ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ..

kammenos-nai

MANTATOFOROS » Εαν αντί για τρεις εβδομάδες απόκριες είχαμε στην Ελλάδα τρείς εβδομάδες σοβαρής πολιτικής τα πράγματα στην χώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Και φυσικά προς το καλύτερο. Φαίνεται όμως πως αντίθετα εδώ έχουμε όλο τον χρόνο απόκριες, ..με τους κλόουν, τις κολομπίνες, και τους μασκαράδες κάθε είδους να έχουν κάνει κατάληψη στην πολιτική σκηνή, ..οπότε οι πραγματικές απόκριες φαίνονται γι αυτούς μία εντελώς φυσιολογική περίοδος, και εξακολουθούν την αποκριάτικη-σοβαρή πολιτική τους.

ΞΑΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Ο »Ναπολέων» στο ύφος και στο μυαλό υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος ενός κόμματος-ορντινάτζα πιά του ΤΣΙΡΙΖΑ, ..πριν δυό-τρείς εβδομάδες (κανονικές για όλους τους άλλους, απόκριες για τον ίδιο) είχε υπογράψει στις Βρυξέλλες την -ουσιαστικά- παράδοση του Αιγαίου στην συνεποπτεία του ΝΑΤΟ, με το αιτιολογικό ότι αυτό θα ελέγξει και θα προστατέψει την Ελλάδα από τις »μεταναστευτικές ροές».

 

Τί άσχημη, μέσα στην ουδετερότητά της λέξη, »ροές», για να περιγράψει κανείς την τραγωδία ενός ολόκληρου λαού που είχε την ατυχία να »κάθεται» πάνω στα πετρέλαια που εποφθαλμιά ο Δυτικός »πολιτισμός», και που αφού ο δικός τους ηγέτης αρνήθηκε να τα παραδώσει, τους κήρυξαν πόλεμο, στέλνοντας εναντίον τους ό,τι πιό βάρβαρο υπάρχει στην ανθρώπινη φύση: την θρησκευτική μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό.

 

 

Παρ’ όλη όμως την »προστασία» του ΝΑΤΟ, μόνον προχθές έφθασαν στα ακριτικά νησιά μας πάνω από 2500 καινούργιοι πρόσφυγες. Και κάθε μέρα εξακολουθούν να καταφθάνουν χιλιάδες άλλοι. Αυτό κύριε υπουργέ δεν λέγεται προστασία. Λέγεται νταβατζηλίκι. Νταβατζήδες μας έφερες αποκριάτικε υπουργέ, όχι για να μας προστατέψουν, παρά για να γκριζάρουν το Αιγαίο, ..και για να είναι έτοιμοι, κοντά, επί τόπου, να επέμβουν αν θεωρήσουν πως το αντίπαλο δέος του Δυτικού-αρπαχτικού πολιτισμού, η Ρωσία, κάνει κάτι που θα θίξει καίρια τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και των τοκογλύφων που λυμαίνονται μέσω των εξαγορασμένων πολιτικών, τις τύχες αυτού του πλανήτη.

Γιά να δούμε πού βρισκόμαστε 6 χρόνια μετά..

ΣΥΡΙΑ ΕΡΕΙΠΙΑ kobane

Σ’ αυτό το παιχνίδι πήγες κι έμπλεξες κι εσύ μασκαρά υπουργέ, ένα παιχνίδι που υπερβαίνει βέβαια τις δικές σου δυνάμεις, πολιτικές και νοητικές. Το μόνο που μένει να αποδειχτεί είναι αν το έκανες έτσι, από αγνή βλακεία, ..»για την ψυχή της μάνας σου» που λέει η λαϊκή ρήση, ..ή αν έβαλες κάτι στην »από μέσα» στην καβάτζα που λέει ο λαός, ..κάτι που μπορεί να μεταφράζεται ως παραμονή σου στην εξουσία, ..για όσο τουλάχιστον καιρό τους κάνεις τα χατήρια και είσαι πειθήνιος μασκαράς τους.

