ΟΙ ΣΤΑΡ «ΠΟΥΛΑΝΕ» ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣΚΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΥΡΩΠΗ

angelina-jolie

Μας κατακλύζουν «προϊόντα» της επιθετικής διπλωματίας των ΗΠΑ για τη κατάκτηση και τον εκφασισμό της Ευρώπης. Τα ανοιχτά σύνορα κι ο εξισλαμισμός πρώτη προτεραιότητα για την αλλοτρίωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού προς το ασυνάρτητο και αμερικανικότερο.. Αυτό το ρόλο εξυπηρετούν και οι «ελληνικές» προδοτικές κυβερνήσεις και ειδικά η πραχτώρικη «αριστερά» των Pustares..

 

ΚΑΚΙΑ «ΦΑΜΠΡΙΚΑ» ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΡΕΣ  ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

του Ανδρέα Ζαφείρη   

Πάνε 500 χρόνια από όταν οι Conquistadors χάριζαν χάντρες πολύχρωμες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Κι όμως. Αυτή είναι η πλησιέστερη ιστορική αναφορά στις εικόνες της επίσκεψης της στο Πειραιά. Και εκείνες από τη συνάντηση με τον τοπικό φύλαρχο τον Τσίπρας, στη συνέχεια… Κωμικοτραγικη κατάσταση..

αντζελινα τζανκι

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΑΝΚΙ : Ναι ρε σου λεω… κοκκαλο ειμαι.. Πρεπει να παω εκει ,στην…Ελλαδα πως το λενε.. Ναι εχει κατι Πακιστανους,  πρεπει να παω, με πιεζουν,δεν βγαινω για το πετρελαιο του χρονου…  Theodora Krasaki : Eλα Μπραντ, με totally fucked, φταίει η νεα παρτιδα κοκας! Πως θα παω στους ρεφιουτζις γκαμω το σπιτι σου και ολο το χολυγουντ!

Ο «καλοπροαίρετος»,  το θύμα δηλαδή της «αντικειμενικής πληροφόρησης»,  θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η «στάρ» απλά συνεχίζει το φιλανθρωπικό έργο που εκτελεί με προσήλωση σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Ομως, πίσω από το ψεύτικο χαμόγελο της Jolie δεν κρύβεται ούτε η φιλανθρωπία ούτε το star system. Κρύβεται μια πλευρά της ιμπεριαλιστικής «Διπλωματίας του 21ου αιώνα», όπου celebrities, παράλληλα με επιλεγμένες κινηματογραφικές παραγωγές, θα λειτουργούν σαν «ιδεολογικοί-επικοινωνιακοί» πρεσβευτές, προλειαίνοντας το έδαφος της δυτικής -αλλά και παγκόσμιας- κοινής γνώμης για επεμβάσεις, πολέμους ή άλλες πολιτικές εξελίξεις.

Ως βαλτή από τις αμερικάνικες υπηρεσιες η Jolie είχε καταγγείλει ήδη από το 2012 την «αδράνεια της διεθνούς κοινότητας» μπροστά στα «εγκλήματα» της κυβέρνησης της Συρίας.

ρεντγκρεϊβ μουζαλας

Δυατυχώς, έχει εξαγοραστεί όλη η «αριστερά» και το «Κ»ΚΕ στην Ελλάδα δε θα παιρνούσαν αυτά.. Το ίδιο καταφανώς ισχύει για την πολύ σπουδαία ηθοποιά τη Βανέσα Ρέντγκρέϊβ, μαζί μ’όλο τον εγγλέζικο τροτσκισμό..

«Νομίζω ότι η κατάσταση στη Συρία έχει φτάσει σε ένα σημείο, όπου δυστυχώς, κάποια μορφή, κάποιο είδος της επέμβασης είναι απολύτως απαραίτητη». Λες και κανένας θα ρώταγε ποτέ άτομα σαν τη Τζόλι για πολεμική επέμβαση..  Απλά έτσι επισφραγίζεται το «δικαίωμα» στην αυθαιρεσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Στην ίδια συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στο Al Jazeera (ή αλλιώς γνωστό ως «Υπουργείο Αλήθειας του ΝΑΤΟ»), δεν είχε παραλείψει, (αφού παρουσίασε τους Σέρβους σαν «μαζικούς βιαστές»), να αναφερθεί, θετικά βέβαια, στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, καλώντας σε μια αντίστοιχη «ανθρωπιστική επέμβαση» στη Συρία. Δε παρέλειψε επίσης να καταγγείλει Ρωσία και Κίνα που ασκούσαν veto στην απόφαση για «ανθρωπιστική επέμβαση».

