ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΛΕΣΒΟΣ..

PROSFYGES-METANASTES

Τριπλάσιος αριθμός μεταναστών – προσφύγων από τους κατοίκους του νησιού φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στο Καστελόριζο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, αφού οι διακινητές βρήκαν «πέρασμα» στο νησί. Οι δυνάμεις επιτήρησης που υπάρχουν στην περιοχή είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος είναι και ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο Καστελόριζο.

ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ..

«ΤΟΥΡΛΟΥ» ΜΕ ΝΑΤΟ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΣΥΝΟΡΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Πέρασαν νύχτα Ντροπολογία που εξαγγέλει απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς για τα Χοτ σποτς.. Οσο περισσότερους προσφυγομετανάστες φέρνουν τόσα περσότερα αμέσως παντελονιάζουν.. Δυστυχία μας,  βρήκαν κι εκεί τη «Μηχανή». Σ’ ένα αυθεντικά πασόκικο στυλ να κονομάνε αυτοχειριάζοντας το λαό..

Η μεγάλη παράσταση στο συμβούλιο ευρωκορυφής στις Βρυξέλλες ήταν για να κοροϊδέψουν τους εγγλέζους στο δημοψήφισμα ό,τι «έχει κέρδος» η χώρα τους να παραμείνουν στην ευρωφάκα.. Το μικρό «θέατρο» αφορούσε σε παράσταση Τσίπρα για να παραμένουν τα ελληνικά σύνορα ανοιχτά… Ανευ σημασίας υλη για τα κανάλια δηλαδή.

Η κατάσταση στη Μόρια, είναι δραματική καθώς καθημερινά χιλιάδες μετανάστες καταφθάνουν προκειμένου να καταγραφούν. στο φημισμένο Χοτ-σποτ ! Σήμερα, απ’ το πρωί μετρήθηκαν 3 χιλιάδες αισιόδοξα χαρούμενοι μετανάστες… Με το εξαιρετικό επίπεδο της Διοίκησης επί παντός στην άτυχη Χελλάς, θα πρέπει αμα πεινάσουν να τους ρίξουμε τις pustares να φάνε…

Ο «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ» ΑΠΟΘΑΝΕ… ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ΦΥΓΑΔΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

«Χωρίς καταμερισμό βαρών και ευθυνών, η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο», λέει ο Τσίπρας από το Συμβούλιο της Ευρωκορυφής στις Βρυξέλλες.   Ο Πρωθυπουργός «καρφώνει» τις χώρες που δεν δείχνουν διατεθειμένες να συνεργαστούν στο προσφυγικό. Παράλληλα, όμως, σημειώνει πως η πλειοψηφία των χωρών επιμένει στην ενότητα, το συντονισμό και την εφαρμογή των συμφωνιών.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ..

Πυκνώνουν οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο με την κατάσταση στο νησί να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει περισσότερα από 6.000 άτομα τις τελευταίες τρεις ημέρες μόνο, ενώ πλοία του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεχίζουν να διασώζουν ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα.

«Οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να δράσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού τους αλλά και της προστασίας της ζωής των ανθρώπων» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος(μάγος…)) .

Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1.835 μετανάστες και πρόσφυγες, από Μυτιλήνη και Χίο. Το «Αριάνδη» παρέλαβε 1105 άτομα από τη Μυτιλήνη και 730 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν ακόμα δύο πλοία εντός της ημέρας.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 1» που παρέλαβε 1354 μετανάστες και πρόσφυγες, 908 από τη Μυτιλήνη και 446 από τη Χίο και το «blue star 2» με 70 άτομα από την Κω. Χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το «Νήσος Μύκονος» με 593 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

 

Εν τω μεταξύ  η νατοϊκή ναυτική δύναμη παραμένει αδρανής στο κέντρο του Αιγαίου, καθώς δεν έχει συνεδριάσει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, από την οποία θα δοθεί η εντολή για ενέργειες, καθώς – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – η Τουρκία έχει εγείρει σειρά ζητημάτων, επιχειρώντας την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο σε όλα τα επίπεδα.

Σε επίπεδο καθορισμού π.χ. των κανόνων εμπλοκής η τουρκική στάση δείχνει ότι δεν συμμερίζεται την ελληνική βεβαιότητα όπως αυτή εκφράζεται μέσω του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι έχουν συμφωνηθεί εξ αρχής και προσδιοριστεί οι τομείς δράσης της συμμαχικής δύναμης.

