ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΚΟ «ΦΑΡΜΑΚΙ» ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ

DRAGI DRACOULESKU

Δεν διαθέτουν μηχανισμούς ελέγχου των χρηματορροών.. «Η ΕΥΡΩΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ» !

ΟΙ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ !

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ «ΑΡΠΑΧΤΕΣ» !

Από το 2009 λέμε, ότι αφού η χώρα δεν χρεοκόπησε μέσα στο ευρώ το 2009 όπως έπρεπε επί του «πατριώτη» Καραμανλή του Ντουμπέκα (ή Ντούμπακα) θα πρέπει:

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

1. να διορθώσει τα δημοσιονομικά της, επιβάλλοντας παράλληλα κράτος δικαίου.

2, να αυξήσει τη παραγωγή και τις εξαγωγές της

3. να κάνει πλήρη ανανέωση του παρόντος πολιτικού συστήματος που απέτυχε

Αντί αυτού:

ΧΑΣΑΜΕ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

METANASTES ELLINIKO

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ : Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι 30/11/2015 είχαν εισέλθει στη χώρα μας 799.853 άτομα (μετανάστες και πρόσφυγες). Από αυτά επετρέπει η νόμιμη έξοδος ή έγινε βίαιη έξοδος (ντου το λένε στην καθομολουμένη) από τη χώρα σε συνολικά 303.107 άτομα, σε αυτούς δλδ που είναι είτε νόμιμοι πρόσφυγες – είτε μετανάστες που έφυγαν απο τη χώρα με το έτσι θέλω (στο καλό να πάνε και να μην μας γράφουν). Στην Αμυγδαλέζα «φιλοξενούνται» το πολύ 500 άτομα, στην Κόρινθο 120, στο Ελληνικό 250 και στο Βοτανικό 400… Με το ζόρι δηλαδή ξέρουμε που είναι 1270 μετανάστες… Και εδώ ρωτάω εγώ… Οι υπόλοιποι 495.476 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που είναι;

1. Καμία μεταρρύθμιση δεν έγινε σωστά

2. Οι τράπεζες και ο πλούτος της χώρας με τεχνάσματα παραδίδεται σε ντόπια και ξένα χέρια

3. Καμία σοβαρή επένδυση δεν έχει γίνει παρά μόνο αρπαχτές από το ντόπιο κατεστημένο και τους δανειστές

4. Η κυβέρνηση των ξένων συνεχίζει να προστατεύει ή να μεταθέτει έντεχνα τη φορολογική ασυλία των πλουσίων και να φορτώνει με μεταρρυθμίσεις μόνο το λαό.

Με αυτά τα δεδομένα δεν βρίσκω το λόγο για τον οποίο η χώρα πρέπει να συνεχίσει να παραμένει στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ, που συνεχίζουν να συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις των ξένων που είναι στην Ελλάδα, δεν δρουν υπέρ μιας βιώσιμης ανάπτυξης της Ελλάδας στα όρια έστω της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αντιθέτως. βουλιάζουν οικονομικά την χώρα εισάγοντας και εντοπίζοντας υπεράριθμο αριθμό μεταναστών σε ένα χώρο που δεν μπορεί να επιβιώσει, παίζοντας τα παιγνίδια αποσταθεροποίησης της περιοχής από τη Τουρκία όπως έγινε στη Συρία.

Το ΔΝΤ είθισται πριν σώσει μια χώρα να της μειώνει το χρέος. Αντί αυτού συνήργησε να μεταφέρει το χρέος της Ελλάδας από τους ιδιώτες στα κράτη και με πρόσχημα αυτό να επιβάλλονται μέτρα στους πολίτες με εξαίρεση των εφοπλιστών, ορισμένων επιχειρηματιών κ.λπ.

Η κυβέρνηση κατά την άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής στηρίζει τους ολιγάρχες της Ελλάδας κλείνοντας δουλειές για αυτούς στο εξωτερικό, δουλειές που δεν αυξάνουν τη παραγωγή και τις εξαγωγές αλλά τη τσέπη τους. Παράλληλα δεν προωθεί την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας π.χ. της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας προστατεύοντας τη πειρατεία στο Αιγαίο. Αυτό αφορά και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Τα κόκκινα δάνεια θα έπρεπε να είχαν στόχο κατά πρώτον τις λίστες και τούς ληστές που πήραν τα μεγάλα δάνεια και ή τα έφαγαν ή τα έβγαλαν έξω ή τα επένδυσαν αλλού και μετά τους πιτσιρικάδες, Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων θα έπρεπε να είχε λυθεί πρίν τη νέα μετοχοποίηση που δεν έχει τα χαρακτηριστικά νομιμότητας (βλέπετε εδώ).

Υπό αυτό το πρίσμα, ας δούμε την επιχειρηματολογία της κ.Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και του «κλειστομάτη» για τις ανωμαλίες στις Ελληνικές Τράπεζες, Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ.

Βελκουλέσκου:

Απαιτούνται πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αλλάξει.

