ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ – Η ΠΑΛΜΥΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ

Παλμύρα απελευθερωτής

Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΛΜΥΡΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΑΝ.. Μόλις καθαρίσει από νάρκες μεγάλη δουλειά περιμένει τους αρχαιολόγους..

Η ΣΥΡΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ

Ο Συριακός Στρατός και οι Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας, που υποστηρίζονται από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Παλμύρα από τους τρομοκράτες της Daesh, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Μετά από σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο της Παλμύρας – τόσο του αρχαιολογικού χώρου, όσο και των κατοικημένων γειτονιών», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο AFP. Την είδηση επιβεβαίωσε και η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

palmyra modern

Η μοντέρνα Παλμύρα πλήρως κατεστραμμένη από τους βομβαρδισμούς άλλο ένα μεγάλο στοίχημα ανοικοδόμησης.. Σε λίγο θα περιμένει κι αυτή τα παιδιά της, όσα γλύτωσαν από τη δολοφονική μανία του Αγριου Ισλαμικού Κράτους που δημιούργησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης σε συνεργασία με τον ισλαμοφασίστα Ερντογκάν..

Ο στρατός και οι Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας κυνηγούν τους τρομοκράτες της Daesh που έφυγαν από την Παλμύρα, υποχωρώντας σε Raqqa, Ντέιρ αλ-Ζορ και Sukhnah. Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al-Masdar News, οι τρομοκράτες έχασαν εκατοντάδες μαχητές και όπλα στη μάχη για την Παλμύρα.

«Σκαπανείς του στρατού βρίσκονται στη διαδικασία εξουδετέρωσης δεκάδων βομβών και ναρκών που φυτεύτηκαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο», πρόσθεσε η πηγή.

Η κεραυνοβόλα προέλαση του συριακού Στρατού ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου. Σε 18 ημέρες οι ισλαμιστές είχαν τεράστιες απώλειες μέσα και έξω από την πόλη.
O συριακός Στρατός κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να απελευθερώσει την Παλμύρα ξεκινώντας από τις συνοικίες, the Al-Sina’at, Al-Djam’ia Al-Gharbiyah, Al-Badiyah.
Οι ισλαμιστές διέφυγαν όσοι μπόρεσαν προς την of Al-Sukhanah,  45 χλμ ανατολικά της Παλμύρας.
Περίπου 75-100 ισλαμιστές έχουν παγιδευτεί μέσα στην πόλη και είναι περικυκλωμένοι στην περιοχή Temple of Ba’al στην αρχαία πόλη.
Συγκεκριμένα, ο συριακός Στρατός κατέλαβε χτες την στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση στην Παλμύρα που βρίσκεται δυτικά της πόλης. Με μια κεραυνοβόλα προέλαση διέλυσε τους ισλαμιστές στις περιοχές Tal Al-Sukari “Tal ‘Amariyah’ σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες οι οποίοι υποχώρησαν δυτικά προς την Al-Sukhna.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − ten =