ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΕΥΣΤΙΚΟ – ΟΙ ΜΚΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ – VD

μκο Τουρκία μη ασφαλης

Προπαγανδιστική δράση ΜΚΟ για τους προσφυγομετανάστες στη Λέσβο. Κράτος εν κράτει δεκάδες λαμογιοπραχτώρικες οργανώσεις υποκαθιστούν το Κράτος Δικαίου..

ΛΕΣΒΟΣ-ΧΙΟΣ: «ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ».. ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ..

Η συμφωνία με Αμερικανευρώπη και Τουρκία έδειξε τα όριά της από την πρώτη μέρα εφαρμογής της διαδικασίας «επαναπροώθησης» των μεταναστών.  Χωρίς να εξετάσουμε τη στάση θα τηρούσαν τα δύο μέρη, Τουρκία και Αμερικανευρώπη ως προς τις «ροές» μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχει..

Χίος και Λέσβος κατά πρώτον βρίσκονται υπό αποσταθεροποίηση καθως «βουλιάζουν» από συνεχιζόμενες ροές προσφυγομεταναστών Δεν έχει πλέον νόημα η μεταφορά στον Πειραιά, καθώς οι καταυλισμοί καθυστερούν και δεν επαρκούν.

Οι προγραμματισμένες για αύριο και μεθαύριο μετακινήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν αφού δεν υπάρχει ικανός αριθμός μεταναστών που να δικαιολογεί διαδικασία επαναπροπώθησης.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕ ΔΝΤ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

ΠΡΟΔΟΤΑΣΙΑ

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΕΜΕ.. Τώρα που φτάνουμε στο τέλος της χώρας δεν έχουν προόβλημα να μας το δείχνουν ΑΝΟΙΧΤΑ, καθώς η ατιμωρησία είναι καθεστώς.. Ουδεις πλέον μιλά για Κάθαρση με ονόματα..

Ολοι όσοι έχουν μπει μετά τις 20 Μαρτίου στην Λέσβο σύμφωνα με τις προτροπές δικηγόρων και «ανθρωπιστικών» ΜΚΟ οργανώσεων ετοιμάζονται να καταθέσουν αιτήματα ασύλου προκειμένου να παραμείνουν σε κάθε περίπτωση για 30 ακόμη μέρες στην Ελλάδα όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. Για την υποδοχή και την διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου, από σήμερα οι ελληνικές αρχές ενισχύονται με υπαλλήλους και δικαστικούς από την Γερμανία και τις χώρες της ΕΕ καθώς συνολικά προβλέπεται ότι θα φθάσουν 2500 ειδικοί.

Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές έχουν δεχθεί 2.870 αιτήματα ασύλου από ανθρώπους οι οποίοι όταν πρωτοέφτασαν στη χώρα μας ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Όπως φαίνεται, οι «αλληλέγγυοι» έχουν συμβουλεύσει τους μετανάστες να υποβάλλουν αίτημα ασύλου, και το 70% αυτών, που αρχικά ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό άλλαξε την άποψή του και υπέβαλε τελικά το σχετικό αίτημα.

Εκρηκτική κατάσταση στους καταυλισμούς

Η ροή από τα τουρκικά παράλια συνεχίζεται και στα ελληνικά νησιά φθάνουν περισσότεροι από 500 ημερησίως. Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίσουν να αποβιβάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το τελευταίο 24ωρο, από το πρωί της Κυριακής και έως σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 74 άτομα, στη Χίο 89 και στη Σάμο τρεις. Στην Ειδομένη παραμένουν περίπου 13.000 άτομα -σύμφωνα με τις τοπικές αρχές- και στο λιμάνι του Πειραιά περί τους 5.000. Και στους δύο  καταυλισμούς η κατάσταση είναι έκρυθμη με τον κίνδυνο επεισοδίων ανά πάσα στιγμή. Οι συμπλοκές μεταξύ τους με ασήμαντες αφορμές είναι καθημερινές, ενώ υποδαυλίζονται από τις εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές τους αλλά και από τις διαφορετικές στοχεύσεις που έχουν οι δικαιούμενοι ασύλου πρόσφυγες από τους μετανάστες.

Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα καθώς οι πρόσφυγες αναπτύσσουν διεκδικητικό κίνημα με αίτημα να μην επιστραφούν στην Τουρκία και να συνεχίσουν τον δρόμο τους για την Ευρώπη.

Χθες ομάδα μεταναστών  έσπασε παράθυρα του παλιού δημοτικού σχολείου Ειδομένης και πήρε τρόφιμα και άλλα πράγματα που ήταν εκεί αποθηκευμένα.

Την ίδια ώρα υπό διερεύνηση από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκεται το περιστατικό εντοπισμού αλλοιωμένου φαγητού, κατά τη χθεσινή σίτιση.

Το φαγητό μοιράστηκε από την PRAKSIS, ενώ την ευθύνη προμήθειάς του έχουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι ανέφεραν ότι πρώτη φορά διαπιστώθηκε τέτοιο πρόβλημα από την ιδιωτική εταιρία παρασκευής φαγητού στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια και το θέμα θα διερευνηθεί. Να σημειωθεί ότι αν και οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν για στομαχικές διαταραχές, εντούτοις κανείς δεν προσήλθε για παροχή πρώτων βοηθειών στα ιατρεία των ΓΧΣ. Το έλλειμμα της εμπιστοσύνης θεριεύει σε όλες τις κοινότητες των προσφυγομεταναστών καθώς διαπιστώνουν τον φαιδρό χαρακτήρα των υποδομών και των ελληνικών αρχών..

Στην Ειδομένη η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή για 17η μέρα, ενώ οι πρόσφυγες έκλεισαν και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων. Έστησαν σκηνές επάνω στο οδόστρωμα και απαγορεύουν την διέλευση στα φορτηγά, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην εμπορευματική κίνηση και προκαλώντας την δίκαιη αγανάκτηση του εμπορικού  κόσμου.

Όσοι είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη και στον Πειραιά αρνούνται να προωθηθούν σε επίσημες δομές καθώς φοβούνται ότι  εκεί θα συλληφθούν και θα απελαθούν. Επιπλέον εκτιμούν ότι από τους δύο καταυλισμούς όπως και από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου αρκετοί παραμένουν, έχουν περισσότερες ελπίδες να βρουν τρόπο παράνομης διέλευσης στην Ευρώπη. Πολλοί πρόσφυγες πιστεύουν τα κυκλώματα των διακινητών που τους δίνουν ελπίδες ότι θα τους εξασφαλίσουν, έναντι πάντα αμοιβής, δρόμο για την Ευρώπη και όχι τις ελληνικές αρχές που τους διαβεβαιώνουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν κάποια άτομα στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, αλλά κανείς δεν επιβιβάσθηκε σε αυτά.

Πάντως καθυστερεί και η δημιουργία των θέσεων φιλοξενίας που υπόσχεται κάθε βδομάδα το κυβερνητικό συμβούλιο. Ακόμη και αν οι πρόσφυγες δέχονταν να μετακινηθούν από τους δύο μεγάλους πρόχειρους καταυλισμούς πολύ απλά η κυβέρνηση δεν θα είχε που να τους πάει όλες αυτές τις ημέρες που υποτίθεται ότι επιθυμεί την εκκένωσή τους. Πάντως ακόμη και πρόσφυγες που αρχικά δέχονται να μετακινηθούν σε καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην συνέχεια φεύγουν για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν πυρήνες ομοεθνών τους καθώς προετοιμάζονται πια για μακροχρόνια παραμονή στην χώρα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + 12 =