ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ

ΜΑΟ

Ποιοι Ο.Τ.Α. δεν έχουν υποβάλει οικονομικά στοιχεία Ν.Π. [Η λίστα]

ΕΝΑΣ»ΑΕΡΑΣ»ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ(vd)

Ποιοι ΟΤΑ δεν έχουν υποβάλει οικονομικά στοιχεία Ν.Π. [Η λίστα]ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Εκατοντάδες Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν υποβάλει ως οφείλουν, σύμφωνα με τη σχετική υποχρέωση της Χώρας, τα οικονομικά στοιχεία τους, για το α’ τρίμηνο του 2016.Όπως αναφέρεται στο εξαιρετικά επείγον έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, «δεδομένου ότι το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα για την υποβολή των εν λόγω δελτίων έχει παρέλθει», οι προαναφερόμενοι Φορείς καλούνται να ενσωματώσουν τα οικονομικά στοιχεία τους, το αργότερο έως τις 27 Μαΐου 2016.

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο ζητείται από τους Ο.Τ.Α., η ορθή και πλήρης υποβολή των στατιστικών δελτίων των Ν.Π.∆.∆. και Ν.Π.Ι.∆. µηνός Μαρτίου 2016 (εάν ανήκουν στο ΜΦΓΚ) ή α’ τριµήνου 2016 (εάν δεν ανήκουν στο ΜΦΓΚ), στη βάση δεδοµένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης (βάση ΥΠΕΣ∆Α – ΕΕΤΑΑ).

Τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που δεν έχουν υποβάλει οικονομικά στοιχεία ΕΔΩ

Οι έλληνες βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν για νέα μέτρα λιτότητας την Κυριακή 22 Μαΐου, δύο ημέρες προτού οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αξιολογήσουν το κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενη δόσης για την Ελλάδα, αναφέρει το Associated Press.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει μια σειρά από φορολογικές αυξήσεις, μεταξύ των οποίων αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24%, αύξηση των φόρων στα καύσιμα, τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, το αλκοόλ και τα καπνικά, καθώς και απελευθέρωση της πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Αναμένεται, επίσης, να περιλαμβάνει τις διατάξεις για τον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, ο οποίος θα ενεργοποιείται αυτόματα, όταν η Ελλάδα αποκλίνει από τους στόχους.
Το πολυνομοσχέδιο κατατίθεται αύριο, Τετάρτη 18 Μαΐου, στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκ νέου την επόμενη Τρίτη, 24 Μαΐου, για να συζητήσουν αν η Ελλάδα έχει καταγράψει ικανοποιητική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, βάσει της συμφωνίας για το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται για την Ελλάδα, καθώς τον Ιούλιο θα κληθεί να αποπληρώσει ομόλογα, αποπληρωμή που δύσκολα θα πραγματοποιηθεί χωρίς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − eight =