ΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ..ΠΑΠΑΡΕΣ !

ΚΥΡΙΤΣΗΣ 99

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟCIA’S Για   μια θέση  στην πυραμίδα της Εξουσίας

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΙ PUSTARES ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ «ΚΩΤΣΟΙ» ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΗΠΑ – ΜΕΡΚΕΛ – ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ..
Δεν υπήρξε συμφωνία στο προπαρασκευαστικό Euroworking Group – Το ΔΝΤ επιμένει σε ελάφρυνση του χρέους «εδώ και τώρα» και θεωρεί αδύνατο το στόχο για πλεονάσματα 3,5% υπονομεύοντας την προοπτική για συμφωνία – Μόνο στη δόση για να ταϊσει τα ρουσφέτια της ελπίζει πλέον η κατοχική διακυβέρνηση της Αθήνας έχοντας υποδουλώσει με 99 χρόνια επιτροπεία την άτυχη Χελλάς..
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.. συμφωνούν οι αναλυτές..

ΒΟΛΗ ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΙ Μ@Λ@ΚΕΣ!!! ΕΧΘΕΣ ΕΝΩ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΛΟΕΜΑΘΑΝ !

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ : Ο Τσίπρας το συζητούσε ως τέτοιο(προσφυγή σε εκλογές, αλλά ήταν αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα όρια για να μη χρειασθεί να φθάσει εκεί. Η εντολή του προς τους υπουργούς που διαπραγματεύονταν όλο το προηγούμενο διάστημα με το Κουαρτέτο ήταν να αγωνισθούν για τον καλύτερο συμβιβασμό, αλλά να μην διακινδυνεύσουν ναυάγιο. Η απώλεια της εξουσίας είναι πικρή για όλους και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας και οι υπουργοί του που θέλουν να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Ένας ολόκληρος κομματικός μικρόκοσμος έχει καλομάθει πλέον στους ρόλους και στα μεγαλύτερα ή μικρότερα προνόμια που παρέχει μία θέση στην πυραμίδα της εξουσίας.
153 gennaioi

Το σενάριο περί «χαμένης δεκαετίας» μετατρέπεται πλέον σε βεβαιότητα «χαμένων δεκαετιών». Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα είναι μία πολύ αργή και σταδιακή διαδικασία, λένε οι τεχνοκράτες του Ταμείου – Προβλέπουν (τρίχες δηλαδή δεν γίνονται τέτοιες προβλέψεις  σε τόσο ρευστή  εποχή…) μείωση του δείκτη ανεργίας απ’ το 25% σήμερα στο 12% ως το 2040! Κοντολογίς Ελλάδα σαν Γουατεμάλα με μόνιμη ανεργία , υποκινούμενη διαφθορά και εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων ως τα σύννεφα… Αυτο που λέμε εμείς από το 2009 «Εθνοκάθαρση» γνωρίζοντας την ιδιαίτερη πχιότητα του γιωργάκη και όλων των άλλων πολιτικών παιδιών της ΠροδοΣΙΑ’ς

ΔΝΤ:ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΩΣ  ΟΡΓΑΝΟ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Ακόμα και με νέο, βαθύτερο «μαχαίρι» σε μισθούς- συντάξεις, ακόμα και με ακόμα μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο αφορολόγητο, ακόμα και με πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το χρέος μπορεί να μείνει εκτός τροχιάς, οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό, εκτιμά ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς.

Αυτό είναι λίγο ως πολύ το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς διατρέχοντας την Έκθεση του ΔΝΤ, που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, θέτοντας ερωτήματα για το αν το Ταμείο θέλει να θέσει προ των ευθυνών τους Ευρωπαίους ή αν προσπαθεί από τώρα να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά μιας διαφαινόμενης αποτυχίας ή μάλλον χρεοκοπίας.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί παγιδευμένη μεταξύ των εκτιμήσεων του Ταμείου και των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των κρατών- μελών, για τις βασικές παραδοχές του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για το χρέος. Σύμφωνα με το προσχέδιο που ετοιμάζεται για το Eurogroup, οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι θα επιμείνουν στην πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια δεκαετία, που θα υποχωρήσουν λίγο πιο χαμηλά (στο 2%) για τα επόμενα χρόνια.