Aνάγκη αξιoσημείωτης απομείωσης του Δημόσιου Χρέους. Οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο μέτωπο αυτό, ανέφερε, δεν ήταν ικανές να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ:

Η κ.Βελκουλέσκου φαίνεται ότι έχει συνηθίσει να μιλάει σε κατουρημένες ποδιές, σε ενόχους και σε ανθρωπάκια χωρίς αξιοπρέπεια, ήθος και επιστημονική οντότητα. Το ΔΝΤ εφαρμόζει για τη χώρα μας την εξίσωση:

Περιορισμός δαπανών + Φόροι = Πρωτογενές πλεόνασμα

Αντί της ορθής εξίσωσης

Περιορισμός δαπανών + Παραγωγή + Φορολόγηση εφοπλιστών=Πρωτογενές πλεόνασμα

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό απο το ΔΝΤ. Το Ταμείο δεν μπορεί να έχει κατά περίπτωση δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως το ΝΑΤΟ. Στη δεύτερη εξίσωση ο περιορισμός των δαπανών σε μισθούς και συντάξεις θα ήταν μικρότερος. Με εφαρμογή της πρώτης στην Ελλάδα θα υπάρξουν μισθοί και συντάξεις μικρότερες από αυτές που υπάρχουν στη Βουλγαρία, αλλά και πολιτική αστάθεια λόγω του μεταναστευτικού. Δεν το λέω αυτό πρώτη φορά. Το λέω απο χρόνια.

 

Ντράγκι:

Η λύση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων

Είναι σαφές ότι, σε ορισμένες χώρες, το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να εμποδίζει μία ισχυρότερη αύξηση των πιστώσεων. Αυτό εξηγεί, γιατί η διευκόλυνση μίας λύσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων πρέπει να αποτελεί μέρος του πακέτου των μέτρων για την αποκατάσταση των παραγωγικών επενδύσεων.

Οι επενδύσεις στην Ευρωζώνη είναι σήμερα χαμηλές, εξ αιτίας της αδύναμης αύξησης της ζήτησης, του υψηλού ακόμη επιπέδου ιδιωτικού χρέους και της εύθραυστης εμπιστοσύνης του ιδιωτικού τομέα.

Η Ευρωζώνη πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα, μαζί με τη στήριξη της ζήτησης, για να αντιμετωπίσει το υψηλό επίπεδο χρέους και την εύθραυστη εμπιστοσύνη.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι κρίσιμης σημασίας για τον σκοπό αυτό

Είναι σαφές ότι, σε ορισμένες χώρες, το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να εμποδίζει μία ισχυρότερη αύξηση των πιστώσεων. Αυτά εξηγούν, γιατί η διευκόλυνση μίας λύσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων πρέπει να αποτελεί μέρος του πακέτου των μέτρων για την αποκατάσταση των παραγωγικών επενδύσεων.

O πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο της (σ.σ.: που είναι λίγο κάτω από το 2%) χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μετά τις αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της στις αρχές του μήνα για τη νομισματική πολιτική.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί η ΕΚΤ από τον Ιούνιο του 2014 έχουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Η κεντρική τράπεζα θα κάνει πιο χαλαρή την πολιτική της, εάν αυτό χρειασθεί για να διασφαλίσει την επίτευξη του στόχου της για τη σταθερότητα των τιμών.

Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί από μόνη της να εγγυάται τη μακροχρόνια ευημερία.

Για να υπάρξει μία διαρθρωτική ανάκαμψη, τόνισε, δεν πρέπει να αυξηθεί μόνο ο τρέχων ρυθμός ανάπτυξης, αλλά και ο δυνητικός. Το κλειδί για αυτό είναι οι μεγαλύτερες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ:

H EKT και το ΔΝΤ θα έπρεπε καταρχήν να είχαν προσέξει που πηγαίνουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα. Τα λεφτά δεν πηγαίνουν σε καμμία παραγωγική δραστηριότητα αλλά σε μισθούς απο τη πίσω πόρτα και σε μη βιώσιμες από μόνες τους επιχειρηματικές ιδέες. Το αυτό αφορά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την οποία ελέγχει ο κ.Γιουνκέρ. Μεγάλες μάσες παντού, Η ΕΕ δεν διαθέτει μηχανισμούς ελέγχων. Είναι το Μεγάλο Φαγοπότι.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μία προϋπόθεση για την αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων. Ρόλο όμως έχει και η αύξηση της παραγωγής στην ΕΕ και φυσικά περισσότερο στις χώρες με το μικρότερο δείκτη ανταγωνιστικότητας, όπως η Ελλάδα. Ρόλο έχει και η χρόνια κακή διαχείριση των κονδυλίων στην ΕΕ αλλά και απο την ΕΕ σε άλλες χώρες π.χ. στην Ελλάδα. Τα χρήματα των εργαζομένων του Βορρά διασπαθίζονται στις τσέπες των ολιγαρχών του Νότου της ΕΕ πολλοί απο τους οποίους δεν φορολογούνται, επειδή ΔΝΤ, ΕΚΤ, Γαλλία και Γερμανία έχουν μάτια ερμητικά κλειστά.

