Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ «ΡΟΕΣ» ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ

burga

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.. Δε λέμε «δημόσια» γιατί ύστερα απο την αλληλουχία τετελεσμένων κατέληξε να ανήκει στους κατακτητές του τόπου μας.. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται.. Μας λεηλάτησαν κι όταν φτάσαμε να πεθαίνουμε της πείνας έφεραν μαζικά μουσουλμάνους έποικους κι έκλεισαν τα βόρεια σύνορα, ενώ τα ανατολικά σύνορα παραμένουν ανοιχτά και οι Τούρκοι «πάτησαν» στα υπέροχα ελληνικά νησιά..

Η ΑΓΚΥΡΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

O πρωθυπουργός μετέφερε στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία. η Συμμαχία αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη τις σταματήσει ενώ ταυτόχρονα «νομιμοποιεί» τουρκικές διεκδικήσεις στο Αρχιπέλαγος.   «Η ασφάλεια της Ευρώπης ξεκινά από την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογκάν…

Ακόμη, ο Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε γιατί  οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν έχουν αναλάβει πλήρη δράση στο Αιγαίο και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως ο ίδιος δέχτηκε «να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ακόμη δεν υπάρχει μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών (ούτε θα υπάρξει)».

Τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας επικρατεί άλλος αέρας, κοπανιστός χωρίς ελπίδα… Τώρα γίνεται αντιληπτό αυτό που πάντα συνέβαινε και ίσχυε ιστορικά με τους γείτονες. Ότι ήταν μια συμφωνία σε ιδεατό επίπεδο που η Άγκυρα δεν είχε ποτέ σκοπό να τηρήσει.  Ετσι μέσα στο χάος έχουμε..

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ..
ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΕΣ

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αυξήσει τον αριθμό των μερίδων φαγητού που παρέχουν στους πρόσφυγες-μετανάστες από 22.000 (18 Μαρτίου) στις 29.300 μερίδες σήμερα.ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με την Ειδομένη και τις δηλώσεις του Ν. Τόσκα για την σίτιση που πρέπει να γίνεται από τον στρατό υπογράμμισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι catering» και δεν πρόκειται να εμπλακεί στην ανθρωπιστική κρίση στην Ειδομένη.

Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ καταγγέλλει οτι δεν ενημερώθηκε για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και αρνείται τη βοήθεια στην Ελλάδα..

Δήλωσαν ό,τι δεν πρόκειται να ασχοληθούν πλέον με τη μεταφορά των προσφυγομεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα σε “κέντρα κράτησης”.

Η ΕΕ ήρθε σε συμφωνία με την Τουρκία μόνο πριν από τέσσερις μέρες για να σταματήσει η ροή των μεταναστών μέσω της θάλασσας προς στην Ελλάδα, αλλά η Ύπατη Αρμοστεία είπε ότι η συμφωνία είχε αρχίσει να εφαρμόζεται βιαστικά και  πρόχειρα χωρίς τις απαιτούμενες δικλείδες ασφάλειας. Οι μετανάστες κρατούνται ενάντια της θέλησής τους σε κέντρα υποδοχής σε αρκετά ελληνικά νησιά, και ότι δεν θα μεταφέρει άτομα εκεί από τις παραλίες και προς και από τα λιμάνια.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αναφέρει συγκεκριμένα τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας, παρότι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη είπαν πως δεν είχε ζητηθεί η γνώμη τους για το θέμα. Η συμφωνία, που μπήκε σε ισχύ από την Κυριακή (20/3), σκοπεύει να επιταχύνει την διαδικασία καταγραφής και διευθέτησης των νεοαφιχθέντων στην Ελλάδα μεταναστών που ζητούν άσυλο. Αλλά σημαίνει επίσης πως αυτοί οι μετανάστες και πρόσφυγες κρατούνται έως ότου εξεταστούν οι αιτήσεις των. “Υπό τους νέους κανονισμούς, αυτά τα λεγόμενα hot spots έχουν τώρα μετατραπεί σε κέντρα κράτησης”, είπε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Μελίσα Φλέμινγκ.

Σε κατάσταση ασφυξίας παραμένει το λιμάνι του Πειραιά, που εδώ και περίπου έναν μήνα έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot. Ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών, έπειτα από το οριστικό κλείσιμο των συνόρων, που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ξεπερνά τους 6.000 ανθρώπους.

Οι εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά είναι τραγικές με τις αρμόδιες αρχές να προσπαθούν να καταστρώσουν ένα σχέδιο, προκειμένου μέσα σε ένα μήνα και εν όψει των διακοπών του Πάσχα, όπου η κίνηση θα είναι αυξημένη, όλοι τους να έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς δομές φιλοξενίας.

