MOYGA : ΙΣΑ ΒΑΡΚΑ ΙΣΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣΚΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

mouga

ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΑΝ ΔΕ ΒΡΟΥΝ 800 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.  ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ..

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΠΙΑ..

ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΚΕΜΠΕΛΣ .   ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ..

Εξαιρετικά κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το Mega, αφού αν δεν μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της εταιρείας, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του καναλιού.

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. απέστειλε επιστολή στην Alpha Bank, στην οποία ζητά να ξεμπλοκάρουν περίπου 800.000 ευρώ από τους δεσμευμένους λογαριασμούς, ώστε να πληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα.

Δεν θα βγει απόψε το δελτίο ειδήσεων του MEGA εξαιτίας της στάσης εργασίας. Για αύριο το πρωί έχει προκηρυχθεί νέα στάση εργασίας και δεν θα μεταδοθεί το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Διαδίδεται κάτι που καταφανώς δεν στέκει. Ο,τι οι μέτοχοι του σταθμού, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Φώτης Μπόμπολας κατέθεσαν τα χρήματα στην τράπεζα για να πληρωθεί το δώρο στους εργαζόμενους, αλλά καθώς είναι δεσμευμένοι οι λογαριασμοί,  η μισθοδοσία δεν έγινε.

mega-metoxi

Στην επιστολή της η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τις ποινικές συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση της μη καταβολής του δώρου Πάσχα ενώ παράλληλα κάνει λόγο για αδικαιολόγητη και αιφνιδιαστική δέσμευση των λογαριασμών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η εταιρεία ζητά να αποδεσμευτεί ποσό περίπου 800.000 ευρώ προκειμένου να καταβληθούν στο προσωπικό μέσω του λογαριασμού μισθοδοσίας τους στην Τράπεζα Πειραιώς, το δεύτερο 15ημερο του Μαρτίου και το δώρο Πάσχα.

 

Οι εργαζόμενοι αναζητούν κάποιον από τη διοίκηση για να βάλει χρήματα στον τηλεοπτικό σταθμό και τα στελέχη προσπαθούν να τους πείσουν να κάνουν υπομονή δύο εβδομάδες, χωρίς να ξεκινήσουν απεργίες, περιμένοντας να δουν αν υπάρχει ενδιαφέρον από τρίτους για τη σωτηρία τους. Οι τράπεζες πλέον ασκούν τρομακτικές πιέσεις για την πληρωμή των δανείων που έχουν χορηγήσει, ζητώντας έως τα μέσα Μαΐου 100 εκατ. ευρώ, με τους μετόχους να μην είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Μπόμπολα δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν άλλα λεφτά και κατόπιν αυτού οι εκτιμήσεις είναι ότι το Mega είναι λίγα μέτρα πριν από το κλείσιμο.

Και αυτήν την πληροφορία ενισχύει το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί ούτε το επενδυτικό σχήμα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και αν δεν εμφανιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, το κανάλι θα περιέλθει άμεσα στα χέρια των τραπεζών.

Στις 6 Μαΐου λήγει η προθεσμία συμμόρφωσης της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς και στις 19 Μαΐου με το κοινοπρακτικό δάνειο των τραπεζών, με επικεφαλής την Alpha Bank. Το σύνολο των τραπεζών έχει καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις και υπάρχει περιθώριο περίπου ενός μήνα για να πληρωθούν οι δόσεις, πριν ενεργοποιηθεί η διαδικασία κεφαλαιοποίησης των δανείων. Πριν, δηλαδή, οι τράπεζες αποκτήσουν τον έλεγχο της τηλεοπτικής εταιρείας και αρχίσουν πλέον εκείνες, αρχικά, την αναζήτηση επενδυτικού σχήματος και, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, την εκποίηση της περιουσίας, με σημαντικότερο στοιχείο την τηλεοπτική βιβλιοθήκη (σειρές) του καναλιού.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές για τη συγκέντρωση χρημάτων. Στόχος είναι η συγκέντρωση τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ εν όψει της αύξησης των 22,7 εκατ. ευρώ, ενώ το κανάλι χρειάζεται 25 εκατ. ευρώ.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 2 =