ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ» ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

otzalan TOYRKOSHMAIA

Το παράπονο στην έκφραση του προσώπου ΑΞΕΧΑΣΤΟ… Οπως στις φωτό οπου τον είχαν δεμένο στο αεροπλάνο για την Αγκυρα.. Θεωρούσε αυτονόητη την αντιπαλότητα των Ελλήνων με τους Τούρκους, δεν παρακολουθούσε φαίνεται τα «ανοίγματα» τότες του Σημίτη, δεν διανοούνταν τέτοια προδοΣΙΑ, άρα ήταν λογικό να του προσφέρει άσυλο η Αθήνα..

 

ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !

 

Η προδοΣΙΑ του Οτζαλάν, ο οποίος ύστερα από περιπλάνηση μηνών σε χώρες όπου δεν έγινε τελικά δεκτός είχε προσπέσει περίπου ως ικέτης για φιλοξενία στην  Ελλάδα βιώθηκε ως τραυματική γνώση από τα πιό ευαίσθητα και καλλιεργημένα στρώματα των Ελλήνων..  Γνώση του καθεστώτος, περί του τι εστί Σημίτης, Πασόκ, Πάνσκατος, ΕΥΠ, ΣΙΑ και διεθνής παράγοντας γενικώς…

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ «ΕΠΝΙΞΕ» ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

otzalan aeroplano

Νίκος Χειλαδάκης(τουρκολόγος) : Στις 12 Ιουλίου του 2001, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά την γνωστή μυθιστορηματική σύλληψη και απαγωγή του Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο Κούρδος ηγέτης από το Ιμραλί όπου τον είχαν φυλακίσει οι Τούρκοι σε μια μεγάλη εξομολόγηση του στους δικηγόρους του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Οζγκιούρ Πολίτικα της Ευρώπης, έστειλε ένα πολύ σκληρό μήνυμα για τους κύριους υπαίτιους της αιχμαλωσίας του. Στο μήνυμα αυτό ο Αμπντουλάχ Οτσαλαν σαν κύριο υπεύθυνο τον οποίο μάλιστα παροοιμίασε με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που πρόδωσε τον δάσκαλο του, παρομοιάζει τον κ Σάββα Καλεντεριδη. Όπως ανέφερε ο Οτσαλάν, υπήρχε σχέδιο απαγωγής του πριν ακόμα μεταφερθεί στην Κένυα και το σχέδιο αυτό ήταν εν γνώση και του κ. Καλεντερίδη

Τότε καταλάβαμε ό,τι την κύρια ευθύνη για την άθλια εικόνα του ρωμέϊκου κράτους που προβλήθηκε κυρίως  σ’ εμάς, αλλά και στο εξωτερικό έχουν εκείνοι που ξεγέλασαν τον Κούρδο ηγέτη δίνοντας τη γνωστή παράσταση περί εθνικά ανεξάρτητης Ελλάδας, με ελληνική εξωτερική  πολιτική και δήθεν δικές μας υπηρεσίες ασφαλείας.. Ετσι, τον παραπλάνησαν και στη συνέχεια τον παγίδευσαν για να τον παραδώσουν.

Εκείνοι που εξακολούθησαν να παραπλανούν με το κυρίαρχο μέχρι πρότινος «θέατρο» και μετά το σοκ Οτζαλάν, εκείνοι που δεν ενστερνίσθηκαν το ηθικό δίδαγμα από κάτι που όλοι αιστανθήκαμε ως υπέρτατη ΥΒΡΗ για τον ελληνισμό, θεωρούνται πάντα ως οι προδότες που αποκαλύφτηκαν τότε. Οσο  κι αν προσπαθούν εκτοτε να κρυφτούν μέσα σε πατριωτικά πέπλα, σήμερα ξέρουμε ότι σαν τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησαν και υπηρετούν τους εχθρούς της Ελλάδας. Ας είναι..

