ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΣΦΑΖΟΥΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΛΠ

Η Σφαγή των Νηπίων περιγράφεται ως

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ» !

 

Σαν σήμερα… Γενοκτονία εκτυλίχθηκε στην κατεχόμενη από τους Ρωμαίους Βηθλεέμ λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού Χριστού, όπως αναφέρουν οι Γραφές. Με διαταγή του διανοητικά ανισόρροπου (?) βασιλιά της Ιουδαίας Ηρώδη του Μεγάλου (73 – 4 π.Χ.) θανατώθηκαν όλα τα νήπια έως δύο ετών. Διέπραξε μιά τοπική γενοκτονία στην προσπάθειά του να ανακαλύψει και να εξαφανίσει από προσώπου γης τον Ιησού Χριστό, ο οποίος σύμφωνα με προφητεία των Ιουδαίων θα αμφισβητούσε την εξουσία του.

 

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΣΟΒΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

san_simera_sfagi_nipion

Ο χριστιανικός κόσμος, θεωρεί τα θανατωθέντα νήπια ως τους πρώτους μάρτυρες της πίστης, τιμά τη μνήμη τους κάθε χρόνο στις 28 Δεκεμβρίου (Καθολική Εκκλησία) και στις 29 Δεκεμβρίου (Ορθόδοξη Εκκλησία).

 

 

Το ιστορικό γεγονός της σφαγής των νηπίων δεν αναφέρεται καν από τον πιό γνωστό ΡΩΜΑΙΟ ιστορικό της εποχής εκείνης Φλάβιο Ιώσηπο (37 -100).   Το ίδιο, σύγχρονοι Δυτικοί θεολόγοι, κυρίως Ισραλήτες  και Αγγλοαμερικανοί, εκφράζουν προβληματισμό ή και αμφισβητούν τη σφαγή των νηπίων, μειώνουν τον αριθμό των θυμάτων κλπ σαν αυτά που βλέπουμε στα ΜΜΕ της εποχής..

 

Σύμφωνα με την αφήγηση του ευαγγελιστή Ματθαίου (β’ 1-18), λίγο μετά τη γέννηση του Χριστού τρεις Μάγοι από την Ανατολή κατέφθασαν στην Ιερουσαλήμ και ρωτούσαν για το πού θα βρουν τον νεογέννητο βασιλιά των Ιουδαίων. Μόλις το έμαθε ο βασιλιάς των Ιουδαίων Ηρώδης ταράχθηκε. Συγκάλεσε σύσκεψη των (ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ))  Αρχιερέων και Γραμματέων και τους ζήτησε πληροφορίες για τον τόπο γέννησης του Χριστού. Αυτοί του είπαν ότι σύμφωνα με τις Γραφές θα γεννηθεί στη Βηθλεέμ.  Αμέσως μετά, ο Ηρώδης (σσ. ενεργώντας σαν τον Γιωργάκη μας) κάλεσε κρυφά τους Μάγους και τους είπε να του υποδείξουν πού βρίσκεται το παιδί για να πάει και ο ίδιος να το προσκυνήσει .

 

Πράγματι, οι Μάγοι καθοδηγούμενοι από το Άστρο βρήκαν το θείο βρέφος και αφού το προσκύνησαν, του προσέφεραν δώρα (σμύρνα, χρυσό, λιβάνι). Όμως, το βράδυ στον ύπνο τους είδαν όνειρο με τη «θεϊκή εντολή» να μην συναντηθούν ξανά με τον Ηρώδη κι έτσι αναχώρησαν για την πατρίδα τους από άλλο δρόμο(εδώ τηρουμένων των αναλογιών θα μιλάγαμε για τυπική συμπεριφορά δημοσιοκάφρων). Στη συνέχεια, ένας άγγελος φάνηκε στον ύπνο του Ιωσήφ και του διαμήνυσε να πάρει το μικρό Χριστό και τη Μαρία και να πάνε στην Αίγυπτο, γιατί ο Ηρώδης σκοπεύει να το σκοτώσει.

 

Όταν ο Ηρώδης αντιλήφθηκε ότι οι Μάγοι τον εξαπάτησαν και δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη συνάντησή τους, εξοργίστηκε και διέταξε τους στρατιώτες του να σφάξουν όλα τα νήπια της Βηθλεέμ μικρότερα των δύο ετών. Με αυτό τον τρόπο εκπληρώθηκε η προφητεία του Ιερεμία «Κραυγή πόνου και σπαραγμός ακούσθηκε στην περιοχή Ραμά. Η Ραχήλ έκλαιγε τα παιδιά της».

