«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

agrotes tsiprandreas

 Ο  Καμπούρης από τα Μάλγαρα τόνισε ότι η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου πλαισιώθηκε από τη μειονότητα των αγροτών και επισήμανε ότι «όπως φάνηκε, ο πρωθυπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημά μας».

ΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..

Απέρριψε τις προτάσεις της κυβέρνησης η πλειοψηφία των αγροτικών μπλόκων στην Ελλάδα, με τους αγρότες μάλιστα να διαμηνύουν πως θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους, όπως είχε εξάλλου διαφανεί από τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους μετά τη συνάντηση το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε Φιάσκο δηλαδή κατέληξε η πολυδιαφημισμένη και πολύωρη συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των 39 μπλόκων, οι οποίοι προσέτρεξαν σήμερα στο Μαξίμου. Ισως τώρα βάλουν μυαλό και σταματήσουν τα μπλόκα με τα οποία τιμωρούν την κοινωνία. Γι αυτό χρειάζεται να πάρουν με τις πέτρες τους συνδικαλήτες κομματόσκυλα των κομμάτων και να τους αντικαταστήσουν με ακηδεμόνευτες επιτροπές. Μόνον έτσι θα μπορέσουν να συντονιστούν με τ’ άλλα κομμάτια του λαού που τώρα βγαίνουν στον αγώνα..

 

Η  κυβέρνηση  επιβάλει στην πραγματική Οικονομία που ακόμα τρέφει τον υποσιτιζόμενο λαό τα δικά της τα μπλόκα. Ο αποκλεισμός απο την εργασία με τα κάπιταλ κοντρόλς και το εμπάργκο γενικότερα στην οικονομική δραστηριότητα των Ελλήνων, συν τα μπλόκα στους δρόμους αποβαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, μοιραία τελικά…

 

ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΥΡΩΠΗ
agrotis ARXIDIA

Πρέπει να έγινε σαφές, ΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΛΠ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΤΗ !

O επικεφαλής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης, δήλωσε πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος».  Απόφαση της γενικής συνέλευσης χθες βράδυ στο μπλόκο ήταν η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού, που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».

Ο Τσίπρας είπε στους αγρότες ότι «δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τη συνολική κατάσταση της χώρας» δηλαδή το 3ο καταστροφικό μνημόνιο..  Το μόνο συγκεκριμένο, πέρα από τις κούφιες γενικολογίες, που εκστόμισε είναι το τρικ με τη ψευδεπίγραφη μείωση της εισφοράς στο 16% και την επιμήκυνση για τον τριπλασιασμό των εισφορών σε 5 αντί για 3 χρόνια.

Η αυστηροποίηση της έννοιας του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη θα έχει ως συνέπεια τον «εξοστρακισμό» όλων των μικρών αγροτών από την αγροτική δραστηριότητα. Όμως, οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι τόσο καιρό στο δρόμο γιατί το τρίτο μνημόνιο, που έχουν ψηφίσει οι 222 βουλευτές όλου του μνημονιακού «τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) και με το οποίο συμφωνεί και η Ένωση Κεντρώων, τους αφανίζει κυριολεκτικά αφού:

Πολλαπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές. Αυξάνει υπέρογκα τη φορολογία. Σχεδόν τετραπλασιάζει την προκαταβολή φόρου από 27% που ίσχυε σε 100%. Αυξάνει τρομακτικά το κόστος παραγωγής (αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% για όλα τα γεωργικά μέσα και εφόδια, τρομακτική αύξηση του ΕΦΚ από 66 ευρώ/χιλιόλιτρο σε 300 ευρώ/χιλιόλιτρο κ.α.) Αφανίζει την κτηνοτροφία με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Καταστρέφει την αμπελουργία με την επιβολή φόρου στο κρασί και στο τσίπουρο.