Τι λέει το Ταμείο; Ότι μια επίδοση 1,5% είναι πιο ρεαλιστική κι ότι με τα έως τώρα ιστορικά στοιχεία και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, τέτοιες επιδόσεις (3,5%) είναι μάλλον ανέφικτες αν δεν ληφθούν μέτρα που ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Ποια είναι αυτά;

  • Μείωση του αφορολογήτου σε τέτοια επίπεδα, που να μείνει τελικά στο απυρόβλητο γύρω στο 9% των μισθωτών και των συνταξιούχων, αντί του 50% που ισχύει σήμερα. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι το αφορολόγητο θα πρέπει να πέσει ακόμα και κάτω από τις 4.000 ευρώ.
  • Μείωση μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, η νέα παρέμβαση στο Ασφαλιστικό δεν θίγει τις καταβαλλόμενες συντάξεις, με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό όφελος να αναφέρεται στο απώτερο μέλλον
  • Στα «βράχια» οδηγεί, επίσης, η διαφορά προβλέψεων για τη δυναμική του ΑΕΠ, αφού το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι ρυθμοί της τάξης του 1,3% είναι μια λογική εκτίμηση, την ώρα που οι Ευρωπαίοι βάζουν πολύ πιο ψηλά τον πήχη για να «βγαίνουν» τα νούμερα. Που βασίζει την πρόβλεψη του το Ταμείο;
  • Η χώρα θα παλεύει με υψηλή ανεργία για δεκαετίες. Το 2022 δεν θα έχει πέσει κάτω από 18%, το 2040 θα έχει φτάσει στο 12%, για να πέσει στα προ κρίσης επίπεδα το 2060, δηλαδή ενώ θα έχουν «χαθεί» δύο γενιές εργαζομένων
  • Η συμβολή των επενδύσεων θα είναι μάλλον περιορισμένη, καθώς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα
  • Η αύξηση της παραγωγικότητας θα είναι ισχνή καθώς δεν θα υπάρχει η αναγκαία παρέμβαση στις αγορές προϊόντων και στην αγορά εργασίας

Οι τράπεζες

Αίσθηση προκαλεί, επίσης, η επιμονή (εμμονή κατά άλλους) του Ταμείου στην εκτίμηση για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λόγω του μεγάλου βάρους των «κόκκινων» δανείων και της ελλιπούς αντιμετώπισης του προβλήματος των πολιτικών παρεμβάσεων στη διοίκηση των τραπεζών, προτείνοντας μάλιστα να κρατηθεί γι’ αυτό, ένα «μαξιλάρι» 10 δις ευρώ από τα αδιάθετα της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης. «Το ΔΝΤ χάνει το δίκιο του με τέτοια επιχειρήματα» σημειώνει στο iefimerida υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΤτΕ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, την ώρα που τραπεζικοί κύκλοι «βράζουν» κατά του Π. Τόμσεν, στον οποίο χρεώνουν αυτά τα ανυπόστατα- όπως τα χαρακτηρίζουν- σενάρια.

Ο γκρεμός

Το σενάριο καταστροφής του ΔΝΤ στήνεται ακριβώς πάνω σε αυτές τις τόσο διαφορετικές προβλέψεις. Το Ταμείο ζητά από τους Ευρωπαίους ένα μίγμα εξαιρετικά απαιτητικών μέτρων ελάφρυνσης- από επιμηκύνσεις 40 ετών ως και εγγύηση χαμηλών επιτοκίων ακόμα και με χρηματοδότηση από τους κρατικούς προϋπολογισμούς- και μάλιστα εμπροσθοβαρώς, δηλαδή πριν από το 2018, αλλά ακόμα και οι τεχνοκράτες του Ταμείου σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην περίπτωση που σημειωθούν οριακές αποκλίσεις ακόμα και έναντι των δικών του μακροοικονομικών εκτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, αν οι ρυθμοί ανάπτυξης κινηθούν στο 1% και τα πρωτογενή πλεονάσματα σταθεροποιηθούν στο 1% του ΑΕΠ, τότε το Ταμείο υποστηρίζει ότι το Χρέος δεν θα είναι πλέον βιώσιμο, ακόμα κι αν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ελάφρυνσης που προτείνει και είναι ενδεικτικό ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα επιτόκια όλων των δανείων θα έπρεπε να μηδενιστούν ως το 2050!

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ-VD

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 12 =