 

Την ιστορία της σφαγής των νηπίων επαναλαμβάνει και το απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιακώβου. Οι σιωνιστές στη δική μας εποχή πολλαπλασιάζουν την παραγωγή από απόκρυφα  ευαγγέλια προκειμένου να υπονομεύσουν τη χριστιανική θρησκεία… Ο ρωμαίος ιστορικός Μακρόβιος, που έζησε τον 5ο αιώνα, αναφέρει ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο μικρός γιος του Ηρώδη, Αντίπατρος, για τον οποίο ο παρανοϊκός βασιλιάς είπε το εξής αμίμητο: «Κρείσσον Ηρώδου ύα είναι, ή υία» («Καλλίτερα να είναι κάποιος χοίρος του Ηρώδη παρά γιος του»). Όσον αφορά τον αριθμό των θανατωθέντων νηπίων, αυτοί ποικίλουν, από 14.000 έως 144.000, σύμφωνα με βυζαντινές και κοπτικές πηγές. Οι αριθμοί αυτοί φαίνονται αρκούντως υπερβολικοί έως εξωπραγματικοί, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Βηθλεέμ δεν ξεπερνούσε τους 1.000 κατοίκους την εποχή της σφαγής, σύμφωνα με τον αμερικανό καθολικό ιερωμένο Ρέιμοντ Μπράουν (1928-1998), ο οποίος χρήζεται «έγκυρος»…. Η πιο απογειωμένη «Καθολική Εγκυκλοπαίδεια» κάνει λόγο για 6 έως 20 παιδιά, αλλά τότε γιατί δεν πέρασε  «στο ντούκου» ;

 

Ο μεγάλος ιστορικός της περιόδου εκείνης Φλάβιος Ιώσηπος δεν αναφέρει λέξη για το γεγονός. Ίσως, ο θάνατος ολίγων νηπίων σ’ ένα χωριό της Ιουδαίας να μην θεωρήθηκε σημαντικό γεγονός για να απασχολήσει τους ιστορικούς και βιογράφους του Ηρώδη, όπως ο Ιώσηπος, αναφέρει ο άγγλος ιερωμένος και θεολόγος Ρίτσαρντ Φρανς (1938-2012, άλλος «έγκυρος» ). Ο αμερικανός Καινοδιαθηκολόγος Ντάνιελ Χάρινγκτον (1940-2014) εκφράζει τις αμφιβολίες του για την ιστορικότητα της σφαγής των νηπίων, ενώ το περιοδικό «National Geographic» σε έρευνά του, αθωώνει τον Ηρώδη.

 

Περνώντας στους ναζί «ιστορικούς», σαν τη Ρεπούση δηλαδή, τον Φίλη και την ίδια τη ΣΙΑ στο υπουργείο Απαιδείας, ο Ούγγρος θεολόγος Γκέζα Βέρμες (1924-2013) και ο αμερικανός συνάδελφός του Εντ Σόντερς (1937) θεωρούν τη σφαγή των νηπίων «δημιουργική αγιογραφία». Το ίδιο ασφαλώς θα σκέφτονται για την τωρινή Εθνοκάθαρση των παλαιστινίων στη Γάζα και των Ελλήνων στην Ελλάδα, παρεπιπτόντως..

 

Ο Ηρώδης (73-4 π.Χ.), Άραβας την καταγωγή, υπήρξε διορισμένος από τους Ρωμαίους βασιλιάς της Ιουδαίας. Διακρίθηκε τόσο για τις στρατιωτικές, όσο και τις διοικητικές του ικανότητες. Έχτισε πολλά φρούρια, υδραγωγεία, θέατρα και άλλα δημόσια κτίρια, και ανύψωσε σημαντικά το βιωτικό επίπεδο των υπηκόων του. Γι’ αυτό ονομάστηκε Μέγας κι αυτός, μετά όμως λένε τρελάθηκε…

 

Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να παρουσιάζει διανοητική αστάθεια, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε οικογενειακές δολοπλοκίες και απάτες, που αμαύρωσαν τη φήμη του και τον έκαναν μισητό στο λαό του. Έτσι, η σφαγή των νηπίων στη Βηθλεέμ, λίγο πριν από τον θάνατό του, ήταν απόλυτα συνεπής με την διανοητική σύγχυση, στην οποία είχε περιπέσει.

Απολυτίκιο
Ως θύματα δεκτά, ως νεόδρεπτα ρόδα και θεία απαρχή, και νεόθυτοι άρνες, Χριστώ τω ώσπερ νήπιον, γεννηθέντι προσήχθητε, αγνά Νήπια, την του Ηρώδου κακίαν, στηλιτεύοντα και δυσωπούντα απαύστως, υπέρ των ψυχών ημών.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − eight =