Αντιθέτως προβάλλονται τα γνωστά αναθεωρητικά επιχειρήματα δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες της τουρκικής Διοίκησης Ασφάλειας Ακτών (εναέρια, πλωτά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα υποστήριξης), μέσω της οποίας ζητείται επιμόνως η ανάθεση καθηκόντων έρευνας και διάσωσης σε βάρος των ελληνικών ορίων.

Ωστόσο, η επιλογή του Καστελορίζου και ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση των ηγετών της ΕΕ με την Τουρκία για τον περιορισμό των ροών, αποκαλύπτει πως ΔΕΝ είναι σχέδιο των δουλεμπόρων, καθώς η περιοχή μπορεί να αστυνομευθεί πολύ πιο εύκολα.

Αντιθέτως προδιαγράφει την τουρκική τακτική εμπλοκής και διασύνδεσης του νησιωτικού συμπλέγματος στον ευρύτερο αναθεωρητικό σχεδιασμό της Άγκυρας, η οποία αναμένεται ότι μέσω του ΝΑΤΟ θα προωθήσει τις θέσεις της.

Η δυσμενής τροπή που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις στην βόρειο Συρία προς όφελος των Κούρδων (PYD/YPG) έχει προκαλέσει «στρατηγικό εκνευρισμό» στο παραϊσλαμιστικό νέο-οθωμανικό δίδυμο των Ερντογάν-Νταβούτογλου, οι οποίοι ζητούν ανταλλάγματα από την Δύση.

Η συνεχής άρνηση εκ μέρους των ΗΠΑ να εγκρίνουν την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην βόρειο Συρία, οδηγεί την ηγεσία της γείτονος στην έγερση απαιτήσεων και την ικανοποίησή τους σε άλλα γεωγραφικά πεδία.

Κι επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η Γερμανία επιδιώκει σύντομα την τακτοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας της υπόσχεσης ανάσχεσης των ροών – και ο χρόνος την πιέζει – το Βερολίνο ακούει με «συμπάθεια» τις αναθεωρητικές σκέψεις της Άγκυρας.

Το ζητούμενο είναι εάν η Αθήνα έχει αντιληφθεί ότι οδηγείται από τα γεγονότα και τις μεθοδευμένες εξελίξεις να επιλέξει μεταξύ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας προβλέπει το defence-point.gr

 

ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ !

«Επισημάναμε τη μεγάλη ανησυχία μας για δύο επικίνδυνα ζητήματα που αφορούν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ: Το πρώτο έχει να κάνει με τα προβλήματα της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, του γκριζαρίσματος των ζωνών του Αιγαίου, που είναι πάγια επιδίωξη της τούρκικης πολιτικής και θέλει να την ενισχύσει τώρα με την παρουσία του ΝΑΤΟ, εδώ στην περιοχή, όλα αυτά τα προβλήματα που απειλούν νέα θερμά επεισόδια, νέες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων».

«Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι ουσιαστικά το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία στην αντιπαράθεσή της με την Ρωσία και τα προβλήματα που έχει με τους Κούρδους στην Συρία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι εμπλοκής χωρών της περιοχής, όπως της χώρας μας, με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ σε επεμβάσεις στην περιοχή αυτή, και μάλιστα, ως ένα βαθμό εδώ, και στο πλευρό της Τουρκίας για να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα. Εκτός από το γεγονός -που πρέπει να το επισημάνουμε κι αυτό- ότι είναι πυριτιδαποθήκη όλη η περιοχή πλέον, καθώς το ΝΑΤΟ, αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ετοιμάζονται άμεσα για νέες επεμβάσεις και πολεμικές εμπλοκές και στην Λιβύη και σε άλλες χώρες της περιοχής που θα δημιουργήσουν και νέες προσφυγικές ροές και νέα προβλήματα, στην χώρα μας, στην πατρίδα μας, στα νησιά μας και σε όλη την επικράτεια. Αυτά είναι τα ζητήματα που θέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα κλείσουν τα σύνορα, απάντησε «δεν έχω να πω τίποτα άλλο, νομίζω απάντησα σε αυτά τα ζητήματα».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + three =