«ΤΟΥΜΠΑ» ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ! ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! (ΒΙΝΤΕΟ)

VEROIA ME METANASTES

Κάτι περισσότερο από εμφανής η έλλειψη προετοιμασίας για να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος για τις στοιχειώδεις ανάγκες ανθρώπων. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί από χθες το βράδυ κοιμούνται στο δάπεδο πάνω σε πρόχειρα στρωσίδια, δεν υπάρχει ζεστό νερό ακόμα και για τις ανάγκες ετοιμασίας τροφής για τα μικρά παιδιά.

 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΡΟΜΑΖΕΙ..

Ενταση και ταραχές από έλλειμμα εμπιστοσύνης συναντάς παντού..

 Είναι να αναρωτιέσαι αφού τόσο ευαίσθητοι με «ανθρωπισμό» εμφανίζονται οι «αριστεροι» Σφύριζα, αφού επέμειναν τόσα χρόνια στον εθνομηδενισμό μέχρι που επέβαλαν τα ανοιχτά σύνορα που θέλει η Αμερικανευρώπη,  πως και δεν έχουν προετοιμάσει το έδαφος, πως επικρατεί τέτοια φίρδυν μίγδην αταξία στους καταυλισμούς της τελευταίας στιγμής ? Θα πείτε και πώς θα βγάλουν το παντεσπάνι τους με τις ΜΚΟ επί παντός?

Βέροια: Οι πρώτες ώρες στο Κέντρο Προσφύγων – Η ανησυχία και ο φόβος έδωσαν τη θέση τους στη συμπάθεια και στην αλληλεγγύη, αναφέρει το verianet σε μιά προσπάθεια να μεταστρέψει το κλίμα αναθέματος εναντίον των Ελλήνων της  Βέροιας που καλλιέργησαν τα κανάλια της «ενημέρωσης» σύσσωμα στον αποτροπιασμό τους…

Λίγες ώρες μετά την άφιξη των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας  στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της ανευθυνότητας και της ανικανότητας της πολιτείας να διαχειριστεί ιδιαίτερα σοβαρά και λεπτά ζητήματα.

gourounokefales veroia

Οι εκδηλώσεις μίσους στους προσφυγομετανάστες απαράδεκτες, ηλίθιες, κακοήθεις.. Δε φταίνε για την κατάσταση και τη θρησκεία, όπως ούτε εμείς φταίμε που γεννηθήκαμε σε τέτοια σάπια χώρα.. Αντιθέτως, ό,τι και να πάθει ο προδότης βολευτής θεωρείται ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ..

Οι εικόνες από αντιδράσεις, διαμαρτυρίες και τα φοβικά σύνδρομα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες καλλιεργήθηκαν εντέχνως και πυροδοτήθηκαν, έδωσαν τη θέση τους σε μια ήρεμη κατάσταση ανακούφισης και διαθέσεων, φιλίας και συμπάθειας, λένε..

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στο οποίο φιλοξενούνται περί τους 300 πρόσφυγες στη συντριπτική τους πλειοψηφία Σύριους με πολλά γυναικόπαιδα, η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο κλίμα ανησυχίας το οποίο δημιουργήθηκε μεταξύ των κατοίκων λόγω της ανυπαρξίας ενημέρωσης της έντονης φημολογίας, της ανικανότητας των αρμοδίων να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα.

Ακόμα και μετά την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων είναι κάτι περισσότερο από εμφανής η έλλειψη προετοιμασίας για να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος για τις στοιχειώδεις ανάγκες ανθρώπων.

Οι άνθρωποι που ζουν εκεί από χθες το βράδυ κοιμούνται στο δάπεδο πάνω σε πρόχειρα στρωσίδια, δεν υπάρχει ζεστό νερό ακόμα και για τις ανάγκες ετοιμασίας τροφής για τα μικρά παιδιά.

Οι πρώτες αντιδράσεις στην Αγία Βαρβάρα ήταν ως ένα βαθμό φυσιολογικά αναμενόμενες λόγω του κλίματος άγνοιας και φόβου που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες και λόγω της ανικανότητας των αρχών να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Λίγο μετά τις 10 οι πρώτοι πρόσφυγες που επισκέφτηκαν το χωριό για να κάνουν βασικά ψώνια αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη επιφύλαξη αλλά πολύ γρήγορα ο πάγος έσπασε καθώς και το κλίμα φόβου διαδέχτηκε ένα πνεύμα κατανόησης, συμπάθειας και αλληλεγγύης. 

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρου Κουτσιαντή, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώργο Καρέτσα, τον Ιερέα του χωριού πατέρα Ευλόγιο κι έναν άλλο Ιερέα ο άλλος μιλάει άπταιστα Συριακά, επισκέφτηκαν το χώρο και διερμήνευσαν τους πρόσφυγες τα συναισθήματα των κατοίκων που δεν έχουν καμία σχέση με μια εικόνα αφιλόξενων ανθρώπων όπως παρουσιάστηκε.

