Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛOY ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΜΜΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

μπαρουφογρια

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ μας ο Μπαρουφάκης πληρώνει γερά από τα κλεμμένα λεφτά να μπαίνει το ονοματάκι του παντού σε όλα τα λαμόγια του τύπου και της «Ενημέρωσης» που προσφέρονται τέτοια εποχή… Ειδικά ξοδεύτηκε σε «πατριώτες» γιατί κάνει το ευρωκόμμα στο Βερολίνο και δε θέλει αρνητική διαφήμιση… Πολλοί όπως το Πρώτο Ψέμα έχουν πρώτη «είδηση» τις «βόμβες»  που εκτοξεύει σε 3-4 απανωτά πρωτοσέλιδα θέματα.. Πολύ αστείο επίσης η ΛΑ.Ε που τα μέλη της τον στηρίζουν κι ας ξεβρακώνεται  ως  κατοχικό απόκομμα .. Εχει πολύ πλάκα γιατί εμφανίζονται ως ηρωικές πράξεις αξιόπιστου ηγέτη οι παπαριές χωρίς στοιχεία που λέει στους «δημοσιογράφους» μια Κατίνα με τσεμπέρι΄.. :))

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙ

Με τη δόση που οφείλουν, έναντι των μεταρρυθμίσεων, στην Ελλάδα απειλούν οι δανειστές την κυβέρνηση, στην περίπτωση που προκηρύξει συγκεκριμένο αριθμό τηλεοπτικών αδειών. Απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την ΕΙΤΗΣΕΕ, θεωρούν πως το δικαίωμα που έχει η κυβέρνηση να προσδιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών συνιστά παραβίαση του Μνημονίου, καθώς κλείνει, όπως λένε, την αγορά! Ποιά, αυτή που δεν υπάρχει..

 

Kontra News

 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών στις Βρυξέλλες τα έχουν μάλλον χαμένα, καθώς ξεχνούν πως από το Μεσοπρόθεσμο είχε αφαιρεθεί, μέχρι να πάει στο Κοινοβούλιο, ολόκληρο το κεφάλαιο για το ψηφιακό μέρισμα και τις τηλεοπτικές άδειες. Και τα δύο υλοποιήθηκαν με καθυστέρηση, εκτός Μνημονίου, προκαλώντας στρέβλωση στην αγορά, αφού η ανάπτυξη της Digea συνδέθηκε με το λουκέτο στην ΕΡΤ και με την κρατική ενίσχυση μέσω των δήμων και της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Το lobbying όμως που έκαναν στις Βρυξέλλες οι επιχειρηματίες της τηλεόρασης φαίνεται πως απέδωσε, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν υιοθετήσει τις βασικές τους θέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορισμός των τεσσάρων αδειών θεωρείται παρέμβαση στην τηλεοπτική αγορά, καθώς το Μνημόνιο έχει ως στόχο το άνοιγμα της αγοράς και η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης ουσιαστικά την κλείνει. Πρόκειται φυσικά για αντιστροφή της πραγματικότητας, αν αναλογιστεί κανείς πως η ελληνική τηλεόραση είναι μια απολύτως κλειστή αγορά, αφού δεν προκηρύσσονται άδειες, με αυτούς που εκπέμπουν να ελέγχουν και τη μετάδοση του σήματος μέσω Digea.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ήταν ικανοποιημένοι, λένε στο παρασκήνιο, αν οι άδειες ήταν… πέντε, δηλαδή για όσα κανάλια εκπέμπουν σήμερα, και δηλώνουν πως δεν θα δεχθούν περιορισμό τους. Επιπλέον θεωρούν πως χωράνε περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα (32-40), αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πελάτες. Για παράδειγμα, η Digea σήμερα ανεβάζει οκτώ κανάλια εθνικής εμβέλειας, Χρησιμοποιεί τα δύο μπουκέτα για τους ιδιωτικούς σταθμούς, το ένα για την ΕΡΤ (τέσσερα προγράμματα) και υπάρχει ένα τέταρτο που δεν αξιοποιείται.
Επίσης θεωρούν πως το επιχείρημα του Νίκου Παππά, βάσει του οποίου ο αριθμός των αδειών θα μειωθεί για να είναι οικονομικά βιώσιμα, συνιστά ασύμβατη κρατική ενίσχυση. Επιπλέον, όπως έχει περιγραφεί στο non paper της ΕΙΤΗΣΕΕ που έχουν αποκαλύψει οι «Τυπολογίες», οι κοινοτικοί αξιωματούχοι θεωρούν πως υπάρχει θέμα πολυφωνίας και ελευθερίας των ΜΜΕ και παρομοιάζουν την Ελλάδα με την Πολωνία, εκεί όπου υπήρξε παρέμβαση στον έλεγχο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Τέλος, εκτιμούν πως υπάρχει ζήτημα κρατικής ενίσχυσης με την ΕΡΤ-ΝΕΤ.

τυπολογίες

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + ten =