ΠΡΕΣΒΕΙΑ : ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΛΙΜΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΤΟΡΑ

ΟΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΓΑ ΡΕΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ  ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΤΑCΙA !

ΗΠΑ: ΕΛΛΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !

«ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ»- ΔΕΞΙΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ Ο,ΤΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο προσφυγικό στα νησιά, θα πρέπει να δει κανείς τις εντολές των αμερικάνων, που ελευθερώνουν τα χέρια των Τούρκων στα θαλάσσια συνορά μας. Ειδικα με το σταδιακό «άδειασμα» από τα χοτ σποτ των εξαθλιωμένων από πολύμηνη κράτηση προσφυγομεταναστων ανάμεσα στους άτυχους κατοίκους στα ανατολικά νησιά, φανερώνεται συγχρονισμός των ΗΠΑ με την «φιλάνθρωπη» διακυβέρνηση στην Αθήνα. Δημιουργούν τετελεσμένα αδρανώντας μπροστά στα ανοιχτά σύνορα προς την Τουρκία και στα κλειστά προς την Ευρώπη, ακριβώς όπως κάνουν αδρανώντας ύστερα από ανάλογα «χτυπήματα» και στην Οικονομία…

Και όλα γίνονται με σχέδιο και εντολές από τους «συμμάχους»… Πχ. την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε από πλευράς ΗΠΑ μία εξόχως ασυνήθιστη ενέργεια για τα νορμάλ διπλωματικά δεδομένα, για την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τηρεί σιγή… ιχθύος!

ΟΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ»

Οι Αμερικανοί δεν αρκούνται στο ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ. David Pearce, επισκέφθηκε τον ΓΓ του ΥΠΕΞ, κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, και του ανέγνωσε κείμενο τριών σημείων/προϋποθέσεων. Προκειμένου, όπως γράφει αντιναύαρχος ε.α. Κ. Λουκόπουλος στο liberal.gr η νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG2, η οποία «επιχειρεί» στο Αιγαίο (σσ. για το Προσφυγικό..)), να δράσει επιτέλους αποτελεσματικά και η όλη δραστηριότητα να εξελιχθεί ομαλά.

Στον ίδιο ακριβώς χρόνο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα, κ. Francis J. Ricciardone, διάβασε το ίδιο κείμενο στον ομόλογο του κ. Παρασκευόπουλου στο τουρκικό ΥΠΕΞ (στην ουσία μόνιμο υφυπουργό) γνώριμο μας κ. Feridun Sinirlioglu.

Ποιες είναι όμως αυτές οι «προϋποθέσεις» (οι δύο από τις τρεις είναι αυτές που άπτονται εθνικών συμφερόντων) τις οποίες θέλουν να επιβάλλουν οι Αμερικανοί και καθιστούν το όλο γεγονός σοβαρό;

  • Τα μέσα των Ελλήνων και των Τούρκων που διατίθενται στην SNMG2 να αποχωρήσουν από την περιοχή επιχειρήσεων και να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες(;) της δύναμης, όπως… εκλιμενισμό στη Μαύρη Θάλασσα! Πρέπει να επισημανθεί ότι εφόσον αυτό υλοποιηθεί, η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πλοίο με «νατοϊκό καπέλο» στην περιοχή αμέσου ενδιαφέροντος, καθόσον οι προσφυγικές ροές κατευθύνονται προς την επικράτεια της. Δεν είναι καθόλου το ίδιο με τον αποκλεισμό της τουρκικής φρεγάτας, καθόσον οι ίδιοι οι Τούρκοι θα έπρεπε να ελέγχουν με όλα τους τα μέσα (όπως από την αρχή της προσφυγικής κρίσης φωνάζουμε πολλοί, αλλά όχι ο κ. Κοτζιάς που αθωώνει την Τουρκία) έστω και μέσα στα χωρικά τους ύδατα.
  • Η δραστηριότητα της SNMG2 να μην εμποδίζεται με το πρόσχημα ότι υφίστανται θέματα… εδαφικών διεκδικήσεων. Εμείς, όσο και αν προσπαθήσαμε, δεν βρήκαμε…ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις! Η Άγκυρα, κεμαλική ή νέο-οθωμανική, είναι αυτή που προβάλει εδαφικές και άλλες αυθαίρετες νομικά διεκδικήσεις σε όλο το Αιγαίο και αυτή συγκεκριμένα δεν επιτρέπει, σύμφωνα με τις Οδηγίες Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, τη σταδιακή ανάπτυξη της νατοϊκής ναυτικής δύναμης στη θαλάσσια περιοχή Σάμου – Ικαρίας (Περιοχή P3) και στα Δωδεκάνησα (Περιοχή P4). Αυτό βέβαια αποκρύβεται από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, όσο και αν τον προκαλούμε στα άρθρα μας να μας πει τους λόγους μη νατοϊκής παρουσίας στις προαναφερθείσες περιοχές.
  • Να ανταλλάσσονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαβαθμισμένες πληροφορίες. Εδώ βέβαια δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι, καθόσον είναι διαδικαστικό θέμα της Συμμαχίας και δεν έχει κάποια επίπτωση στα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Τουρκία επιβάλει τους όρους της με τη βοήθεια της φιλότουρκης παγκόσμιας διακυβέρνησης των ανδρεικέλων της Αθήνας Χθες ακόμη ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντηπάρτμεντ κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία «να τα βρουν», καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής.