Για το κατά πόσο αληθεύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, αναρωτιέται το Ποτάμι της ασυναρτησίας του Σταύρου.

«Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση προκύπτει ότι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα 3.122 λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες σε σύγκριση με χθες (χθες ήταν 52.207 και σήμερα 49.085)» αναφέρει το Ποτάμι και θέτει τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση «Τι απέγιναν τόσοι άνθρωποι σε μια μέρα; Επαναπροωθήθηκαν στηνΤουρκία; Είναι λάθος τα στοιχεία που δίνονται;Έφυγαν από την Ελλάδα για άλλους προορισμούς; Αν ναι, αυτό έγινε νόμιμα ή παράτυπα;».

«Ενώ εκφράζονται πλέον ευθέως οι φόβοι ότι μετά τη δολοφονική βαρβαρότητα στις Βρυξέλλες η Ευρώπη θα περιχαρακωθεί ακόμη περισσότερο απέναντι στην προσφυγική κρίση και η διαχείριση θα γίνει πολύ πιο ανελαστική, στην Ελλάδα νομίζουμε ότι για όλα υπάρχει χρόνος.

Μόνο σε εμπόλεμες περιοχές έχουν αναγκαστεί ΜΚΟ να διακόψουν την παρουσία τους. Και αυτό δείχνει πολλά.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πλέον στην Ειδομένη μυρίζει μπαρούτι. Οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες ακλόνητοι τονίζουν πως δεν θα φύγουν από εκεί παρά μόνο όταν ανοίξουν τα σύνορα.

Ωστόσο, η εξαθλίωση τούς έχει οδηγήσει σε κινήσεις απόγνωσης. Χθες το απόγευμα δύο άνθρωποι προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν. Το βράδυ επικράτησε ένταση με ομάδα εξαγριωμένων μεταναστών να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων και να κινείται απειλητικά κατά μελών ΜΚΟ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εθελοντές από τον καταυλσμό. Μάλιστα, δεν πραγματοποιήθηκε το συσσίτιο. Μόνο στα παιδιά δόθηκε γάλα.

«Οι συνθήκες χάους και βίας δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία».. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή  ο μεταλλαγμένος ΠροΠο Νίκος Τόσκας, οι δραστηριότητες του  οποίου αποτελούν μόνο μέρος του ευρύτερου τομέα της Εθνικής Ασφάλειας της οποίας έχει την τιμή να  ηγείται ο παχουλός καραγκιόζης Πάνος (η  διευκρίνιση  δική του, το πρωί στον Παπαδάκη !)

Το ΔΝΤ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση και την ασφυξία που έχει προκληθεί στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να μπλοκάρει την όποια προοπτική ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία.    «Η τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο είναι συμπεριφορά Σάιλοκ» υπογράμμισε ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών ενώ έριξε την ευθύνη και στους Ευρωπαίους  οι οποίοι αν και συμφώνησαν το καλοκαίρι για εκταμίευση κονδυλίων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, έκτοτε παραμένουν σιωπηλοί και σε συνεργασία με το ΔΝΤ προτείνουν πάλι την καθυστέρηση μισθών- συντάξεων!   «Τους το έχουμε πει. Δεν τίθεται ζήτημα να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Αν φτάσουμε ποτέ εκεί- και δεν είμαστε κοντά- μπορεί να μην πληρώσουμε Χρέος»,

«Στα τεχνικά κλιμάκια, υπάρχουν κάποιοι τεχνοκράτες που επιμένουν στη λογική των καθυστερήσεων στις εσωτερικές πληρωμές, προκειμένου να πληρώνονται κανονικά τόκοι και χρεολύσια. Η λογική τους είναι η ίδια. Θέλουν να φτάσεις στο χείλος του γκρεμού, να φτάσεις στο αμήν…

Τέλος ούτε στο επίπεδο της πολιτικής σύνθεσης των κατοχικών δυνάμεων προχωράνε οι Σφύριζα, λόγω εκτίναξης της αναξιοπιστίας των πολιτών ουσιαστικά…

«Συμφωνίες με βάση χρηματοδοτήσεις και σφραγίδες δεν κάνω» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στην πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά για επανένωση της κεντροαριστεράς

Ο Λεβέντης αποκάλυψε ότι συναντήθηκε προ μηνός με την ίδια την κυρία Φώφη Γεννηματά και τον σύζυγό της, ο οποίος του πρότεινε διατήρηση σφραγίδων και χρηματοδοτήσεων στα κόμματα αλλά και εκλογική συνένωση.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × four =