ΦΙΝΤΕΛ : «ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ».. βιντεο

 

fidel-castro SHMAIA

Μπορεί ο «πατέρας» της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, να βλέπει ότι πλησιάζει το βιολογικό του τέλος, «όμως οι ιδέες των Κουβανών κομμουνιστών θα συνεχίζουν να ζουν». Στη φωτο κραδαίνει τη σημαία της Κούβας. Οι προδότες του «Κ»ΚΕ και της «Αριστερας» γενικώς απαρνήθηκαν την ελληνική σημαία που ενώνει το λαό γιατί είναι λένε διεθνιστες !! Για «διεθνισμό» μιλάνε τα προδοτικά καριόλια της ΣΙΑ..

Μεσα σε αποθέωση ο Φιντέλ Κάστρο αποχαιρέτησε το λαό του !

Με ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ τη φωνή ο Φιντέλ Κάστρο εκφώνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας λέγοντας στα μέλη του συνεδρίου πως σύντομα  θα πεθάνει. Παράλληλα, ο Κάστρο κάλεσε τα μέλη του Κόμματος να «βοηθήσουν ώστε οι ιδέες του να παραμείνουν ζωντανές».

«Σύντομα θα είμαι 90 χρονών», είπε ο Κάστρο, στη μεγαλύτερης διάρκειας δημόσια εμφάνιση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

«Για όλους έρχεται η ώρα μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών Κομμουνιστών ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ! Θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και αξιοπρέπεια, μπορούμε να παράξουμε τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους», υπογράμμισε ο Φιντέλ Κάστρο. .

PUTIN KASTRO

Ο Φιντέλ Κάστρο επέζησε περισσότερες από 600 απόπειρες δολοφονίας σχεδιασμένες από την CIA για να φτάσει να γίνει ο μακροβιότερος ηγέτης, όχι μέλος κάποιας βασιλικής οικογένειας, του 20ου αιώνα. Ως ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, δημιούργησε ένα κομμουνιστικό κράτος στην ‘πίσω αυλή’ της Αμερικής, που επιβιώνει μέχρι σήμερα. Για τους εχθρούς του, ήταν ένας αδίστακτος δικτάτορας του οποίου οι στενοί δεσμοί με τη Σοβιετική Ένωση έφεραν τον κόσμο στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου. Για τους υποστηρικτές του, ήταν ένας επαναστάτης ήρωας που όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον Ιμπεριαλισμό της Ουάσιγκτον. Ηταν φίλοι με τον Πούτιν από παλια..

 

Ο 89χρονος ιστορικός ηγέτης της χώρας αποθεώθηκε από το πλήθος που φώναζε ρυθμικά το μικρό του όνομα, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, που μετέδωσαν μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση. Ηταν πάντοτε ο αγαπημένος  του λαού… Φορώντας φόρμα και μιλώντας καθιστός, η φωνή του Κάστρο ήταν δυνατή αλλά ενίοτε έτρεμε, ενώ έκανε παύσεις για να ρίξει μια ματιά στο χειρόγραφο της ομιλίας του, ενώ ευχαρίστησε όλα τα μέλη του κόμματος που συγκεντρώθηκαν για την ομιλία του.

Θητεία Ραούλ Κάστρο μέχρι το 2021

Παράλληλα, στο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι ο αδερφός του, Ραούλ Κάστρο, θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματος για δεύτερη θητεία. Την ανακοίνωση αυτή σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ως ηχηρό μήνυμα πως η επαναστατική γενιά της Κούβας θα εξακολουθήσει να έχει την εξουσία στο νησί,

Προφανώς ούτε για μας έχουν πεθάνει οι ιδέες του κουβανέζικου «φοκουσμού», όπως λέγεται η επαναστατική τακτική των ανταρτών που απελευθέρωσαν τη χώρα και δοκιμάσθηκαν σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής..  Και  για μας ο Φιντελ, όπως κι ο Τσε, πέρα από αξέχαστοι λόγω του επαναστατικού ήθους τους, παραμένουν ακόμα επίκαιροι..

http://www.elnuevoherald.com/noticias/mundo/america-latina/cuba-es/article72707617.html

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − eight =