 3 =