 

Στις 29 Ιανουαρίου ο απόστρατος πλοίαρχος Π.Ν. Αντώνης Ναξάκης, σύμφωνα με δική του ομολογία, αναλαμβάνει από μόνος του, χωρίς να έχει καμμία έγκριση, την πρωτοβουλία να μεταφέρει τον Οτσαλάν και τους συντρόφους του στην Ελλάδα με ιδιωτικό τζετ αεροσκάφος από το Μινσκ της Λευκορωσίας.

Ο Ναξάκης ειδοποιεί τον τότε Έλληνα Υπ-Εξ Θεόδωρο Πάγκαλο κατόπιν εορτής ( δηλαδή μετά την παράνομη άφιξη του Οτσαλάν στη χώρα) και στη συνέχεια κρύβει τον Οτσαλάν στο σπίτι του, αφού προηγουμένως φιλοξενείται για ένα βράδυ στο σπίτι της Βούλας Δαμιανάκου στη Νέα Μάκρη.

Στις 31 Ιανουαρίου μια νέα οδύσσεια ξεκινά για τον Κούρδο ηγέτη. To αεροπλάνο που τον μεταφέρει περιφέρεται και πάλι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ζητώντας άδεια προσγείωσης από διάφορες χώρες, την οποία δεν παίρνει. Η Ολλανδία τον διώχνει, το ίδιο και η Ελβετία. Από το Μινσκ ξαναγυρίζει στην Ελλάδα για να οδηγηθεί τελικά στην Κένυα.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1999 ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν βρίσκεται στην Κένυα και κρύβεται στην κατοικία του Έλληνα πρέσβη μαζί με τους συντρόφους του. Τον συνοδεύει και ο Έλληνας ταγματάρχης της Ε.Υ.Π. Σάββας Καλεντερίδης ως σωματοφύλακάς του. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση της Άγκυρας καλεί τους πρεσβευτές της Σερβίας, της Νορβηγίας και του Βελγίου και τους ζητά να μη δεχτούν τον Οτσαλάν, ο οποίος εκείνη τη χρονική στιγμή είναι άγνωστο πού βρίσκεται.

Στις 13 Φεβρουαρίου στην Κένυα φτάνει ο Έλληνας δικηγόρος του Οτσαλάν Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος συζητά με τον Κούρδο ηγέτη και τον Έλληνα πρέσβη και επιστρέφει στην Ευρώπη για να ζητήσει βοήθεια. Ο Οτσαλάν σκέφτεται να παραδοθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Οι πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Φεβρουαρίου βρίσκουν τον κούρδο ηγέτη να μεταφέρεται με χειροπέδες στην Τουρκία με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Όλα όσα έγιναν και αφορούν στη σύλληψή του παραμένουν άγνωστα. Η Άγκυρα πανηγυρίζει και στα Μ.Μ.Ε. κυκλοφορούν βίντεο της μεταφοράς του. Ο Καλεντερίδης είναι το πρόσωπο που δέχεται την πιο σοβαρή κριτική, κυρίως για τους αδέξιους επιχειρησιακούς του χειρισμούς.

Από τη σύλληψή του και εντεύθεν ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ο μοναδικός κρατούμενος στη νησίδα Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Στο νησί παραμένει μονάδα στρατιωτικού προσωπικού -1000 άτομα- για τη φύλαξή του. Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν καταδίκη σε θάνατο, αλλά μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, οπότε η θανατική ποινή απαγορεύτηκε στην Τουρκία τον Αύγουστο του 2002.

Ο χειρισμός της υπόθεσης από την ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΥΠ χαρακτηρίστηκε από πανικό, προχειρότητα και θεατρικούς διαλόγους.  Σαν εκείνους που διέρευσαν 2-3 χρόνια μετά από τις παρακολουθήσεις των μελών της 17ν…  Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλούνταν στις συνομιλίες «μεγάλος τραγουδιστής», ο πράκτορας Σάββας Καλεντερίδης «δεσποινίς Κατεχάκη», η πρεσβευτική κατοικία «εθνικά χρώματα» και ο Οτσαλάν «γιαγιά»!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × four =