ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΒΑΡΑΕΙ ΤΑ ΣΦΥΡΙΖΑ ΞΕΨΥΧΩΝΤΑΣ Ο ΔΟΛΙΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ..

tsipras-pappas-skoyrletis

Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΨΟΦΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΕΣΩΣΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΜΗΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΝΩ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΓΚΑ, ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ…

Ο ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΚΟΛΜΑΝ ΖΑΚΣ

Το ταξίδι του Νο 2 της κυβέρνησης Νίκου Παππά (φωτομαφία αριστερά) στις ΗΠΑ μαθαίνω ότι το οργάνωσε η… Goldman Sachs. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που είχε τόσο υψηλές επαφές με την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και με  χρηματοπιστωτικούς και επενδυτικούς κύκλους, γράφει ο Βηματοδότης/του Βήματος..

tsipras troika

Τη Γκόλνμαν έφερε στην Ελλάδα το αρχιλαμόγιο κάθαρμα Σημίτης και με τον Χριστοδουλάκης διέπραξαν το περίφημο σουάπ, δανειο για να κρύψουν τις μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό του κράτους.. Μιά συναλλαγή από την οποία οι αμερικανοεβραίοι τραπεζαλήτες ενέγραψαν κέρδη 2,5 δις δολλάρια στο ενεργητικό της.. Φανταστείτε τι μίζες έπεσαν τότε.. Εκεί φαίνεται τους μπήκε η ιδέα ή τους έκαναν πρόταση οι ξένοι να ξεπουλήσουν όλη τη χώρα γιατί μετά ξεκίνησαν να λένε για τα τουριστικά ακίνητα, τα φιλέτα στις ακρογυαλιές, ιδιωτικοποιήσεις, χρηματοπαρανοϊκά παίγνια στο έμπα του 21ου αιώνα.. 

Η Goldman Sachs είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και οικονομικών συμβούλων. Δηλαδή η απόλυτη έκφραση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Αυτού που ο ίδιος ο κ. Παππάς και ο αρχηγός του κατακεραύνωναν και κατακεραυνώνουν διαρκώς. Πράγμα που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα «παιδιά» είναι ευέλικτα και κυνικά, όχι μόνον εγχωρίως αλλά και διεθνώς. Δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Goldman Sachs και Μητσοτάκης

Θα ‘θελε ο Ψυχάρης να «δαγκώσει» τον Ηλιάδη γι αυτό τον γυροφέρνει, αλλά με τα οικονομικά χάλια που έχει μόνο να προσεύχεται τον παίρνει για κανένα ψυχικό, να μη τελειώσει άχαρα τον μουράτο βίο του σε κανένα κελί.. Η καριέρα του ξεκίνησε στη μεταπολίτευση, όταν έγινε γνωστός ως χαφιές της Χούντας..

Λίγα μόλις 24ωρα προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο Ν. Παππάς, ο partner & managing director για την Ελλάδα της Goldman Sachs Χάρης Ηλιάδης γευμάτιζε στο πολυτελές εστιατόριο Milos στο Hilton με τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη. Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Ηλιάδης άφησε τη UBS για να ενταχθεί στο δυναμικό της πιο ισχυρής για πολλούς αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως συντονιστής όλων των εργασιών της Goldman Sachs για τις εκδόσεις κρατικού χρέους στην Ευρώπη. Σε εκείνη τη συνάντηση (11 Μαΐου) στο Milos, o κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα μας χρειάζεται μείωση φόρων, σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, δίκαιη κατανομή βαρών και στοχευμένη μείωση δαπανών.

Σε κάθε περίπτωση οι δανειστές πρέπει να είναι περιχαρείς με την ελληνική κυβέρνηση. Παρά τα όσα λέγονται για δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση και για τον αντίλογο που σηκώνει η «αριστερή»  κυβέρνηση στους πιστωτές, είναι η πρώτη φορά που η χώρα φαίνεται να έχει μια κυβέρνηση τόσο ανάλγητη ωστε να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με το 3o και σκληρότερο μνημόνιο .

Όταν ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ έχασε σειρά στελεχών του (Κουρουπλή, Σακοράφα κλπ). Στη ψήφιση του δευτέρου μνημονίου εγκατέλειψαν τη ΝΔ ο Καμένος και άλλοι βουλευτές της. Αντίθετα στη ψήφιση του τρίτου μνημονίου από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν άνοιξε ρουθούνι. Οι «αριστεροι» αυτοί μισουν την Ελλάδα.

Κανείς βουλευτής δεν δίστασε, κανείς δεν αμφιταλαντεύτηκε. Ψηφίστηκε συντεταγμένα και καθολικά από όλους τους βουλευτές της συμπολίτευσης και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και με την ψήφιση των προαπαιτούμενων που απομένουν σε εκκρεμότητα.