Συνεπώς, η επίλυση των προβλημάτων των αγροτών δεν μπορεί να γίνει μέσα στα μνημονιακά πλαίσια. Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αγωνίζονται σκληρά τόσο καιρό δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα του προσχηματικού «διαλόγου διαρκείας», που τους προσέφερε ο κ. Τσίπρας αντίθετα πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους και να τον συνδέσουν ακόμα περισσότερο με τον συνολικό αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων, η οποία δεν γίνεται μέσα στην Ευρωένωση. Συνεπώς για τους Ελληνες ζωή υπάρχει μόνον έξω από την ευρωφάκα και κόντρα στην ψεύτικη «αριστερά» με ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος δηλαδή.. Ολα  τ’ άλλα είναι Σφύριζα απάτη..

Το μπλόκο των Τεμπών μετά τη γενική συνέλευση χθες βράδυ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες ήδη έκλεισαν τα Τέμπη, ενώ σημειώθηκε ένταση με οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι κινούνταν στην εθνική οδό.

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν και την γέφυρα του Στομίου, αποκλείοντας την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού, ενώ υπάρχουν προτάσεις να κλείσουν και οι σιδηροδρομικές γραμμές.
Στο μπλόκο της Νίκαιας, που δεν έστειλε εκπρόσωπο στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας ανταπόκριση από την κυβέρνηση στην πρόταση που κατέθεσαν για ξεχωριστή συνάντηση σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΝΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ..

EFORIA HRAKLEIOY KRHTHS

Κατάληψη εφορίας Ηρακλείου

Μετά από την αυθόρμητη κίνηση ανεξάρτητων αγροτών από το Ηράκλειο Κρήτης να κινηθούν εξω από τις γραμμές των συνδικαλιστών τους και αυτόνομα να κλείσουν την εφορία Ηρακλείου,σειρά παίρνει κάτι νέο που φαίνεται να γεννήθηκε από την διαδικασία αυτή..

Ανεξάρτητοι πολίτες του Ηρακλείου αποφάσισαμε να καταλάβουμε εκ νέου την εφορία Ηρακλείου με πολύ πιο ουσιαστικά αιτήματα αυτή τη φορά : εθνική κυριαρχία και εθνικό νόμισμα με μονομερείς κυριαρχες πραξεις και έξοδο από τα μνημόνια αυτή τη στιγμή.

Για να σώσουμε τα παιδιά μας κ το μέλλον της πατρίδας μας. Φτάνει ως εδώ.. Ότι πειράματα έκανε το πολιτικό προσωπικό της χώρα έκανε.. Εμείς με την σειρά μας κάναμε όση υπομονή ήταν δυνατόν να κάνει ένας λαός και με το παραπάνω..

Είχαν όλοι τους την δυνατότητα να εφαρμόσουν για 6 χρόνια τις εθνοκτονες τους πολιτικές οι οποίες μετά από λιγα χρόνια θα μας έβγαζαν από το αδιέξοδο . Όλοι ζητάνε κάποιους να μπουν μπροστά για να ακολουθήσουν.

Λοιπόν το κάνουμε. Μερικές δεκάδες ακοματιστοι και αχρωματιστοι άνθρωποι κάνουμε την αρχή και ζητάμε την συμπαράσταση όλων όσων έχουν αντιληφθεί πως οδηγούμαστε σε εθνική καταστροφή…

Σας περιμένουμε όλους σας στην εφορία Ηρακλείου να ξεκινήσουμε την επανάσταση μας όπως έκαναν οι παππούδες μας εποχές με περισσότερη αξιοπρέπεια για τον τόπο μας. Κάτι που έκαναν τα πάντα για να ξεχάσουμε αλλά δυστυχώς για οσους το επιδίωκαν ζει μέσα μας βαθειά αιώνια!

Υ.Γ. Δεν είμαστε χρυσαυγίτες δεν είμαστε ΚΝίτες δεν είμαστε κανένα κόμμα. Είμαστε άνθρωποι που ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα αλλά καταλαβαμε ότι όλοι τους, μας είχαν μέχρι χθες σε μαντριά γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν από πολίτες μιας ανεξάρτητης χώρας να μας μετατρέψουν σε υπηκόους που εξουσιάζουν κ καταδυναστεύουν και ή δύναμη τους είναι ή διχόνοια μας αλλά μαντέψτε,ξυπνησαμε και είμαστε όλοι μαζί!!!

ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × one =