 

 

Το κακό είναι πως ενώ σε λίγες μέρες οι απόκριες του λαού τελειώνουν, ..εσείς, οι αιώνιοι κλόουν και μασκαράδες αυτού του τόπου θα μας μείνετε αμανάτι, ..να διαφεντεύετε και να καταστρέφετε αυτόν τον τόπο.

Ως πότε όμως, ως πότε;..

Έξη χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικά αλλάξει τίποτε άλλο, εκτός απ’ το ότι όσες περικοπές γίνανε στα έξοδα της δημόσιας διοίκησης και του κράτους γενικότερα, έγιναν όλες εις  βάρος του ελληνικού λαού.

Είτε πρόκειται για μισθούς και συντάξεις και ψαλίδισμα εφ’ άπαξ, είτε πρόκειται για περικοπές κονδυλίων από Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια,
     ..όλες είχαν σαν αποτέλεσμα την κατακρήμνιση του βιοτικού επιπέδου του έλληνα (του φτωχού, του μικρού και του μεσαίου).
Όσο αφορά την σπατάλη του δημοσίου σε όλες τις άλλες δραστηριότητές του, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
Οι ίδιοι (σε πλήθος) και περισσότεροι σύμβουλοι, τα ίδια συμβούλια, οι ίδιες δαπάνες μετακίνησης, παράστασης, τα ίδια επιδόματα και προνομίες των βουλευτών, τα ίδια πεταμένα κονδύλια σε ημέτερους, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του @@λου, σε διαφημίσεις ΔΕΚΟ και Δημοσίου σε εφημερίδες και κανάλια των διαπλεκόμενων,
..το ίδιο γενικό ξεχαρβάλωμα στην δημόσια διοίκηση.

Ούτε οι πολιτικοί άλλαξαν. Οι ίδιοι κυβερνούν ακόμη και σήμερα με μικρές παραλλαγές.
Αλλάζουν θέσεις, αλλάζουν κόμματα και πόστα, αλλά είναι ακόμη εδώ και κυβερνούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα,
..σαν να μην είναι αυτοί οι ίδιοι υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής.

Από την άλλη οι ίδιοι πουλημένοι δημοσιογράφοι και κανάλια που μας »ενημέρωναν», οι ίδιοι εξακολουθούν να μας ενημερώνουν-συσκοτίζουν, εκπέμποντας την μνημονιακή τους προπαγάνδα προς όφελος των εργοδοτών τους και του συστήματος διαπλοκής γενικότερα.

Στα έξη αυτά χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα που να μπορεί να μας κάνει να ελπίζουμε σε μιά λειτουργική αναδιάρθρωση του κράτους στην απεμπλοκή της δημόσιας διοίκησης αλλά και όλου του δημόσιου βίου απ’ τα δεσμά της διαπλοκής και της απάτης.
     Όλα πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο, και όποιο επιπλέον έκτακτο πρόβλημα ανακύπτει (όπως το προσφυγικό), όχι μόνον δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα,
     ..αλλά επιβαρύνει την γενική κατάσταση τρείς φορές περισσότερο απ’ ό,τι αν προέκυπτε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Η πορεία αυτή, που με δική μας έγκριση (είτε πρόκειται με την ψήφο μας, είτε με την σιωπή και ανοχή μας) ακολουθείται,
..είναι βέβαιο πως οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση και μετατροπή του λαού σε πολίτες τύπου »τρίτου κόσμου».

     Μην περιμένουμε τίποτα καλύτερο, 
     ..αλλά κι ας μην διαμαρτυρόμαστε όσο εμείς οι ίδιοι ανεχόμαστε αυτήν την πορεία προς την τελική καταστροφή. 

     Ίσως και να είναι η μόνη που μας αξίζει τελικά.
     Όχι σε όλους.
     Αλλά τί να κάνουμε;
     Σ’ έναν »ασύμμετρο» πόλεμο, κι όταν μάλιστα δεν υπάρχει αντίσταση,
     ..οι »παράπλευρες απώλειες» θα είναι οι μεγαλύτερες,
     ..και ίσως και οι μόνες!..

mandatoforos.blogspot

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =