Ο ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ & ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ

ERDOPUTIN

Βρισκόμαστε στις πιο δύσκολες εποχές και μία ανάσα από γενικευμένη σύρραξη και εμπλοκή σε έναν πόλεμο παγκοσμίου ολέθρου…

Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΣΛΑΜΟΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΤΟΥ  ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΑ : «ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ»  ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής που λέγεται Δούμα προειδοποίησε την Σαουδική Αραβία ότι οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στην Συρία χωρίς την άδεια της κυβέρνησης της Δαμασκού θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου!   «Για να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση στην Συρία η Σαουδική Αραβία πρέπει να έχει την άδεια των αρχών της νόμιμης κυβέρνησης σύμφωνα με τον διεθνή νόμο αλλιώς θεωρείτε κήρυξη πολέμου» είπε ο επικεφαλής της Δούμας Pavel Krasheninnikov.

Χτες ο στρατηγός Ahmad Asiri εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι «Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία μαζί με την Τουρκία αν αυτό απαιτηθεί».

ERDOMISOILS

Μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του [ΝΑΤΟ] εναντίον της Ρωσίας στις 2 Φεβ 2016, αποδεικνύεται περίτρανα γιατί ο Τούρκος Ερντογάν δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί για όλες τις τρομοκρατικές και δολοφονικές ενέργειες της Τουρκίας…. Αντιθέτως , παίζοντας το παιχνίδι των Δυτικών και ιδιαιτέρως των ΗΠΑ η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί και την κατάλληλη στιγμή θα ενεργήσει σε ένα προσχεδιασμένο σκηνικό ως το [δεκανίκι] υποστήριξης των πολεμόχαρων δυνάμεων  που επιδιώκουν την ταπείνωση της Ρωσίας.

«Η Συρία πρέπει επίσημα να συμφωνήσει να την προσκαλέσει αλλιώς τότε έχουμε πόλεμο και αυτό θα είναι και νόμιμο τότε»   «Αυτό που θέλει η Σαουδική Αραβία είναι χωρίς την κήρυξη πολέμου, να φέρει στρατεύματα στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους»!   Επιπλέον και ο επί των διεθνών σχέσεων, της Ευρασιατικής Ενωσης Vasily Likhachev,  επισήμανε  ότι «χερσαίες επιχειρήσεις από την Σαουδική Αραβία στην Συρία χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της κυβέρνησης της Δαμασκού θεωρείτε εξωτερική επιθετική πράξη και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας ενός κυρίαρχου κράτους»!

Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η αντιρωσική προπαγάνδα της Άγκυρας είναι καθαρά ψυχολογική προετοιμασία για χερσαίες επιχειρήσεις:   «Δεδομένης της γραμμής της Άγκυρας για αντιρωσική προπαγάνδα και της εκστρατείας παραπληροφόρησης σημαίνει ότι η Τουρκία προετοιμάζει τον τουρκικό λαό για μείζονες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους. Το θέμα των ανύπαρκτων τουρκικών καταγγελιών ήταν η κατάσταση με τους πρόσφυγες από τις περιοχές της Συρίας όπου ζουν οι Τουρκομάνοι».

Η Αγκυρα είχε καταφύγει σε αυτήν την ρητορική για το «θέμα των Τουρκομάνων» παραμονή της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού στην Συρία στις 24 Νοεμβρίου τον περασμένο χρόνο.   Οι κατηγορίες τους είναι ανύπαρκτες και έχουν μόνο «συναισθηματική» χρήση προς τον τουρκικό λαό.. Επιλεγμένες ανακοινώσεις με εθνικιστική ρητορική και κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για «γενοκτονία» απορρίπτονται».

Εξάλλου, η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών όταν ρωτήθηκε για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που θα προχωρήσουν οι Κούρδοι του Ιράκ απάντησε:   «To δημοψήφισμα είναι κάτι που ανήκει στις χώρες και είναι αποφάσεις των εθνών, όσο αφορά το κουρδικό κράτος, εμείς υποστηρίζουμε τα μόνιμα και νόμιμα κουρδικά δικαιώματα όσο αφορά το περιεχόμενο αυτών των εθνών που ετοιμάζονται να «δημιουργήσουν την μοίρα τους». Αυτή είναι η ρωσική θέση».   Όπως σας ενημερώσαμε χτες  η Ρωσία αποφάσισε την αναβάθμιση των Κούρδων καθώς ανακοίνωσε ότι θα τους συμπεριλάβει στο επιχειρησιακό κέντρο «4+1» στη Βαγδάτη ώστε να τους παρέχονται πληροφορίες ενώ θα ανοίξουν την πρώτη τους διπλωματική αποστολή στην Μόσχα στις 10 Φεβρουαρίου!    –

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ «ΠΕΡΙΠΑΤΟ» ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
biden davutoglu

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΜΕΙΖΩΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ …

ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΣΕ ΒΑΛΤΟ !

