ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ καποια ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ..

ΕΙΔΟΜΕΝΗ 1

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΡΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !! Η Τουρκία και η Ελλάδα, με την συνδρομή των θεσμών και οργάνων της ΕΕ, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα συμφωνήσουν διμερώς σε κάθε αναγκαία ρύθμιση, συμπεριλαμβανόμενης και της παρουσίας Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, για να διασφαλιστεί η συνεργασία και η ομαλή λειτουργία των ρυθμίσεων αυτών, λέει το σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ…

ΗΔΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ !

Η Ε.Ε. και η Τουρκία συμφώνησαν ότι όλοι ανεξαιρέτως οι μετανάστες που φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τις τουρκικές ακτές θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Μοιάζει απίθανο να τηρηθεί κάτι τέτοιο, να υπάρχει δηλαδή πολιτική βούληση απο μεριάς Τουρκίας να ελαφρύνει τη  θέση μας.. Ηδη η Αγκυρα διαρρέει στα τουρκικά ΜΜΕ ό,τι είναι νωρίς να ξεκινήσει η επανεισδοχή μεθαύριο και θα πρέπει να υπολογίζουμε από τον Απρίλιο..

 

Ενδιαφέρον επίσης ό,τι ξεχάστηκε να ανακοινωθεί κάτι για την ανθρωπιστική καταστροφή στην  Ειδομένη.

 

Πιό σίγουρο φαίνεται αυτό που λέει το επίσημο αγγλικό κείμενο του προσχεδίου της συμφωνίας για το προσφυγικό ότι «Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, είναι μέρος της συμφωνίας» (Turkish officers will be on the Greek islands, it is a part of the agreement)!

Είναι μια τραγική για τα εθνικά συμφέροντα κατάληξη, διότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν ως γεωπολιτικό «όπλο» το προσφυγικό και κατάφεραν να κερδίσουν τα πάντα. Ακόμα και να πατήσουν «πόδι» σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα νομίμως με την συγκατάνευση της «ελληνικής» κυβέρνησης.

«ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ» ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΓΕΣΙΑ !

 

ZAN KLONT DAVE TOYSK

Giannis Christopoulos: Τα σούργελα πήγαν να συνδέσουν το προσφυγόμεταναστευτικό με την αξιολόγηση και μόλις το αντελήφθησαν οι Ευρωπαίοι δανειστές έβαλαν τα τσιράκια τους και μας έκλεισαν τα σύνορα στα μούτρα! Και τώρα εξαρτώμεθα 100% από τις…αγαθές διαθέσεις της νεο-οθωμανικής Τουρκίας για τις μεταναστευτικές ροές και όσον αφορά την αξιολόγηση, είμαστε για να μας κλαίνε και οι ρέγγες, χωρίς κανένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας και με τα χειρότερα να έρχονται ολοταχώς πια. Αυτή είναι η γενική κατάσταση …

 

«Ετσι, η Τουρκία, αρχικά από τη Λέσβο, θα τοποθετήσει αξιωματούχους, οι οποίοι θα φροντίσουν στην επίλυση των όλων προβλημάτων, ώστε όλα να γίνονται γρήγορα» όπως αποκάλυπτε η γερμανική εφημερίδα FAZ πριν κάποιο καιρό και σας ενημερωναμε σχετικά..

 

Στις 12 Μαρτίου το επιβεβαίωσε και ο Ν.Τόσκας όταν εξήγησε ότι «με βάσει όσα συμφωνήθηκαν στην Σμύρνη, στο πλαίσιο και της συμφωνίας που προετοιμάζεται μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους ένας τούρκος υπάλληλος, ένας «παρατηρητής», που θα υπογράφει το πρωτόκολλο επανεισδοχής των λαθρομεταναστών που θα επιστρέφουν στην Τουρκία»

 

Σωστά επεσήμανε το MEGA, ότι είναι δύσκολη η υλοποίησή της συμφωνίας υπό τις παρούσες συνθήκες κι αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Πρώτον, από την χαλαρή διάθεση των Τούρκων να παίρνουν πίσω, εκείνους που μας στέλνουν και δεύτερον, από την φανερή δυσθυμία της Ευρώπης, να απορροφήσει τα κύματα των προσφύγων.