Στη συνέχεια οι «ανθρωπιστικές» της παραινέσεις πλήθυναν και πήραν τα χαρακτηριστικά παγκόσμιας «σταυροφορίας». Με αποκορύφωμα της ομιλία της στον ΟΗΕ(!), με θέμα-τι άλλο; -την ανάγκη επέμβασης στη Συρία.

Επέμβαση η οποία τελικά έγινε και προκάλεσε 350.000 νεκρούς και δημιούργησε τις στρατιές των προσφύγων που η ηθοποιός επισκέπτεται, στάζοντας κροκοδείλια δάκρυα. Τα ίδια δάκρυα που στάζουν διάφορες ΜΚΟ, που επίσης -τι σύμπτωση- κατήγγειλαν τότε το «βάρβαρο» καθεστώς της Συρίας και ζητούσαν -κι αυτές- την επέμβαση της «διεθνούς κοινότητας».

Η Jolie δεν είναι απλά «πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ». Είναι και μέλος του CFR, (Council on Foreign Relations), ένα πανίσχυρο think tank των ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, είναι μια ιδιωτική, μη-κυβερνητική υπερκομματική οντότητα, ένα ίδρυμα-θεσμός και όργανο-γέφυρα μεταξύ του αμερικανικού Κεφαλαίου και του αμερικανικού Κράτους.

Σκοπός του είναι η διασφάλιση της Αμερικανικής επικυριαρχίας και στα μέλη του συγκαταλέγονται επιφανείς πολιτικοί, εκπρόσωποι του τραπεζικού συστήματος, καθηγητές Πανεπιστημίων, μεγαλο-επιχειρηματίες και προσωπικότητες των Μέσων και του Τύπου.( Η Κυβέρνηση Νίξον, για παράδειγμα, είχε πάνω από 100 μέλη του Συμβουλίου).

Η ΣΟΥΖΑΝ ΣΑΡΑΝΤΟΝ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ…

Το CFR δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τη τελευταία περίοδο, για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το προσφυγικό ζήτημα. Ειδικά από τότε που με τον Γιωργάκη μας οι Αμερικάνοι επέβαλαν το ΔΝΤ και τις μεθόδους του για την κατάκτηση ουσιαστικά με εξαγορά ηγετών της Ευρώπης.

Στις 22 Μαρτίου διοργανώνει ένα κύκλο συζητήσεων, όπου θα παραστούν και πρεσβευτές και διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, με θέμα «Ο ρόλος της Ευρώπης σε ένα ταραγμένο κόσμο», όπου «ειδικοί θα συζητήσουν την ικανότητα και τη βούληση της Ευρώπης να σφυρηλατήσει μια κοινή εξωτερική πολιτική και κατά πόσον η ΕΕ θα παραμείνει εταίρος της Αμερικής στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του κόσμου».

Παράλληλα «εμπειρογνώμονες θα αξιολογούν τις προοπτικές για την «εμβάθυνση» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη διαχειριστική δυναμική μια πιθανής Brexit και τη δυνατότητα αναμόρφωσης(!) των θεσμικών οργάνων της ΕΕ», ενώ « ειδικοί θα αναλύουν την αντιμετώπιση των «προκλήσεων» που αντιμετωπίζει η ΕΕ σήμερα. Είναι η Ευρώπη εν μέσω μιας κρίσης της δημοκρατικής(εννοείται αμερικανόδουλης) διακυβέρνησης; Θα αναιρέσει ο «λαϊκισμός» την Ευρωπαϊκή Ένωση; Μπορεί η Ευρώπη να χειριστεί τις προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού, την εισροή των προσφύγων και την αργή οικονομική ανάπτυξη;»

Πόσο πιο καθαρά να το πουν… οι ειδικοί;!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × two =