ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ – ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ…

DEN PLHRWNW SFYRIZA

Ο,ΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΣΦΥΡΙΖΑ(προς τα μέσα..)..   καΙ  οι  Κ-ΛΕΦΤ,  ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ! ΔΙΟΤΙ,  Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ…

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ-ΔΕ ΜΑΣΑ!

 

Νομιμοποιείται – «Γιάννης κερνάει, Γιάνης  πίνει» –  καθυστέρηση για περισσότερο και από τρία χρόνια στην έκδοση συντάξεων και …  δεν πάτε να ψοφήσετε, μαλάκες που περιμένετε υπομονετικά στις ουρές να πάρετε συντάξεις  ενώ σας γενοκτονούν…  Διευκρινίζουν ότι η «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ» αφορά σε συντάξεις από το Δημόσιο σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, εφόσον δεν ευθύνεται ο ασφαλισμένος όταν πχ προσκομίζει τα δικαιολογητικά, αλλά καθυστερεί η Διοίκηση.. αλλά δεν έλαβε ποτέ κανείς αποζημίωση πριν ούτε μετά θάνατον  οι συγγενείς τους..

Επίσης εκδόθηκε εγκύκλιος για αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, τραπεζών κ.λπ.  Εννοείται ότι με την κατάργηση ουσιαστικά των συντάξεων τα βάρη  πάνε στα παιδιά που δε θα θέλουν να ψοφούν οι γονείς και παπουδες στο δρόμο…

 

ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ «ΤΕΡΑΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ…

 

 

Εν τω μεταξύ, πάντα για  «ξεκάρφωμα», η κατοχική κυβέρνηση

«δεν αποκλείει, λέει τη μετωπική σύγκρουση και τη σκληρή αντιπαράθεση με τους δανειστές γύρω από το θέμα των συντάξεων». Προαναγγέλλουν δήθεν  σφοδρή κόντρα με την τρόικα, επειδή «οι δανειστές θα πιέσουν ασφυκτικά για μειώσεις στις συντάξεις», και υπόσχονται πάλι ό,τι δεν θα υποχωρήσουν…

Η ελληνική πρόταση που πάει την ερχόμενη εβδομάδα στην τρόικα βασίζεται στη συνταγή «η μισή υποχρέωση με μειώσεις και η άλλη μισή με αύξηση των πόρων». Ποιός θα μασήσει σε τόσο χοντροκομένη προπαγάνδα ?

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για μία λογική και κοινωνικά δίκαιη λύση προέρχεται από τη στάση του ΔΝΤ, στο οποίο ρίχνει όλες τις ευθύνες. Είναι ένας έμμεσος τρόπος να βγουν «λάδι» οι γερμαναράδες και οι μαριονέτες Σανέλ…

Την ώρα που η μία μείωση διαδέχεται την άλλη στις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές.

Με τη διάταξη αυτή οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές

Εν τω μεταξύ, άλλη αλχημεία, τη… μισή σύνταξη χηρείας θα δίνουν, στο εξής, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εφόσον ο επιζών σύζυγος έχει μέσο μηνιαίο εισόδημα πάνω από 1.320 ευρώ (το 40πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη όπως ίσχυε πριν από τη μείωση των κατώτατων ορίων).
Τη νέα διάταξη η οποία θα ισχύει για δικαιώματα που θα «γεννηθούν» από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου και μετά, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η νέα ρύθμιση, όπως σημειώνεται στην «Ημερησία» τροποποιεί το άρθρο 11 του ν. 2084/82 που προέβλεπε την καταβολή της μισής σύνταξης στην περίπτωση που το μηνιαίο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή ήταν «ουσιωδώς μεγαλύτερο από το 40πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη».
Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητα επιλογής που είχε ο επιζών να λαμβάνει τη σύνταξη του θανόντα εφόσον το μέσο μηνιαίο εισόδημά του μαζί με τη σύνταξη από ίδιο δικαίωμα ξεπερνά τα 1.320 ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, ακόμη, ότι οι άγαμες θυγατέρες θανόντων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών που λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου θα πρέπει να επιλέξουν την αναστολή μίας εκ των δύο συντάξεων και μέχρι του ποσού των 720 ευρώ (π.χ σε περίπτωση που η δικαιούχος άγαμη θυγατέρα λαμβάνει μία σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ και μια από το Δημόσιο η μία εκ των δύο, κατόπιν επιλογής, θα περιορίζεται στα 720 ευρώ).

ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ – ΣΙΑ.,..

Ο πρώτος δανειολήπτης έφτασε στις 12 το βραδυ για να γράψει πρώτος το όνομά του στη «χρυσή» λίστα προτεραιότητας. Με χρέη που αγγίζουν τις 150.000 ευρω ο κ. Ιωάννης εξηγεί τους λόγους… της μαλακίας  που τους δέρνει όλους τους ραγιάδες που ψάχνουν να βρουν την τυχη τους ως  πιο «πονηροι»..

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + one =