Όπως τόνισαν οι ίδιοι το έλλειμμα ενημέρωσης και η έντονη φημολογία πυροδότησαν μια τεταμένη κατάσταση η οποία σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αποδεικνύεται εντελώς αβάσιμη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σπύρος Κουτσιαντής, «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτούς  τους ανθρώπους όπως τους είδαμε».

Χωρίς να κάνει δήλωση ο Ιερέας πατέρας Ευλόγιος εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι από τις χθεσινές αντιδράσεις απομονώθηκε μόνο μια πρόταση με συνέπεια να στοχοποιηθεί ο ίδιος και να εκτοξευθούν σε βάρος του κατηγορίες και χαρακτηρισμοί που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο ίδιος σήμερα σε επικοινωνία που είχε παρότρυνε τους κατοίκους να βοηθήσουνε αυτούς τους ανθρώπους όπως έλεγε γιατί είναι άνθρωποι δυστυχισμένοι και έχουν την ανάγκη βοήθειας.

Η προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 νέα συγκέντρωση κατοίκων της Αγ. Βαρβάρας μπροστά στο στρατόπεδο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Αντίθετα, κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας μεμονωμένα επισκέπτονται το χώρο και ήδη σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων τους προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Από το πρωί φτάνουν στο σημείο ομάδες αλληλεγγύης μεταξύ των οποίων και η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Καταγράφονται οι ελλείψεις και ήδη συγκροτείται μια ευρύτερη κίνηση για την διαχείριση της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης που βιώνει η Βέροια και η ευρύτερη περιοχή.

prosfuges

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙΘΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ… ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΝΤ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΚΡΙΣΗ». ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..

Με άγρια συμπλοκή ολοκληρώθηκε η πιο επεισοδιακή 25η Μαρτίου στην Ημαθία, με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» το οποίο θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων.
Οι έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, κλιμακώθηκαν την επόμενη μέρα και συνεχίστηκαν ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με αποκορύφωμα την άφιξη του πρώτου λεωφορείου το απόγευμα.
Ανάμεσα στους κατοίκους εμφανίστηκαν και «ζωηρά» άτομα προφανώς ανήκοντα στο χώρο της ΧΑ. Η ένταση που υπήρχε πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο με την παρουσία του βουλευτή Ημαθία του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος απουσίαζε παντελώς όλες τις προηγούμενες μέρες, και εμφανίστηκε λίγο πριν αφιχθεί το πρώτο λεωφορείο.
Μετά από μια 15λεπτη διαμαρτυρία με κλείσιμο του δρόμου, μέσα σε τεταμένο κλίμα, πέρασε το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες την πύλη του στρατοπέδου. Ακολούθησε ένα παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο, όταν ο κ. Ουρσουζίδης ο οποίος παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα μέσα από την κλούβα της αστυνομίας, επιχείρησε να κατέβει και έγινε στόχος προπηλακισμών, οπότε αναγκάστηκε να κλειστεί και πάλι μέσα στο όχημα το οποίο αργότερα τον μετέφερε μακριά απ’ το σημείο.
Λίγο πριν τις 9 το βράδυ έφτασαν άλλα τρία λεωφορεία, τα οποία πέρασαν την πύλη του στρατοπέδου πάλι μέσα σε διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες και ρίψη δυο σφαγμένων γουρουνοκεφαλών, όπως έγινε και στο πρώτο λεωφορείο. Στο μεταξύ ο κόσμος είχε αραιώσει κατά πολύ, οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν φύγει, όταν έκανε την εμφάνισή της ομάδα 30 περίπου ατόμων του αντιεξουσιατικού χώρου.
Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ξεκίνησε συμπλοκή με τα μέλη της ΧΑ. Για 20 λεπτά περίπου εξελισσόταν ένα άγριο κυνηγητό και μάχες σώμα με σώμα, στο πευκοδάσος που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το στρατόπεδο. Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από μεγάλες προσπάθειες κατόρθωσαν να μπούνε ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ομάδες.
Τα επεισόδια σταμάτησαν όταν τα μέλη της ΧΑ μπήκαν στα οχήματά τους και απομακρύνθηκαν και ακολούθως έφυγαν και οι αντιεξουσιαστές. Στο Κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να αφιχθούν μέχρι το πρωί έξη συνολικά λεωφορεία. Τέσσερα που έφτασαν εκεί πριν τα μεσάνυχτα και άλλα δύο που αναμένεται να φτάσουν εκεί μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες των λεωφορείων ήταν κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας. Το κλιμάκιο που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου, αναμένεται να καταγράψει τα άτομα που έφτασαν εκεί, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και θα υπάρξει μια πρώτη εικόνα για το σύνολο των ατόμων που φιλοξενούνται εκεί, τόσο ως προς την εθνική τους προέλευση, όσο και οι ηλικίες.
Οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας για το πρωί του Σαββάτου αποφάσισαν νέα συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο, ζητώντας να ενημερωθούν για τα άτομα που φιλοξενούνται πλέον στο στρατόπεδο, αλλά και να απαιτήσουν από τις Αρχές να εγγυηθούν για την ασφάλεια των κατοίκων των γύρω χωριών.

verianet.gr

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × five =