ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΙ «ΦΙΛΟΣ ΑΧΜΕΤ» ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..

ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΡΧΙΔΟΥΛΕΜΠΟΡΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

«ΣΤΟ ΦΩΣ» Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

merkel NUDE

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ PUSTARES ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.. Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωυποθέσεων της Τουρκίας

Με το κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της Βαλκανικής Διαδρομής διασκέδασε χθες το βράδυ η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, με αφορμή από τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ που επισφραγίζει τετελεσμένα ολέθρια για την Ελλάδα,

«Το πρόβλημα δεν λύνεται όταν ένας λαμβάνει μια απόφαση», είπε η φιλενάδα του Ερντογκάν, Τα μέτρα των βαλκανικών χωρών δεν θα είναι βιώσιμα χωρίς μια ευρύτερη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσφυγική κρίση, είπε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.Ο απατεώνας Αβραμό μόλις επισήμανε ό,τι «η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή»..

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΥΡΩΠΗ!

ΕΙΔΟΜΕΝΗ 1

Τα μεν βόρεια σύνορά μας είναι κλειστά, ενώ ο «φίλος Αχμέτ», όπως τον αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρα εξακολουθεί να στέλνει πρόσφυγες. Καθώς τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μετά την επιβράβευση των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου από τον Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Τσίπρα επαφίεται στον «φίλο Αχμέτ» για να περιοριστεί η προσφυγική ροή.

 

Η Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση στην Ρηνανία-Παλατινάτο πρόσθεσε ότι, βεβαίως έρχονται τώρα λιγότεροι άνθρωποι που ζητούν άσυλο στην Γερμανία, αλλά για αυτό όμως βλέπουμε κάθε βράδυ τις τηλεοπτικές εικόνες αποκλεισμένων προσφύγων στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε καλό αποτέλεσμα, συνέχισε, για να τονίσει:

«Δεν μπορούμε οι 27 χώρες να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη με το πρόβλημα», αλλά πρέπει να βρούμε μια ευρωπαϊκή εξισορρόπηση. Το πότε μόνο δεν μας είπε..

 

Εν τω μεταξύ, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που είναι στην Ελλάδα γιατί πρώτα η κυβέρνηση κι ύστερα όλοι λένε ψέμματα.. Η ροή από τα παράλια της Τουρκίας συνεχίζεται αν και μειωμένη περίπου κατά το ήμισυ, λόγω καιρού.  Είναι σαφές ότι η Άγκυρα ελέγχει πλήρως την ροή και την αυξομειώνει ανάλογα με το διπλωματικό της παιχνίδι και τις επιδιώξεις της. Το χειρότερο όμως είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση πέρα από τις τσάμπα ρητορείες περί αλληλεγγύης δεν είναι σε θέση να προσφέρει ούτε ένα σάντουιτς στους πρόσφυγες που συνωστίζονται στην Ειδομένη.

Η παρούσα κατάσταση στα σύνορα δεν απαιτεί την τοποθέτηση φράχτη, αλλά η Βουλγαρία είναι έτοιμη να τον κατασκευάσει, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νικολάι Νέντσεφ, προσθέτωντας ό,τι μπορεί να βοηθήσει και ο βουλγαρικός στρατός στο σφράγισμα των συνόρων με την Ελλαδα.

 

 

Ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε: «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να τελειώσουν». Ακολούθως ανέφερε ότι «δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28». Εν ολίγοις ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξήγησε ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν προβαίνουν σε μονομερείς δράσεις, αλλά εφαρμόζουν κοινή απόφαση των 28 κρατών – μελών της ΕΕ. Δηλαδή, πλήρης διάψευση του πρωθυπουργού ο οποίος από τα ξημερώματα της Τρίτης δήλωνε από τις Βρυξέλλες ότι «απομονώσαμε εκείνους που ήθελαν να μας απομονώσουν».

 

Ο κ. Τουσκ στην ουσία όμως απομόνωσε τον κ. Τσίπρα καθώς ευχαρίστησε, επίσης, τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για το γεγονός ότι «εφάρμοσαν τμήμα της περιεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

 

Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί πλήρως την πολιτική αποτροπής της ΕΕ, «καταπίνοντας» τις αριστερές διακηρύξεις του. Όσο για την φιλοξενία στην χώρα επαφίεται στην καλοσύνη των Ελλήνων, την οποία με κυνισμό επιχειρεί πολιτικά να πιστωθεί.

MERKEL-DAVY

Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurryiet, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι επικοινωνούσε μέσω sms με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ενώ εκείνη ήταν μέσα στη Σύνοδο Κορυφής με τους αρχηγούς των υπόλοιπων 27 χωρών της ΕΕ! Με απλά λόγια, ενώ η Μέρκελ συσκεπτόταν με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, την ίδια ώρα αντάλλασσε μηνύματα με τον Νταβούτογλου (ο οποίος περίμενε απ’ έξω) για την πορεία των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το προσφυγικό.

 

Η συνολική εικόνα που διαμορφώνεται -παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης- είναι ότι τα μεν βόρεια σύνορά μας είναι κλειστά, ενώ ο «φίλος Αχμέτ», όπως τον αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρα εξακολουθεί να στέλνει πρόσφυγες. Καθώς τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μετά την επιβράβευση των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου από τον Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Τσίπρα επαφίεται στον «φίλο Αχμέτ» για να περιοριστεί η προσφυγική ροή.

 

Ωστόσο ήδη στην Ευρώπη αυξάνονται οι αντιδράσεις για το συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όπως φάνηκε στην χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση διαφωνούν με την προοπτική για κάθε πρόσφυγα που θα επιστρέφει από την Ελλάδα στην Τουρκία, ένας πρόσφυγας να στέλνεται από την Τουρκία στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει, λένε οι ευρωπαίοι βουλευτές και και κόμματα -όπως οι φιλελεύθεροι του Φερχόφσταντ- ότι η Τουρκία θα γίνει ο καθοριστικός παράγοντας που θα αποφασίζει ποιοί θα στέλνονται στη Ευρώπη. Όπως επίσης οι Ευρωπαίοι αντιδρούν στην χορήγηση βίζας στους Τούρκους.

 

Φυσικά ο Τσίπρας το δέχθηκε και αυτό και γενικότερα ακολούθησε μία πολιτική που ενισχύει την Τουρκία, την ώρα που η Άγκυρα «γκριζάρει» ακόμη περισσότερο το Αιγαίο. Παράλληλα η Τουρκία ζητά και το άνοιγμα των κεφαλαίων για την ένταξή της στην Ευρώπη δίχως να ανοίγει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της στην Κύπρο. Ο Τσίπρα προσπαθεί να απωθήσει το ερώτημα που όμως θα το βρει μπροστά του σε μία εβδομάδα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + 16 =