ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΛΕΝΕ ΤΙΣ «ΞΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΣ» ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗ «ΜΗΧΑΝΗ» ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ..

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ !

σφυροδρέπανο στο κουτι ΔΕΗ

Το λέμε και κλαίμε κάτι χρόνια τώρα… Ορίστε και η σημερινή ειδοποίηση προς τους «φρουρούς» της χώρας μας που είναι ανύπαρκτοι .. ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ : Η προσφυγική κρίση αποτελεί υλοποίηση τουρκικού σχεδίου και έχει ως στόχο την Ελλάδα, και για τον λόγο αυτό είναι λάθος να αναλώνονται τα κόμματα σε καβγάδες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τη στιγμή που “η φωτιά είναι μέσα στο σπίτι μας, και απειλεί να κάψει την Ελλάδα”.

 

 

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Η μεγάλη παράσταση στο συμβούλιο ευρωκορυφής στις Βρυξέλλες ήταν για να κοροϊδέψουν τους εγγλέζους στο δημοψήφισμα ό,τι “έχει κέρδος” η χώρα τους να παραμείνουν στην ευρωφάκα.. Το μικρό “θέατρο” αφορούσε σε παράσταση Τσίπρα για να παραμένουν τα ελληνικά σύνορα ανοιχτά… Ανευ σημασίας υλη, για τα κανάλια της παραπλάνησης, δηλαδή. (βίντεο)

«Πήραμε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα διατηρηθεί το υπάρχον status quo», γίνεται σαφής αναφορά στη διατήρηση της ακεραιότητας της ζώνης Σένγκεν υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «τελειώνει κάθε ανούσια συζήτηση περί «ξηλώματος» μας», δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας. Εν τω μεταξύ, πέρασαν νύχτα Ντροπολογία που εξαγγέλει απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς για προμήθειες στα Χοτ σποτς.. Ετσι, όσο περισσότερους προσφυγομετανάστες φέρνουν τόσα περσότερα λεφτά αμέσως παντελονιάζουν.. Δυστυχία μας συνέλληνες, βρήκαν κι εκεί τη «Μηχανή». Σ’ ένα αυθεντικά πασόκικο στυλ να κονομάνε αυτοχειριάζοντας το λαό..

 

ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Του Γιώργου Βήχα

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια λαϊκή οργή που θυμίζει λίγο την περίοδο 2011 και αρχές του 2012. Με αφορμή το ασφαλιστικό ενώνουν την οργισμένη φωνή τους πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες και αχνοφαίνεται ένας λαϊκός ξεσηκωμός που δείχνει ξεκάθαρα πως έχουν στερέψει πια τόσο η υπομονή όσο και οι ψευδαισθήσεις.

Μπροστά σε αυτή τη λαϊκή κινητοποίηση η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά και αμήχανα. Από την μια » βλέπει » σε όλες τις εστίες των κινητοποιήσεων προβοκάτορες ποικίλων αποχρώσεων και από την άλλη προσπαθεί να συμμετέχει προτρέποντας τους πολίτες να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε αυτά που η ίδια προτείνει(;). Αυτό που δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ είναι πως αυτό που στην ουσία μας τελείωσε επιτέλους είναι το ανάχωμα Σύριζα -Ανέλ που μας παγίδευσε για τρία τουλάχιστον χρόνια. Δυστυχώς έτσι είναι.

Ο Σύριζα λειτούργησε ως ανάχωμα των λαικών κινητοποιήσεων των πρώτων μνημονιακών χρόνων, θεωρήσαμε πως ο Σύριζα που είχε ενεργό συμμετοχή σε όλα σχεδόν τα κινήματα ήταν το κομματικό »όχημα» που θα μας οδηγούσε σε μια κοινοβουλευτική πλήρη ή μερική ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας.

Ο Ελληνικός λαός δεν έδωσε μόνο πίστωση χρόνου σε αυτή τη κυβέρνηση, αφού βέβαια τον Ιανουάριο του 2015 της είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει, αλλά όταν του ζητήθηκε, κόντρα σε όλες τις ντόπιες αλλά και Ευρωπαικές απειλές, στάθηκε όρθιος με το ξεκάθαρο και γενναίο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Ένα ΟΧΙ που αυτή η κυβέρνηση το απαξίωσε και το κουρέλιασε μέσα σε λίγα 24ωρα. Ακόμη όμως και όταν υπήρξε η παταγώδης αποτυχία(;) της »διαπραγμάτευσης» και εισπράξαμε το τρίτο μνημόνιο, ακόμη και τότε αυτός ο λαός δεν ξεσηκώθηκε, γιατί το ανάχωμα λειτουργούσε με το παραμύθι των παράλληλων προγραμμάτων και της καλύτερης διαχείρισης των εφαρμοστικών νόμων για την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, αλλά και του φόβου που καλλιεργούσε σκόπιμα η κυβέρνηση για την καταστροφή που θα ερχόταν εάν ξεστρατίσουμε από τους μνημονιακούς δρόμους. Ακόμη και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ένα σημαντικό τμήμα του λαού συνέχισε να πιστεύει πως αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα από τους προηγούμενους το μνημόνιο και γι΄αυτό και ανανέωσε την εντολή του για την διακυβέρνηση της χώρας.

Τέσσερις μήνες μετά την δεύτερη εντολή και ένα χρόνο μετά την πρώτη, τα παραμύθια των παράλληλων προγραμμάτων κατέρρευσαν, νομοσχέδια που θεωρούσαμε αυτονόητα όπως η κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών όλο φτάνουν στην Βουλή και ποτέ δεν έρχονται και είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο δρόμος των μνημονίων δεν οδηγεί μόνο στην καταστροφή αλλά στην γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. 

Όπως επίσης είναι ξεκάθαρο πλέον από την πλειοψηφία των πολιτών πως όταν υπάρξει άτακτη οπισθοχώρηση μια φορά στις απειλές των αδίστακτων δολοφόνων, θα ακολουθήσει και άλλη απειλή και φυσικά και άλλη άτακτη οπισθοχώρηση.

Το ασφαλιστικό είναι κατά την γνώμη μου η αφορμή των κινητοποιήσεων. Η λαϊκή οργή και αγανάκτηση συσσωρεύονται πέντε χρόνια τώρα και απ΄ ότι φαίνεται το ανάχωμα που τα συγκρατούσε δεν λειτουργεί πλέον. Τα ψέμματα και οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν. Τα ερείσματα στα λαϊκά κινήματα χάθηκαν. Από δω και πέρα όταν η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση, ζητάει την συναίνεση των πολιτών, είναι σαν να ζητάει την συνενοχή των πολιτών σε ένα έγκλημα διαρκείας. Ένα έγκλημα εις βάρος ενός ολόκληρου λαού! Στην γενοκτονία ενός λαού.Τέτοια συναίνεση-συνενοχή δεν πρόκειται να λάβει.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − four =