Με αυτήν την άκομψη ενέργεια και τις «προϋποθέσεις» τις οποίες στην ουσία Αμερικανικός παράγοντας επιδιώκει να επιβάλει ως πρωταρχικός «παίκτης» στο ΝΑΤΟ και στις δύο χώρες εξομοιώνεται για μία ακόμα φορά και στο θέμα αυτό η Τουρκία, που είναι ο «νταής» της περιοχής που δημιουργεί τα προβλήματα, με την Ελλάδα το… «καλό παιδί» της Συμμαχίας που αγόγγυστα αποδέχεται τα πάντα για το συλλογικό συμφέρον και την εκπλήρωση των…συμμαχικών στόχων.

Αποδεικνύεται αυτό που επαναλαμβάνουμε εδώ και 3 μήνες, ότι τους όρους για τη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν τους επέβαλε η Ελλάδα, αλλά η Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύεται και αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργεί ζητήματα και να προβάλει με ακόμα πιο έντονο τρόπο τις διεκδικήσεις της απέναντι στην Ελλάδα και πάλι μέσα στο ΝΑΤΟ.

Είναι άξιο απορίας, πως μετά από πολλά χρόνια οι ΗΠΑ εμπλέκονται με αυτόν τον τρόπο σε ένα ζήτημα που αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίδραση που έχουν σε μία συμμαχική επιχείρηση όπως αυτή της SNMG2. Ίσως βέβαια αυτή η αμερικανική «πρεμούρα» να συνδέεται με το ότι σχεδιάζεται και η ανάπτυξη στην περιοχή αεροστάτων επιτηρήσεως. Άραγε για ποιους λόγους!

Μετά τα παραπάνω υποχρεωνόμαστε να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα στο δυστυχώς «κατατονικό» ελληνικό ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα στον κατά τ’ άλλα λαλίστατο κ. Κοτζιά, ερωτήματα που αναζητούν εναγωνίως απαντήσεις έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τι συμβαίνει:

  • Γιατί λοιπόν να έχουμε αυτήν την επιεικώς άκομψη και ως προς το κείμενο αμερικανική ενέργεια; Σε ποιες προληπτικές ενέργειες είχε προβεί το ΥΠΕΞ αλλά και το ΥΕΘΑ πέρα απ’ όσα υπηρεσιακοί παράγοντες πράττουν σωστά με δική τους πρωτοβουλία και με κίνδυνο να εκτεθούν; Γιατί να συρθούμε και πάλι πίσω από τα γεγονότα;
  • Γιατί η ελληνική κοινή γνώμη δεν ενημερώθηκε για την ενέργεια αυτή;
  • Έγινε διάβημα προς την αμερικανική πλευρά με ταυτόχρονη «επιστροφή» του κειμένου από τον κ. Παρασκευόπουλο ως απαράδεκτο; Ή αντί αυτού κυκλοφόρησε σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο του ΥΠΕΞ που ουσιαστικά το κάνει αποδεκτό;
  • Μήπως έναντι οποιουδήποτε διαβήματος προς την αμερικανική πλευρά… «εξισορροπήθηκε» η δυσμενής αυτή ενέργεια για τα ελληνικά συμφέροντα με την ευμενή δήλωση του κ. David Pearce την επομένη ημέρα, Μεγάλη Πέμπτη, σχετικά με το χρέος, οπότε όλα μέλι γάλα;

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να απαντήσει το ΥΠΕΞ σε όλα τα ερωτήματα που θέσαμε παραπάνω με ικανοποιητικές εξηγήσεις και μέσω αυτών να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός για το πώς η κυβέρνηση εξασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. H στρατηγική του… «βλέποντας και κάνοντας» μπορεί να διέπει όλες σχεδόν τις κυβερνητικές ενέργειες, αλλά είναι καταστροφική για τις διεθνείς σχέσεις!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + sixteen =