ΜΕ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ «ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΧΩΡΑ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ..

burloto

Ηδη η συνεχιζόμενη κατάληψη του λιμανιού της Χίου από τους προσφυγομετανάστες αποτελεί «μπουρλότο» στην κατεχόμενη Ελλάδα

ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΒΑΖΟΥΝ «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ

«Μπουρλότο» για τη διαπραγμάτευση της αξιολόγησης, που ξεκινά τη Δευτέρα, σαν αυτό που κατάντησε η Ελλάδα όλη καρφωμένη στα ύφαλα της Αμερικανευρώπης, έβαλαν τα WikiLeaks αποκαλύπτοντας τα πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ  Πολ Τόμσεν, τον επιλεγόμενο και «βρυκόλακα του χρέους» με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου, η Δρακουλέσκου,  κατ’ άλλους..

Αυτή τη στιγμή η ασυναρτησία με τη σύγχιση επικρατούν σε όλα τα μέτωπα. γιατί η ουσία βρίσκεται στην απειλή για την «οικονομική καταστροφη» της Ελλάδας που εμείς θεωρούμε σίγουρη κατάληξη του δράματος μας, από την αρχέγονη τοκογλυφική πρακτική, εδώ και καιρό πολύ.. Δεν γίνεται να μας υποδουλώσουν χωρίς χρεωκοπία..

1 E 1 DRAXMH

Η κυβέρνηση των Pustares ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ αν η δημιουργία συνθηκών χρεοκοπίας αποτελεί επίσημη θέση του ΔΝΤ.  Συντάσεται επιστολή προς Λαγκάρντ 

 

 Ο στραγγαλισμός της Οικονομίας και το Εμπάργκο στην Εργασία που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό αναμένεται να προκαλέσουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια θανάτους αποκαλύπτει έκθεση του ΔΝΤ. Η πρόβλεψη αυτή αναφέρθηκε προχθες βράδυ στη συνέντευξη του κατοχικού αντιπροέδρου Δραγασάκη στην ΕΡΤ χωρίς να αμφισβητηθεί ούτε να σχολιαστεί περαιτέρω.. !!

Τρόμο όμως προκαλούν στην κυβέρνηση τα όσα διέρρευσαν για την στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την επιμονή του να ζητά επιπλέον μέτρα ύψους 2,5% επί του ΑΕΠ. Η οικονομική καταστροφή αυτή  την εποχή μαζί με όσα συμβαίνουν στα υπόδουλα σύνορά  θα φέρουν σίγουρα τη δραχμή, κάτι που με διαχείριση προδοτική σημαίνει ΤΕΛΟΣ ΕΛΛΑΣ

Ετσι, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Κοτζιά, καθώς και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Η τελευταία δήλωσε πως  η κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η δημιουργία συνθηκών χρεοκοπίας αποτελεί επίσημη θέση του Ταμείου. Συντάσεται επιστολή προς Λαγκάρντ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα WikiLeaks, για τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη στις 19 Μαρτίου, μεταξύ Βελκουλέσκου και Τόμσεν:

Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων και η περικοπές των συντάξεων.

Ομως, φοβούνται ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου θα «παραλύσει» τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ, σε μία κρίσιμη στιγμή. Το δημοψήφισμα, αναφέρουν, θα περιπλέξει τα πράγματα, καθυστερώντας τη «στιγμή της αλήθειας» για μετά από τη διεξαγωγή του. «Αυτό θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βελκουλέσκου.

«Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται», λέει ο Τόμσεν στη συζήτηση. «Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit», προσθέτει.

Σύμφωνα με το WikiLeaks, η Βελκουλέσκου στη συγκεκριμένη συνομιλία λέει «Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε… υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση… τόσο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».  

Η άποψη του Τόμσεν από την άλλη είναι ότι οι Ελληνες «δεν πλησιάζουν καν στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας». Η Βελκουλέσκου από την πλευρά της επιχειρηματολογεί ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε… Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα».

Η Βελκουλέσκου έκανε λόγο και για λάθος στρατηγική από το ΔΝΤ. «Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Ελληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Ελληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε», αναφέρει.

Το WikiLeaks αναφέρει ότι στη συζήτηση η Βελκουλέσκου αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ εξετάζει το αν θα πρέπει να δημοσιεύσει την επικαιροποιημένη έκθεσή του για την κρίση.

Σε κάποιο σημείο η Βελκουλέσκου προτείνει και μία ασυνήθιστη λύση: να διαχωριστεί το πρόβλημα σε δύο προγράμματα, με διαφορετικούς στόχους. «Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Κομισιόν, για τους σκοπούς του προγράμματος και τους δικούς μας στόχους για τους σκοπούς της ελάφρυνσης χρέους», λέει.

Η ελληνική κυβέρνηση υπέστη απόλυτο αιφνιδιασμό από την αποκάλυψη με την πρώτη αντίδραση να είναι οργίλη: “Εάν αληθεύει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της χώρας” έλεγε κυβερνητική πηγή, εκδηλώνοντας την ανησυχία της για την τροπή που λαμβάνει η υπόθεση και ενώ στην Αθήνα υπήρχε αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει περί τα μέσα του μήνα, ειδικά μετά το θετικό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, μέσω του euroworking group χθες από τις Βρυξέλλες. Τώρα  ποιός ξέρει ?

Στην κυβέρνηση υπάρχει και μία δεύτερη απορία για τα όσα συμβαίνουν: Από το WikiLeaks φαίνεται ότι η υποκλοπή των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ να έγινε στην Αθήνα, κάτι που προκαλεί άλλου είδους ερωτηματικά, έστω κι αν θεωρούνται δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με το κεντρικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης.  Αλλά έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες «αδιακρισίες», αφού δεν είμαστε πλέον και με τη βούλα του ΔΝΤ, παρά μια «κλεμμένη χώρα»..

Σημ. Επειδή φαίνεται πως μας διαβάζουν από το Μαξίμου 3και μισή ώρες μετά την ανάρτησή μας έβγαλαν γερμανική ανακοίνωση  :

Για επικίνδυνους σχεδιασμούς στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα και γενικής πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφερόμενοι στον απόρρητο διάλογο Πολ Τόμσεν – Ντέλια Βελκουλέσκου ο οποίος αποκαλύφθηκε από τα WikiLeaks.

Από την αποκάλυψη των διαλόγων των στελεχών του ΔΝΤ, «τα πιο κρίσιμα και επικίνδυνα σημεία», σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, αναφέρονται «στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις» του ΔΝΤ.

«Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας, συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση(σσ. άσχετο), ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη, διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους», καταλήγουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − 1 =