ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ «ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ» ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Η ΕΕ μελετά σχέδιο για το Προσφυγικό με το οποίο, …

 Απομονώνουν την Ελλάδα !

Σχέδιο για πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, που θα περιορίσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και ουσιαστικά θα θέσει την Ελλάδα εκτός Σένγκεν επεξεργάζεται η ΕE, όπως  αναφέρουν οι Financial Times. Το σχέδιο «περίφραξης» συζητήθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο αντιπροσώπων μετά από επιστολή του έστειλε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, με την οποία καλούσε την ΕΕ να προσφέρει «απευθείας βοήθεια» στην ΠΓΔΜ.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΡΩΣΙΑ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΝΤΑΡ ΔΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.. ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

«Η Κομισιόν και η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζονται έτοιμες να υποστηρίξουν την πρόταση να χρηματοδοτήσουν την ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., σε μια κίνηση που ουσιαστικά θα απομονώσει την Ελλάδα -ένα μέλος της Ένωσης που είναι ήδη οικονομικά εύθραυστο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές» γράφει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, και συνεχίζει: «Η κίνηση περίφραξης της Ελλάδας έρχεται, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το Ευρωπαϊκό σχέδιο να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ έχει αποτύχει».

Όπως αναφέρουν οι FT, το φερόμενο σχέδιο «περίφραξης» συζητήθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο αντιπροσώπων μετά από επιστολή του έστειλε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, με την οποία καλούσε την ΕΕ να προσφέρει «απευθείας βοήθεια» στην ΠΓΔΜ.

Διετή αναστολή Σένγκεν εξετάζει η ΕυρωΕνωση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το εν λόγω σχέδιο συζητήθηκε την Τετάρτη από Ευρωπαίους πρεσβευτές, μετά από επιστολή του Σλοβένου πρωθυπουργού Μίροσλαβ Τσεράρ, μέσω της οποίας προτρέπει τους Ευρωπαίους ομολόγους του να προσφέρουν άμεση βοήθεια στην ΠΓΔΜ ώστε να μην μπορούν να περάσουν από τα σύνορα ορισμένοι παράνομοι μετανάστες».

Το σχέδιο αυτό, όπως λέει η εφημερίδα, έρχεται μετά την αποτυχία του σχεδίου παροχής βοήθειας 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία προκειμένου να ελέγξει τις ροές προς το Αιγαίο.

Με την υποστήριξη του Βερολίνου – Το «συζητά» και ο Τουσκ

Το σχέδιο της Σλοβενίας έχει, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, την υποστήριξη του Βερολίνου, ενώ το επεξεργάζεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε περίπτωση που το σχέδιο εγκριθεί, τότε το προσφυγικό βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, με τον κίνδυνο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών να είναι άμεσος περισσότερο παρά ποτέ.

Νομικά προβλήματα

Η εφημερίδα υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι μπορεί να δημιουργήσει και νομικά προβλήματα, καθώς από το 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποιεί ότι το ελληνικό σύστημα υποδοχής προσφύγων είναι υπό κατάρρευση και με απόφασή της οι μετανάστες που ζητούν άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να απελαθούν στην Ελλάδα, όπως προβλέπει η Συνθήκη του Δουβλίνου.

Για την κατασκευή φράχτη μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας πιέζει και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές.

Εκτός από την ΠΓΔΜ, ο Όρμπαν ισχυρίζεται ότι αντίστοιχος φράχτης πρέπει να ανεγερθεί και στα ελληνικά σύνορα με τη Βουλγαρία.

Ο κ. Κοτζιάς απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, πρότεινε να αναλάβει η Frontex την επανεισδοχή όσων μεταναστών δεν δικαιούνται άσυλο στην Τουρκία, μετά την ταυτοποίησή τους στην Ελλάδα και καταδίκασε τις εισηγήσεις για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο Βρυξέλλες και Βερολίνο εξετάζουν πρόταση της Σλοβενίας για ενίσχυση της φύλαξης στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα από τη γερμανική πλευρά

ΣΗΜ. Επαναλαμβανόμαστε για να μην παρεξηγιόμαστε.. Η σύγκρουση με τους ξένους ευνοεί τα λαμόγια που άνοιξαν τα σύνορα ληστεύοντας ξεπουλώντας την Ελλάδα. Πίσω απο μια τέτοια ολέθρια για όλους εξέλιξη κρύβονται οι οικονομικοί δολοφόνοι κλπ πράχτωρες πολιτικοί αυλικοί της Αλητ Ολιγαρχίας. Στην υπηρεσία τους βρίσκονται οι Χρυσαυγοί, όπως οι αγγλόφωνοι ψευτοκομμουνιστές, αμφότεροι ως ενεργούμενα για το λαϊκό διχασμό..

Εμείς το Κρατος πρώτα απ’ όλα οφείλουμε να πάρουμε, να γίνει ελληνικό προκειμένου να μας υπερασπίζεται και για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ αμέσως… ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΕ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ..

Εννοείται ο αστυνομικός και έθνικός έλεγχος στους «μετανάστες πρόσφυγες» θα είναι δρακόντειος, σε γνώση μας ότι ανάμεσά τους κρύβονται, ή δεν κρύβονται πάντως βρίσκονται ισλαμοκανίβαλοι του Αποκεφαλιστάν έτοιμοι να μας κατασπαράξουν.. Αυτό είναι το σκηνικό και χρειάζεται να είμαστε οι Ελληνες πολύ προσεκτικοί για να γίνουμε αφέντες του τόπου μας και να σώσουμε τα παιδιά..

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣΚΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕς ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ..

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + 1 =