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.), που άρχισε τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με τους πρώτους βομβαρδισμούς στόχων από πλευράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, έχει αλλάξει τις παραμέτρους της κρίσης, επιταχύνοντας τις εξελίξεις, που κατά τα φαινόμενα οδηγούν στο πέρας του πολέμου και στο άνοιγμα μιας καινούργιας σελίδας στην ιστορία της Συρίας.


Η επέμβαση της Ρωσίας, πέραν του ότι από μόνη της συνιστά μια κίνηση με πολλά και ιδιαίτερα νοήματα κυρίως σε σχέση με τις δυνατότητες συμβατικών και στρατηγικών όπλων που χρησιμοποιεί στον πόλεμο αυτό, οδήγησε στην εξάλειψη όλων των θυλάκων που δημιούργησε η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας, εξοπλίζοντας εν ψυχρώ και εν γνώσει των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, τμήματα της Αλ Κάιντα και άλλες ακραίες ισλαμιστικές ομάδες,με στόχο να έχει λόγο την επόμενη μέρα στη Συρία.

Όταν η ρωσική πολεμική αεροπορία, σφυροκοπώντας θέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, διευκόλυνε τον στρατό της Συρίας να ανακαταλάβει την περιοχή Μπαγίρ Μπουτζάκ, που κατοικείται από Τουρκομάνους, η Άγκυρα ένοιωσε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Για να μπορέσει να παγώσει ή να εκτρέψει τον ρου των εξελίξεων και να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στα ύπουλα σχέδιά της, στις 24 Νοεμβρίου 2015 κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-24, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία αντί να προβεί σε αντίποινα, καταρρίπτοντας κι αυτή ένα τουρκικό αεροσκάφος, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία.

Την ίδια στιγμή, λαμβάνοντας αντίστοιχη αρμοδιότητα από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η Ρωσία, δια στόματος Πούτιν, διακύρηξε ότι σε περίπτωση που εισέλθουν τουρκικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα «πέσουν» πάνω σε βλήματα των S-400, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Το μεγάλο θύμα αυτής της υπόθεσης, είναι οι Τουρκομάνοι της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία εξόπλισε και ενέπλεξε στα επεκτατικά της σχέδια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να χάσουν τα σπίτια και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Είναι καλό και ιδιαίτερα διδακτικό την περίπτωση των Τουρκομάνων της Συρίας, που πίστεψαν στα μεγάλα λόγια και έγιναν όργανα της Άγκυρας, χάνοντας άλλοι τη ζωή και άλλοι τα σπίτια και το βιός τους, να την μελετήσουν οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης. Είναι διδακτικό παράδειγμα γι’ αυτούς και δεν πρέπει να γίνονται θύματα μερικών εκατοντάδων εγκάθετων, που αμοίβονται με μαύρα λεφτά από το προξενείο της Κομοτηνής, για να τους παρασύρουν σε δρόμους που μπορεί να τους οδηγήσουν στην καταστροφή.

Επιστρέφοντας στη Συρία, την ώρα που διαβάζονται αυτές η γραμμές, η Άγκυρα νοιώθει να φεύγει για άλλη μια φορά το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Τη φορά αυτή οι επιτελείς της Άγκυρας είδαν το στρατό της Συρίας να καταλαβάνει και να ελέγχει τον οδικό άξονα που οδηγεί από το Χαλέπι στην συνοριακή πύλη Οντζούπιναρ της Τουρκίας, από τον οποίο άξονα η Τουρκία τροφοδοτούσε με εφόδια, όπλα, πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το επόμενο βήμα που αναμένεται να γίνει, είναι η κατάληψη των πόλεων Αζάζ και Τζαραμπλούς από το στρατό της Συρίας και από δυνάμεις των Κούρδων, για να κλείσει ο περίφημος διάδρομος των 98χλμ, για τον οποίο η Τουρκία είπε ότι είναι «κόκκινη γραμμή» και να ενωθούν τα καντόνια Κομπάνι-Αφρίν, φέρνοντας τους Κούρδους ένα βήμα από τη Μεσόγειο.

Και επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει με στρατό στο διάδρομο αυτό, για να αποτρέψει την συνένωση των κουρδικών καντονιών, εμείς να θυμίσουμε ότι όταν μπεις σε έναν βάλτο, όσο κινείσαι, άλλο τόσο χώνεσαι πιο βαθιά και πολύ δύσκολα ξεκολλάς και βγαίνεις απ’ αυτόν!

Ανλαντίν μι Αχμέτ;

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 8 =