Γεγονός είναι ότι η Τουρκία, γι’ άλλη μια φορά, σε μια διαπραγμάτευση, πήρε ότι ήθελε (οικονομικά και πολιτικά οφέλη) κι άφησε στους άλλους, τους Ευρωπαίους δηλαδή, ένα κείμενο γρίφο για να ψάχνουν και να ψάχνονται για πολύ καιρό, για τον τρόπο με τον οποίο θα τον λύσουν…

Συμφώνως με τη συμφωνία που «έκλεισε»  από την Κυριακή πίσω θα επιστρέφονται στην Τουρκία  οι «παράνομοι» προσφυγομετανάστες. Θα μεταφερθούν δε στις 4 Απριλίου..

 

Τα «πήρε όλα» η Άγκυρα λοιπόν… καθώς οι ελληνικές ΕΔ θα αναλάβουν τις δαπάνες φιλοξενίας των λαθρομεταναστών και προσφύγων πληρώνοντας 73.988.692 ευρώ, η ίδια θα πάρει πολλά δισ. ευρώ από την ΕΕ και εμάς θα μας μείνουν οι Τούρκοι.., χωροφύλακες!

Ας δούμε τα σημεία της συμφωνίας – που μας αφορούν – όπως τα δημοσιεύουν τα μεγκάλα κανάλια:

– Σε σχέση με την ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου επανεισδοχής/επανεγκατάστασης «ένας προς έναν» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προτείνεται να οριστεί η 20ή Μαρτίου.

– Σε σχέση με τη νομιμότητα του εν λόγω σχεδίου, προτείνεται ότι θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, θα σέβεται δηλαδή την αρχή της ατομικής εξέτασης κάθε αίτησης ασύλου, ενώ στην τελική συμφωνία θα υπάρχει σαφής αναφορά στην αρχή μη επαναπροώθησης και στις μη συλλογικές επιστροφές.

Λίγο ελληνικά να γνωρίζεις καταλαβαίνεις τα απλά πράγματα :

α)Από τα 3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία, το 1,5 θα περάσει ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα…

β)Το 1,5 εκατ. άνθρωποι ΔΕΝ μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, αφού τα σύνορα είναι κλειστά…

γ)Οι ομαδικές απελάσεις – που έκανε η αστυνομία μέχρι σήμερα – ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ…

ΞΑΝΘΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

 

 

Και πρόσεξε φίλε καραγκιοζάκο που πανηγυρίζεις… Αυτά μάθαμε στην πρώτη ώρα απο τη «συμφωνία» και ως γνωστών εδώ στο μπουρδελιστάν τα μαθαίνουμε απο τους άλλους τυχαία μετά από μέρες…ή μήπως κάνω πάλι λάθος;

Επίσης καραγκιοζάκο θέλω να σε ρωτήσω κάτι… Γιατί στη φωτό απο τη συμφωνία λείπει αυτός που θα υποδεχθεί το 1,5 ανθρώπους; Ψάξτο…

Τέλος καραγκιοζάκο, η Τουρκία μόλις ανακοίνωσε ότι τη συμφωνία θα την ξεκινήσει όχι 20/3 όπως λένε τα Ευρω-πέη, αλλά τον Απρίλη…

Και δες τώρα πόσοι θα μπαίνουν μέχρι τότε…

Καλό σου βράδυ φίλε καραγκιοζάκο, εγώ παίρνω την οικογένεια και πάμε να απολαύσουμε τον βροχερό καιρό και να φάμε παραλιακά τα κατεψυγμένα καλαμαράκια (σιγά μην έχουν φρέσκα)…

Να διασκεδάσουμε όσο ακόμα μπορούμε καραγκιοζάκο, γιατί σε λίγο θα πέσει πείνα… πολύ πείνα… και μετά… την συνέχεια την ξέρεις… και ΝΑΙ μακάρι να πέσω έξω φίλε, γιατί εκτός απο εσένα θα πονέσω και εγώ και η φαμίλια μου και όλοι μας.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven − two =