Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

lavrof putin

Πριν λίγη ώρα,ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη,εξαπέλυσαν,μαζική αεροπορική επιδρομή στο τουρκοκρατούμενο Ιλντίμπ,της βορείου Συρίας.Οι πρώτες πληροφορίες που μας έρχονται κάνουν λόγο,για τουλάχιστον 40 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες-»εθελοντές» και δεκάδες τραυματίες. Η ρωσική κατασκοπία έκανε θαυμάσια δουλεια,εντοπίζοντας την θέση τους. Δείτε το βίντεο στο τέλος..

1800 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

Σ. ΛΑΒΡΩΦ : «Δεν πρόκειται να επιτραπεί στην Αγκυρα  να πραγματοποιήσει τα σχεδιά της»

Η διακεκαυμένη πλέον ζώνη του Αιγαίου που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία προσελκύει τώρα μετά το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.  Ο Ρώσος υπουργός των εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ δήλωσε τα εξής στο Russia Today:
«Η πρόθεση της Τουρκίας να επεκτείνει την επιρροή της και να διευρύνει τα εδάφη της στο Αιγαίο είνει ένδειξη ιμπεριαλιστικής συμπεριφοράς. Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικου εναέριου χώρου, έφτασαν τις 1.800 πέρυσι και το ΝΑΤΟ τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα επεκτατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό» ,δήλωσε Ρώσος ΥΠΕΞ.

σπετζναζ

Τρεις νέες μεραρχίες θα αναπτύξει η Ρωσία για να ισορροπήσει στρατιωτικά την ανάπτυξη δυνάμεων του NATO στα δυτικά σύνορά της, όπως σημείωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Οι μεραρχίες θα αναπτυχθούν τόσο στα δυτικά όσα και στα νότια ευρωπαϊκά σύνορα της Ρωσίας, μέχρι το τέλος του 2016. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η κίνηση γίνεται λόγω της ενδυνάμωσης των στρατιωτικών δυνάμεων του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε σημεία που βρίσκονται κοντά στη ρωσική μεθόριο.

«Παρατηρούμε νεό-οθωμανικές τάσεις στη διεθνή στάση της Τουρκίας και όχι μόνο σε ότι αφορά στην κατάσταση στη Συρία. Και στην Ελλάδα τα ίδια επιχειρούν να κάνουν. Στην Συρία προωθούν τις ασφαλείς ζώνες και ένα «Plan B» για την Συρία και στην Ελλάδα επιχρειρούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της χώρας σε διάφορα νησιά. Εστειλαν Στρατό και στο ράκ, παρά τις ρητές αντιρρήσεις της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία ποτέ δεν εξουσιοδότησε τις τουρκικές δυνάμεις να εισέλθουν και έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την αποχώρησή τους. Δεν πρόκειται να επιτραπεί στην Αγκυρα να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της».

Τον τελευταίο καιρό ο Ρ.Τ. Ερντογάν με κάθε τρόπο υπόσχεται ό,τι θα επιδιώξει να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο. Αυτό δείχνουν οι ενέργειες της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα.

Η Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν χαρακτηρίζει “τουρκικά” ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δηλώνει πώς θα τα διεκδικήσει, στέλνει μαχητικά να κάνουν συνεχώς πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο και με ασκήσεις απόβασης σε “εχθρικά” εδάφη και γενικώς διατηρεί σκηνικό κρίσης.

Το διάβημα διαμαρτυρίας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σε υψηλούς τόνους προς την Τουρκία. «Μην κάνετε λανθασμένες αξιολογήσεις για το πού μπορούμε να φτάσουμε για να υπερασπιστούμε την εδαφική μας κυριαρχία», επισήμανε στο έντονο διάβημα προς την Άγκυρα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, την επόμενη φορά που θα υπάρξει επιθετική ενέργεια να μην αποκλειστεί από ελληνικής πλευράς απάντηση βάσει του νυν αμυντικού δόγματος. Δηλαδή κίνηση αποτροπής της ενέργειας, με ότι αυτό συνεπάγεται…

helicopters-russia

Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ και εφημερίδες, χωρίς να είναι προσκείμενα στον Νταβούτογλου μιλούν για «πραξικόπημα του Ερντογάν».

Όπως εκτιμάται, βλέποντας ο Ερντογάν πώς οι Αμερικανοί μεθοδεύουν τη σύσταση ενός Κουρδικού κράτους, ο ίδιος αντιστέκεται και επιχειρεί ταυτόχρονα να αυξήσει το “ζωτικό χώρο” της Τουρκίας προς τη Συρία και το Αιγαίο.

Με αυτή την πολιτική φαίνεται πως δεν συμφωνεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου ή ο Ερντογάν θεωρεί πώς δεν την εξυπηρετεί και προωθεί τον “αποκεφαλισμό” του. Ο νυν Τούρκος πρωθυπουργός του δόγματος των “μηδενικών προβλημάτων” με τους γείτονες διαβλέπει τους κινδύνους, ιδίως από μία εισβολή στη Συρία που θα φέρει την Τουρκία σε σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά και από μία ένταση στο Αιγαίο και σπεύδει να βγάλει την ουρά του απ’ έξω..

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πιστεύει πως μια σύγκρουση με τη Ρωσία θα ήταν καταστροφική για την Τουρκία, ενώ στο θέμα του Αιγαίου θεωρεί πως το αλισβερίσι με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος μπορεί να συμβάλει στην επιδίωξη των τουρκικών στόχων από την βίζα μέχρι την αλλαγή του status quo. Ο Ερντογάν φαίνεται πώς είναι της σκληρής γραμμής και φαίνεται να επιζητά τη στρατιωτική εμπλοκή.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + 8 =