ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ(ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ) ΕΦΑΓΑΝ ΤΗ 17ΧΡΟΝΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΥΤΟΑΝΟΗΤΟ ! Η τελευταία «διάγνωση» για το θάνατο της 17χρονης μίλαγε για «αυτοάνοσο» νόσημα.. Συγχαρητήρια σε όλες τις κατοχικές μηχανές της «ενημέρωσης» για το επαγγελματικά αυτοανόητο κουκούλωμα της αλήθειας.. Λένε προφανή ψέμματα για να εξασφαλίσουν τίποτα παραπάνω από 2-3 μήνες δουλειά, πριν πάνε όλοι μαζί με το Μούγκα μπροστά  στον … αγύριστο…

 ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΤΣΙΠΡΟΚΑΗΜΕΝΕ ?

Ποιός είσαι ρε πολιτικάντη ?

 

Μήπως, Ο ΑΛΑΡΙΧΟΣ είσαι Ο ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΣ, ή Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΩΝ, μήπως ο ΑΤΤΙΛΑΣ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΙΒΑΖΕΙΣ ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 6-7 ΧΛΙΑΔΕΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΝΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ?,

Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να ..

ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΒΟΗΘΑ

 ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ν’ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΕΙΔΟΜΕΝΕΣ ?? ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙΤΕ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ 20 κρυφά, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ?.. ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟ ΕΝΑ ΛΑΟ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΙΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΥΒΡΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

 

Η λεπτοσπείρωση (ή λοιμώδης ίκτερος ή νόσος της Στουτγάρδης ή νόσος του Βάιλ) είναι μια επικίνδυνη ασθένεια που προσβάλλει τα ζώα και τον άνθρωπο.

Η ασθένεια οφείλεται στα βακτήρια του γένους της λεπτόσπειρας (Leptospira icterohaemorrhagiae) που προκαλούν ίκτερο και καταστροφή του συκωτιού και στις λεπτόσπειρες canicola που προκαλούν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Η μετάδοση

Η μετάδοση στον άνθρωπο γίνεται συνήθως μέσω της κατανάλωσης μολυσμένου από ούρα ζώων νερού που μεταφέρουν λεπτόσπειρες.

Αυτό συμβαίνει επειδή το βακτήριο ζει κυρίως στα νεφρά και αποβάλλεται με τα ούρα των ποντικών ή των άλλων ζώων που νόσησαν, επέζησαν και μεταβλήθηκαν σε φορείς, αποβάλλοντας το μικρόβιο για μήνες ή και για χρόνια.

Ειδικότερα, η μετάδοση στον άνθρωπο παρατηρείται μετά από έκθεση σε εκκρίματα τρωκτικών, κατά την εξημέρωση άγριων ζώων και από το χάιδεμα μολυσμένων ζώων. Η λεπτοσπείρωση προσβάλλει συχνότερα άτομα που μένουν σε αγροτικές περιοχές.

Συχνές πηγές μόλυνσης είναι τα τρωκτικά, τα θηλαστικά του δάσους, οι σκύλοι και οι γάτες. Λεπτόσπειρες έχουν επίσης απομονωθεί σε πουλιά, ψάρια, αμφίβια και ερπετά. Οι ιδανικές συνθήκες επιβίωσης της λεπτόσπειρας είναι ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, γι’ αυτό και εμφανίζεται πιο συχνά σε τροπικές περιοχές.

Η λεπτόσπειρα εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του στόματος, της μύτης, του επιπεφυκότα (της μεμβράνης που καλύπτει εσωτερικά το μάτι και επεκτείνεται κάτω από τα βλέφαρα) και μέσω των μικροτραυματισμών του δέρματος. Ο χρόνος που χρειάζεται για να επωαστεί το βακτήριο που προκαλεί τη λεπτοσπείρωση κυμαίνεται από 3 έως 20 ημέρες και εξαρτάται από τον τρόπο μόλυνσης, τη δόση και τη λοιμογόνο δύναμη του στελέχους της λεπτόσπειρας.

Τα συμπτώματα

ΤΖΕΚΙΝΣ ΧΑΝ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΩΣ ΤΖΕΚΙΝΣ ΧΑΝ..

Η λεπτοσπείρωση μπορεί να παρουσιάζει διάφορα συμπτώματα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματική. Τα συμπτώματα αρχίζουν μετά την δεύτερη εβδομάδα. Το άτομο παρουσιάζει ρίγη, πυρετό, κεφαλαλγία και μυϊκό πόνο.

Η νόσος του Weil, που είναι η σοβαρότερη μορφή της λοίμωξης, αναγνωρίζεται από την εμφάνιση ίκτερου (κίτρινος χρωματισμός του δέρματος) και την εκδήλωση αιμορραγίας από το δέρμα και τον υποδόριο ιστό (δηλαδή κάτω από το δέρμα). Η νόσος μπορεί να καταλήξει και στο θάνατο.

Τα συνήθη συμπτώματα που εκδηλώνονται είναι τα εξής:

-ίκτερος, νεφρίτιδα
-υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος
-κακουχία, μυϊκή αδυναμία
-βρογχίτιδα, βρογχοπνευμονία, πνευμονία
-αιμορραγία από τη μύτη, αναιμία
-αιμορραγίες από το δέρμα και τους βλεννογόνους
-επιπεφυκίτιδα, φωτοφοβία, ιριδοκυκλίτιδα (φλεγμονή στην ίριδα του ματιού)
-γαστρεντερίτιδα, ηπατίτιδα, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα

Η ασθένεια εξελίσσεται σε βαρύ σηψαιμικό νόσημα, που απολήγει σε ηπατονεφρικό σύνδρομο. Σε περίπτωση που η διάγνωση καθυστερήσει μπορεί να επέλθει θάνατος.

Θεραπεία και πρόληψη

Για τη θεραπεία της λεπτοσπείρωσης είναι απαραίτητη η στενή ιατρική παρακολούθηση του ασθενούς.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + two =