Ταυτόχρονα, οι διάφοροι ξένοι επενδυτές υποστηρίζουν -και όχι εντελώς άδικα- ότι ο περίφημος κόφτης είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στη χώρα. Εχουμε 7 χρόνια ύφεση γιατί οι διαδοχικές κυβερνήσεις  δεν μπόρεσαν να πειθαρχήσουν και να ακολουθήσουν κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης, λόγω ανεξάντλητης «ρεμούλας»… Οι «Ελληνες» ολιγάρχες, κατ’ ουσίαν πράχτωρες του διεθνούς  παράγοντα, ποτέ δεν αποδέχθηκαν να φορολογηθούν ούτε να εγκαταλείψουν τα μεσαιωνικά προνόμια τους επί του Κράτους, επί των ΜΜΕ κλπ

Ετσι, η χώρα παραιτείται από την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής και αποδέχεται σε αυτοματοποιημένη βάση την τήρηση των δεσμεύσεων για Δάνεια που έχει «παντελονιάσει» μια κάστα, οι Τραπεζαλήτες με τους Ολιγάρχες και τις πολιτικές φαμίλιες και άλλους από τα ΜΜΕ και γενικώς από τις αυλές τους.  Πρόκειται για Ασιατικό Τρόπο Παραγωγής, όπως έβλεπε δηλαδή  ο Μάρξ την Ινδία..  Ολα τα βάρη πληρώνει ο Ελληνικός λαός ο οποίος κατ’ ουσίαν γενοκτονείται χωρίς να μπορεί να αντισταθεί ούτε στη ντόπια ληστοκρατεία, ούτε στην ξένη επιβουλή..

Καθώς δε γερνάμε οι Ελληνες, πρός αντικατάσταση μας και ικανοποιώντας πλήρως τις  επιταγές της Αμερικανευρώπης για τα «ανοιχτά σύνορα» εισάγονται  ξένοι πρόσφυγες και μετανάστες, από τους πολέμους, γενικώς κατατρεγμένοι αραπάδες και παγιδεύονται στην άτυχη Χελλάς από «ανθρωπιστές», ΜΚΟ, κλπ του  δουλεμπορίου,  σε καταυλισμούς «χύμα στο κύμα»… Αυτοί την εποχή κυρίως πρόκειται για  ηττημένους πληθυσμούς του Ισλαμικού Κράτους.. Ετσι αυξάνουν και διαχέουν την πίεση στην τοπική κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

TI ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

«Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας» είναι το όνομα του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων που θα έχει διάρκεια ζωής 99 χρόνια και μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου το Ταμείο θα έχει τέσσερις θυγατρικές:
Το ΤΑΙΠΕΔ ( που θα τρέξει τις 19 αποκρατικοποιήσεις μεταξύ των οποίων είναι το 17% της ΔΕΗ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 65% της ΔΕΠΑ ,το 24% της ΕΥΔΑΠ κλπ), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς και η υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) στην οποία και θα περιέλθουν οι συμμετοχές κρατικών επιχειρήσεων δίχως να διευκρινίζεται ποιές.
Ο νέος φορέας θα διοικείται από τη Γενική Συνέλευση του βασικού μετόχου, το Εποπτικό Συμβούλιο, και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Κομβικό ρόλο στη λειτουργία του νέου υπερ-Ταμείου θα διαδραματίζει το Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) που θα απαρτίζεται από 5 μέλη τα οποία θα επιλέγονται τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από τους δανειστές.
Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά θα διορίζει τα 3 μέλη και η Κομισιόν μαζί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τα άλλα 2, ανάμεσα στα οποία και ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου.
Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατόπιν πλειοψηφίας τεσσάρων μελών.
Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι αυτό που θα διορίζει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ), δηλαδή του οργάνου που θα αναλάβει να κάνει το μάνατζμεντ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Με άλλα λόγια, το Εποπτικό Συμβούλιο θα μπορεί να εκλέγει και να διορίζει τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου, και να ζητά οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο που θεωρεί απαραίτητο.
Από την πλευρά του το ΔΣ έχει ως έργο να εγκρίνει τυχόν απόσχιση περιουσιακών στοιχείων από μια θυγατρική, να υλοποιεί επενδύσεις κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Επενδύσεων, να εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΤΑΔΑ και να υποβάλλει στο Εποπτικό Συμβούλιο 3μηνιαίες εκθέσεις.
Με το πολυνομοσχέδιο κυρώνεται και η σύμβαση παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με τον όμιλο Κοπελούζου.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 4 =