ΘΕΜΑ ΗΘΟΥΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA !

KARAISKAKHS XEPOYLHSATE..

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ !

Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης είναι πολλοί. Ωστόσο, τρεις απ’ αυτούς ξεχωρίζουν όχι μόνο για τον ηρωισμό τους αλλά και για το ήθος τους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης και ο Δημήτριος Υψηλάντης. (σσ. Ολοι ξέρουν ότι το 1821 ήθος υπήρχε παντού εξίσου τουλάχιστον με προδοσία, σε αντίθεση με σημερινή κατάντια των Ελλήνων… )
Δεν είναι τυχαίο που και οι τρεις στηρίζουν με νύχια και με δόντια, που λέμε, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τον Ιταλό την καταγωγή Κερκυραίο Καποδίστρια, που το πραγματικό του όνομα είναι Vittori. Τον «ρωσόφιλο» Καποδίστρια, που χρημάτισε υπουργός των εξωτερικών του Τσάρου. Αλλά και τον βαθειά και ουσιαστικά Έλληνα Καποδίστρια, που κατάλαβε όσο λίγοι πως ο ελληνισμός ή είναι πολιτισμός ή δεν είναι τίποτα, ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια επιμειξιών και μπερδέματος των φυλών στην εκπληκτική χοάνη των λαών που είναι η ανατολική Μεσόγειος.

kapodistrias epistoli

Ο Καποδίστριας ήταν Έλληνας γαιτί γνώριζε όσο λίγοι τον ελληνικό πολιτισμό και γαιτί διαμόρφωσε ένα ήθος σύμφωνο με τον ελληνικό πολιτισμό. Πας μη Έλλην βάρβαρος, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. και οι βάρβαροι αυτή τη δύσκολη εποχή που διαμορφώνεται το ελληνικό κράτος, περισσεύουν.
Πρώτος και καλύτερος, ο «μορφωμένος» Αλ. Μαυροκορδάτος, ένας λυσσασμένος εχθρός και του Υψηλάντη και του Κολοκοτρώνη και του Καποδίστρια. Μάλλον αυτός ρίχνει την ιδέα περί της ¨γνησιότητος των Ελλήνων», για να πολεμήσει τον Καποδίστρια, τον Υψηλάντη, τον Κολοκοτρώνη, τον Κανάρη. Όλοι αυτοί είναι ¨»αμφιβόλου γνησιότητας» όπως αρχίζουν να λέν δώθε και κείθε.
Άλλωστε, είναι ο αρχηγός του αγγλόφιλου κόμματος. Και κατά πάσα πιθανότητα οι οπαδοί του δόγματος διαίρει και βασίλευε είναι που σοφίζονται τα περί γνησιότητας των γνησίων Ελλήνων. Οι μαυροκορδακίζοντες κόρακες μισούσαν τον Υψηλάντη, γιατί προερχόταν από μία πανάρχαιη βυζαντινή οικογένεια που υπηρέτησε τον βυζαντινό αυτοκράτορα, τον Σουλτάνο, τον Τσάρο και που στη διάρκεια των αιώνων ήρθε σε επιμειξία με πολλούς μη Έλληνες. Μισούσαν τον Κολοκοτρώνη διότι το αρχικό όνομα της ιστορικής οικογένειας των επαγγελματιών πολεμιστών της Πελοποννήσου ήταν Τσεργίνης, που είναι μάλλον σλάβικο. Αργότερα η οικογένεια των Κολοκοτρωναίων υιιοθέτησε το αρβανίτικο όνομα Μπιθεγκούρας σε Κολοκοτρώνης που σημαίνει, ακριβώς χοντρόκωλος. ήταν «γνήσιος» Έλληνας ο Κολοκοτρώνης; Γνησιότερος δεν θα μπορούσε, και το αιματολογικό ψάξιμο για τις ρίζες του είναι ενασχόληση για ηλίθιους.
Αμ, ο Ψαριανός Κανάρης, που δε γνωρίζουμε το πραγματικό του όνομα, και που το επίθετό ήταν ψευδώνυμο; Και τί είναι οι Ψαριανοί;
Ένα συνονθύλευμα Θεσσαλών, Ηπειρωτών, Ευβοέων και άλλων που κατοίκησαν το έρημο και άγονο νησί μετά την άλωση της Πόλης.
Τρέχα γύρευε από που κρατάει η σκούφια όλων αυτών των κυνηγημένων για χίλιους διαφορετικούς λόγους απ’ τους Τούρκους που βρήκαν καταφύγιο σ’ αυτό το ηρωικό ξερονήσι.

ΙΣΤΟΡΙΑ
(κωμικοτραγική)
του ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
1830-1974.
Βασίλης Ραφαηλίδης.

Πολύ καλό βιβλίο, και αρκετά «ψυχαγωγικό» θα έλεγα, για την σοβαρότητα των γεγονότων που περιγράφει!! Όμως, δεν είναι κακό να λάβουμε υπόψιν μας, και την πολυετή έρευνα του ομότιμου καθηγητή γενετικής του Α.Π.Θ., Κων/νου Τριανταφυλίδη. Παρουσιάζεται αναλυτικά στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδος», και αποδεικνύει τεκμηριωμένα, ότι το DNA των Ελλήνων, σε αντίθεση με των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών, (όπως π.χ. των Ισπανών που έχει άμεση σχέση με αραβικό στοιχείο), δεν έχει επηρεαστεί καθόλου. Ίσα ίσα, που έχει μεταφέρει στοιχεία σε Ιταλούς και Γάλλους.
Δεν έχω συμπλέγματα «καθαρότητας» της φυλής, απλά όταν υπάρχει επιστημονική προσέγγιση, την λαμβάνουμε υπόψιν μας…
Εν πάση περιπτώσει, σ’αυτό το οποίο θα ήθελα να αναφερθώ, είναι στη μεγάλη ειρωνία, που σχετίζεται με την πολιτική ζωή του τόπου! Ανάμεσα σε τόσους κυβερνήτες του νεοελληνικού κράτους, ένας πατριώτης ευρέθηκε, κι αυτός Ιταλός…

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνος

Μιλώντας για ήθος, αλλά και για DNA

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑΣ ΤΖΟΛΙ !
Συναυλία στην Αγκυρα θα δώσει στις 25 Μαρτίου ο «Έλληνας» τραγουδιστής και Πρέσβης Kαλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Γιώργος Νταλάρας, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU).

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 2 =