ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

 

astegoi HJLEIAS

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ! ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΣΥΡΣΙΜΟ ΔΙΧΩΣ» ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ !

Σήμερα η διακυβέρνηση παρακαλάει «να μην καθυστερήσει η «αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους», όπως τό υπουργός επικρατείας στον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ N. Sheets. Ο Ν. Παππάς υποστήριξε ότι η Ελλάδα υλοποιεί πλήρως τη συμφωνία του περσινού καλοκαιριού, κάτι που αμφισβητείται απ΄ολους τους ξένους..  Στο εσωτερικό όμως όλα τα θέματα έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο και ηχούν πολιτικά καμπανάκια πλέον για την επιβίωση του ίδου του «Συστήματος» των «νταβάδων» της Ρεμουλ Ολιγαρχίας
ΠΟΙΟΙ να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, με το διεφθαρμένο-σάπιο Δημόσιο, τους »μιζαδόρους», τα »λαμόγια» πολιτικούς, την »εχθρική» νομοθεσία, την υψηλή φορολογία; Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί της να σταματήσουν το »παραμύθι» ότι κάνουν επαφές γιά »επενδύσεις» στις ΗΠΑ, νομίζοντας ότι έτσι θα καλύψουν τις… τουριστικές τους περιηγήσεις (που πληρώνει ο εξαθλιωμένος -από τις πολιτικές τους- λαός).

Στα 6 χρόνια »μνημονίων» ζούμε στις ΗΠΑ τις δεκάδες επισκέψεις πρωθυπουργών, υπουργών, αξιωματούχων της Ελλάδας, που είχαν υποτίθεται (πάντα) »σημαντικές επαφές» στην Ουάσιγκτον ή με »υποψήφιους επενδυτές» στην Νέα Υόρκη ή έκαναν παρουσίες σε ακατάλληλες ώρες σε τηλεκάναλα μέτριας κατηγορίας, γιά αυτοπροβολή (που βαφτίζονται στην Αθήνα, ως »σημαντικές παρεμβάσεις»).
Τα αποτελέσματα, παρά τα πολλαπλά -»τουριστικά» και μη- ταξίδια στις ΗΠΑ, γνωστά. Δηλαδή, ΜΗΔΕΝ. Επενδύσεις, ΜΗΔΕΝ. Στήριξη από Ομογένεια, ΜΗΔΕΝ.

Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης,

stathakis«Τα μηνύματα που έχουμε από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσεχές τακτικό Eurogroup. Το παρελθόν όντως μας έχει διδάξει ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, δεδομένης και της εμπλοκής στο ζήτημα πολλών πλευρών με διαφορετικές προσεγγίσεις. Το τελευταίο διάστημα όμως οι προσεγγίσεις αυτές έχουν πλησιάσει και δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές», αναφέρει ο κ. Σταθάκης.

Δήλωσε, ό,τι εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, εκτός αν υπάρξει ανάγκη, «οπότε θα ζητήσουμε εκλογές».

Για τα «κόκκινα δάνεια» επαναλαμβάνει ότι το 90% των δανειοληπτών προστατεύεται από τη συμφωνία με τους δανειστές: «Θεωρούσαμε ότι η απελευθέρωση της πώλησης δανείων σε μη τραπεζικές εταιρείες πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε να μην πληγεί ο ήδη τραυματισμένος κοινωνικός ιστός.

 

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ .

draxmi SIMAIA

Προειδοποίηση σε δραματικούς τόνους- με πολλούς αποδέκτες- απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα πλέον δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη, “χτυπώντας” παράλληλα  το καμπανάκι στο Μαξίμου για  “σύρσιμο χωρίς τέλος”.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  μιλώντας στην πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για την πολιτική και οικονομική διαχείριση της κρίσης, ιδίως από ένα κόμμα που εκπροσωπεί το χώρο της Αριστεράς.  Επικρατεί, όπως επισημαίνει, άγνοια ως προς την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και των προϋποθέσεων πραγματοποίησής τους. Κατηγορεί την κυβέρνηση για “συσκότιση” και έλλειψη ενημέρωσης προς τους πολίτες και ζητά σπάσει  “αυτή η  παραπλανητική σιωπή και να αναδειχθούν “όχι μόνον τα λάθη τη πληροφόρησης αλλά και τις συγκεκριμένες πορείες που θα μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη”.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι προτιμά να μη δυσαρεστήσει, ακολουθώντας “παλιές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές” και χρησιμοποιεί έναν βαρύ όρο για να περιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον “εθνικολαϊκιστικό σχηματισμό”, υπογραμμίζοντας ότι “συνεργάζεται στενά με διάφορες συντεχνίες”.

“Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ήδη στον έβδομο χρόνο της κρίσης και η έκβασή της δεν είναι ακόμη βέβαιη. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος.  Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτήν την εξέλιξη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Σημίτης και επισημαίνει “η κυβέρνηση αποφεύγει με κάθε τρόπο τον περιορισμό των δαπανών..

Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου ο πρόεδρός του Κλέμενς Φούεστ που είναι μέλος της επιτροπής «σοφών» της Γερμανίας καταγγέλει ό,τι η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι το πρόβλημά της, κι όχι το χρέος!

 «Το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την δημιουργία συνθηκών φιλικών για την ανάπτυξη και ότι δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι χώρες-δανειστές».

Ο Κλ  Φουέστ σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post», υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του περασμένου καλοκαιριού και θεωρεί λάθος το ενδεχόμενο παραχωρήσεων λόγω της προσφυγικής κρίσης.

«Θα ήταν μοιραίο αν οι χώρες του ευρώ δεν έδιναν πλέον τόση προσοχή στις μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις της Ελλάδας λόγω των προσφύγων. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε χωριστά», δηλώνει ο Γερμανός οικονομολόγος, ενώ, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων βλέπει «πολλά αρνητικά».

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × three =