ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ !

ΕΙΘΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΔΟΥΛΕΣ PUSTARES ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ» ΜΚΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΑΧΤΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.. ΤΑ ΜΜΕ ΟΜΟΘΥΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ «ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ» ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ, ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ…

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ.. ΟΧΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ.. ΕΝΝΟΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ.. ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Το απόγευμα τελέστηκε η λειτουργία της Ανάστασης στο φυλάκιο του νησιού της Παναγιάς ως απάντηση στην προσπάθεια της γείτονος να αμφισβητήσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνικότητα της περιοχής.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΗΣΑΚΙ

Ο Μητροπολίτης Χίου παρέδωσε την Ελληνική σημαία στον επικεφαλής αξιωματικό του αποσπάσματος στο νησάκι Παναγιά..

Όπως αναφέρουν από τον Μητροπολίτη, «θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος».

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης σε δήλωση του ξεκαθαρίζει πως «κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία».

Αυτόπτες στο νησάκι Παναγιά λένε ό,τι έτρεψαν τους Τούρκους σε φυγή με …ψαλμούς

Πάντως οι τουρκικές απειλές δεν έλειψαν. Σκάφος του δικού τους λιμενικού προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο Παναγιά. Οι κάτοικοι απάντησαν με ψαλμούς και τελικά οι Τούρκοι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολίτης μαζί με τις ευχές παρέδωσε στον επικεφαλής του Φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».

Ο ταξίαρχος κ. Γ. Μπικάκης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τις ευχές και την τελετή της Αναστάσεως, που τέλεσε πρώτα στην νησίδα της Παναγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 96ΑΔΤΕ είναι πανέτοιμοι να επιτελέσουν το καθήκον τους και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της πατρίδας.

Εξάλλου, οι τουρκικές κινήσεις της Μεγάλης Παρασκευής (υπερπτήσεις παρατήρησης σε πολύ χαμηλό ύψος επάνω από την Παναγιά) συνδυάστηκαν με άλλες πληροφορίες που υπήρχαν και αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση δράση με αποστολή στρατιωτικής δύναμης στη νήσο Πασά.

Από τα Επιτελεία έχει ανασυρθεί κάθε πληροφορία που αφορά στο τουρκικό σχέδιο SUGA του 2003 που προέβλεπε κατάληψη των Οινουσσών και των νησίδων Παναγιά και Πασά (εκτός από τους Φούρνους και τη Λέρο), λέει το defence net..

Η αποστολή δύο κανονιοφόρων («Αήττητος» και «Κραταιός») στην περιοχή δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, αφού μετά το 2010 είναι η πρώτη φορά που στέλνονται πολεμικά σκάφη σε τέτοιες αποστολές στις οποίες απέναντί τους βρίσκεται η τουρκική ακτοφυλακή και όχι το τουρκικό Ναυτικό, αλλά ίσως αποδειχθούν μη επαϊοντα σκάφη: Σημειώστε ότι στο επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό έσπευσαν άλλα τέσσερα τουρκικά σκάφη σε χρόνο «μηδέν»…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + 10 =