ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ, ΑΓΓΛΟΠΟΥΣΤΟΦΙΛΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΑΜΑ..

 

ARMENIES STAVRWMENES

Η φωτογραφία είναι από την Αρμένικη Γενοκτονία.. Σεβαστή βεβαίως και Αγία η μνήμη των δικών μας κατά πολύ ανθρώπων, που θυσιάσθηκαν μαζί με τους Ελληνες Πόντιους και λοιπούς μικρασιάτες λίγο αργότερα από τον Κεμάλ, τον οποίον προσκυνούν οι τουρκόδουλες ως αποδείχτηκε πολιτικές μαριονέτες μας.. Σ’ ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης η φωτό μπορεί να εμπεριέχει μήνυμα προς τις Συριζαίες «τουρκάλες» που ολοκληρώνουν αυτή την εποχή τη ρευστοποίηση του Κράτους μας και μας σέρνουν σε υποδούλωση, δέσμιους τους Ελληνες με τα δεσμά του Αναγκαστικου Χρέους και των ανοιχτών συνόρων πρός την Τουρκία.. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.. 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Μ’ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΑΝ ΦΡΕΓΑΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ 1 ΠΡΑΜΑ!

Καθώς, «τους ζωνουν πάλι τα φίδια».. απειλούν με Κάθαρση οι μεν τους δεν..

ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΑ 86 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ, ξαναρωτάμε, ΤΙ ΜΙΖΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ? ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 25 ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΜΟΙΒΗ… ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΤΕ(ΕΚΛΕΙΣΑΝ) ΤΗΝ ΛΑΖΑΡΝΤ ? ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ ΩΣ ΤΟΝ «ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗ» ?
 
Σκληρή απάντηση δίνουν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Θεοχαράκης, πρώην στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον οποίο κατηγορούν ότι η «εκροή καταθέσεων ξεκίνησε την 3η Δεκεμβρίου 2014, όταν ο κ. Στουρνάρας διέπραξε μοναδικό ατόπημα στην παγκόσμια ιστορία των κεντρικών τραπεζών δηλώνοντας, δημοσίως, ότι φοβάται πως θα προκύψει «πρόβλημα ρευστότητας» στην αγορά».
 
Οι κ.κ. Βαρουφάκης και Θεοχαράκης με μια μακροσκελή δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας στη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι «η υπερήφανη διαπραγμάτευση» στοίχισε στη χώρα 86 δισ. ευρώ, το τρίτο μνημόνιο δηλαδή, υπογραμμίζουν:

stournos tsipras

Εκτίναξη του ελληνικού χρέους σχεδόν στο 300% του ΑΕΠ έως το 2060 εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία για την ελάφρυνσή του «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε έκθεσή του για την Ελλάδα. «Εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τότε αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται, αγγίζοντας το 293,8% του ΑΕΠ έως το 2060» αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

 
Αυτό δεν τόλμησε να το ισχυριστεί ούτε ο κ. Σαμαράς, στις στιγμές της μεγάλης απελπισίας του. (σσ. τους ζώνουν τα φίδια δηλαδή κι αμολάνε παπάρες..)

Η ένταση των ταραγμένων ημερών του 2015 αναβίωσε προσωρινά χθες στην ημερίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE στην Τράπεζα της Ελλάδος, με θέμα τη διασύνδεση της ευρημάτων της οικονομικής και κοινωνικής έρευνας στην κυβερνητική πολιτική, λένε αυτήκοες μάρτυρες..

Ενας εκ των ομιλητών στην ημερίδα, ο Θεοχαράκης, υπήρξε πέρυσι στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Η παρέμβασή του χαρακτηρίστηκε από παντελή έλλειψη αυτοκριτικής, αλλά και ζοφερά λόγια για τις αντιδημοκρατικές τάσεις της τρόικας και των δανειστών, γράφει η Καθημερινή.. Αναφερόμενος στην κατάσταση πριν από τον Ιανουάριο του 2015 –προτού, δηλαδή, αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ– την περιέγραψε ως «επαίσχυντη»: «Η παρέμβαση των θεσμών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία γινόταν με τη νοοτροπία του ανθύπατου», είπε.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την μήνιν του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που ήταν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά κατά το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της. Στη δική του ομιλία λίγο αργότερα, ο κ. Στουρνάρας, με σκωπτική διάθεση και σαφώς ενοχλημένος, έκανε μια σύντομη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη. Αυτό που πέτυχε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών της Πρώτης Φοράς Αριστερά, είπε ο κ. Στουρνάρας, ήταν ότι «μετονόμαστε την τρόικα σε θεσμούς και μετέφερε τα στελέχη της από τα υπουργεία στο Hilton». Αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, είπε ότι δεν παραδέχθηκε πως οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» των οποίων ηγήθηκαν ο ίδιος και ο κ. Βαρουφάκης «είχαν και ένα κόστος: τα 86 δισ. του τρίτου μνημονίου και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, που επιβλήθηκαν μετά την εκροή 45 δισ. σε καταθέσεις», τις οποίες προκάλεσε η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησαν.

 
Επίσης, επισημαίνουν πως «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν θα άρχιζε bankrun μετά από μια τέτοια δήλωση του κεντρικού της τραπεζίτη. Γι’ αυτό και πουθενά οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν κάνουν τέτοιες δηλώσεις» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι κύριοι Βαρουφάκης και Θεοχαράκης.
 
Αναφέρουν ακόμη ότι ο κ. Στουρνάρας «αποφάσισε να μας αντικρούσει όχι ως κεντρικός τραπεζίτης στον χώρο της κεντρικής τράπεζας με επιστημονικά επιχειρήματα, αλλά ως τέως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Και να το κάνει χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν αντέχουν στο φως του κοινού νου, αναγκάζοντάς μας να απαντήσουμε».
 
Ως προς την άποψη του κ. Στουρνάρα ότι το κόστος των 86 δισ. ευρώ για τον ελληνικό λαό, προήλθε από την «υπερήφανη διαπραγμάτευση», οι κ.κ. Βαρουφάκης και Θεοχαράκης αναφέρουν ακόμη:
 
Η άποψη ότι η διαπραγμάτευσή μας κόστισε στον ελληνικό λαό ποσό ίσον με το προβλεπόμενο από το 3ο Μνημόνιο νέο δάνειο μπορεί να σταθεί μόνο αν πιστεύει κανείς ότι ήταν δυνατόν το ελληνικό δημόσιο να μην ξαναδανειστεί (ούτε καν από τις αγορές!) μετά τον Ιούνιο του 2015. Ότι, δηλαδή, το κράτος θα εξυπηρετήσει το μη βιώσιμο χρέος 320 δις από τα… πρωτογενή του πλεονάσματα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + twenty =