Αυτό πού έχει γίνει με τις τράπεζες στην Ελλάδα είναι πέρα απο τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί κανείς να βρει μέσα στο φάκελο όλο τον Ποινικό Κώδικα όλων των κρατών της ΕΕ αλλά και μεγάλη καταπάτηση των αρχών της ΕΕ.

Τα πρόσθετα μέτρα στα οποία αναφέρεται ο κ. Ντράγκι απαιτούν έλεγχο κεφαλαίων σε όλες τις χώρες (παραγωγή μη ελεγχόμενου χρήματος, offshore, έλεγχος προνομίων, συμβόλαια στην ενέργεια). Μέχρι στιγμής η ΕΚΤ δεν ελέγχει τίποτα. Το νομικό καθεστώς προστασίας των τραπεζιτών στην Ελλάδα ισχύει και για τους τραπεζίτες άλλων χωρών; Πού είναι το καθεστώς Δικαίου που είναι μια αρχή της ΕΕ; Για το λόγο αυτό η Ελλάδα των ολιγαρχών επιζητεί τη παρουσία Σουλτς στη Τρόικα; Για περισσότερη συγκάλυψη ανομιών και προνομίων;

Την ΕΚΤ θα έπρεπε σαν κεντρικό φορέα χάραξης νομισματικής πολιτικής να την ενδιαφέρουν και θέματα εκτός των επενδύσεων, όπως η ροή των αγαθών, η ισοκατανομή της βιομηχανικής παραγωγής ή έστω το ύψος του βιομηχανικού ορίζοντα ανά περιοχή, η κατανομή του δείκτη ανταγωνιστικότητας. Η διοίκησή της κοιμάται όρθια. Το άρθρο 173 για τη βιομηχανία, που αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ δεν εφαρμόζεται επί χρόνια στην Ελλάδα. (βλέπετε εδώ). Δεν έχει δεί κανένας τίποτα στην ΕΚΤ;

Γιατί η ΕΚΤ αποφάσισε να κρατάει μυστικά τα ποσά του ΕLA δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε τράπεζες της Ελλάδας; Ο Μάριο Ντράγκι αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι δεν θα πάρει η Ελλάδα μελλοντικά νέα δάνεια να τα δώσει στις τράπεζες της, που αυτή τη φορά θα ελέγχονται απο ιδιώτες; Αυτό δεν είναι διεθνής διαπλοκή; Ο κουβαρντάς Δρ.Σόιμπλε τί λέει;

Ο Μάριο Ντράγκι λέει ότι το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να εμποδίζει μία ισχυρότερη αύξηση των πιστώσεων. Η εφαρμογή του Δικαίου δεν τον αφορά; Όταν όλοι παρανομούν δείχνουμε τα κλοπιμαία αλλά όχι το κλέφτη; Ωραία λογική. Ιταλική…

Με έναν τεχνητά επιβαλλόμενο πληθωρισμό απο αυξημένη ρευστότητα αυξάνεται το ΑΕΠ (θα φανεί μια ψεύτικη ανάπτυξη, αφού δεν θα διορθωθεί το έτος αναφοράς). Με αύξηση της παραγωγής προκαλείται επίσης πληθωρισμός αλλά χωρίς λιτότητα και κακή ποιόητα ζωής. Να γίνει το δεύτερο.

Ναι στις επενδύσεις αλλά παράλληλα αυξάνοντας τη παραγωγή. Όχι κάθε τι διαδοχικά. Αλλιώς ευνοείται μονομερής μεταφορά πλούτου, τουλάχιστον γεωγραφική που δεν εξασφαλίζει καμία επένδυση και μάλιστα πουθενά στην ΕΕ.

Ποιός είπε ότι η σταθερότητα των τιμών είναι πανάκεια σε μια οικονομία; Ούτε στο δημοτικό δεν λένε τέτοια ανέκδοτα.

Όλα πρέπει να γίνονται παράλληλα με ενίσχυση του Δικαίου και σωστές επιλογές ανθρώπων, σε όλα τα κράτη. Όχι πλέον πτώματα πολιτικών και καρικατούρες από τη πίσω πόρτα. Αρκετές είναι αυτές που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ο Μάριο Ντράγκι έχει κάνει μεγάλες γκάφες. Οι σύμβουλοί του χρειάζονται επιεικώς αναθεώρηση. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φτηνό ευρώ όχι με παραγωγή αλλά με λιτότητα. Αυτό θα δημιουργήσει νέα κρίση στην Ευρωζώνη σε λίγα χρόνια. Ψεύτικη ανάπτυξη σημαίνει ΦΟΥΣΚΑ. Ο Μάριο Ντράγκι τρομπάρει τη φούσκα αυτή.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − three =