Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΦΡΟΝΤΕΞ-ΜΚΟ ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

gay-pride-omofulofiloi-bouli

Κωνσταντίνος Λ. : Η δεύτερη σκέψη της ημέρας: Το ξέρετε ότι τα νησιά μας, μας τα παίρνουν εύκολα με ειρηνικό τρόπο, λόγω » προσφυγικού»? Βλέπετε τι ρόλο έχουν οι «ενέσεις»  με ιδεολογία – προπαγάνδα ήττας  από τον δήθεν «αριστερο» συρφετό ?

 

ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΥΝΑΣΤΗ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ !

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ !

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί η τελική πρότασή της για μετατροπή της Frontex σε…
Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, η οποία θα μπορεί, ως έσχατη λύση, να παρεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους.

 

moas_ploio

«Ερευνα – διάσωση» και κολοκύθια τούμπανα χωρίς σύνορα με τούρκους ισλαμιστές δουλέμπορους ανενόχλητους υπό την επίβλεψη μυστικών υπηρεσιών να πνίγουν μετανάστες και να δολοφονούν την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε ότι η FRONTEX θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να δράσει και χωρίς να προηγηθεί αίτημα κράτους-μέλους!

Έως και 2000 αστυνομικούς από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να τους χρειαστεί η FRONTEX, προβλέπει, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Τα κράτη-μέλη μελλοντικά, θα έχουν σε συνεχή ετοιμότητα έως και 2000 αστυνομικούς για ενδεχόμενες ανάγκες της FRONTEX (…) Οι αστυνομικοί θα πρέπει να είσαι θέση να μετακινηθούν γρήγορα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ σε περιπτώσεις ανάγκης, όπως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακόμη και παρά τη θέληση του ενδιαφερόμενους κράτους-μέλους», σημειώνεται στο περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Οι εποχές που πρέπει να ζητιανεύουμε για αστυνομικούς πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε από την FRONTEX μια πραγματική υπηρεσία φύλαξης συνόρων», αναφέρει το Spiegel, μεταφέροντας δηλώσεις κύκλων της Κομισιόν.

Οι υπάλληλοι της FRONTEX θα μπορούν ακόμη να επιβλέπουν ότι θα επαναπροωθούνται οι μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται, αναφέρεται στο δημοσίευμα, και επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται πως θα στηρίξει το σχέδιο της Επιτροπής.

«Όταν κράτη, όπως τώρα η Ελλάδα, αποτυγχάνουν στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, πρέπει η Ευρώπη να μπορεί να αναλαμβάνει το πρόσταγμα για συγκεκριμένα τμήματα των συνόρων», δηλώνει σχετικά ο γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέρνερ.

Η δημιουργία αυτού του σώματος -ή μετάλλαξη της Frontex- έχει παρουσιαστεί ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της συνθήκης Σένγκεν, η οποία διασφαλίζει την ελεύθερη μετακίνηση και κυκλοφορία ανθρώπων, αγαθών και κεφαλαίων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από πιέσεις, και με δεδομένο τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που πλέον δεν μπορούν να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη, η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα για την ενεργοποίηση του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα της επιτρέψει να λάβει υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες, ενώ συμφώνησε με τη Frontex σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Παράλληλα υπέβαλε αίτημα για την ανάπτυξη της Ομάδας Αμεσης Επέμβασης της Frontex (RABIT) στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

 

aegean_moas_hartis

Όποιος θέλει κάνει έρευνα-διάσωση στο Αιγαίο. Δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ ισλαμιστών που ήδη δρουν στη Μυτιλήνη. Άλλη ΜΚΟ ανακοινώνει ότι στις 18 Δεκεμβρίου θα κάνει επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο.

Η ΜΚΟ moas.eu ανακοίνωσε ότι στις 18 Δεκεμβρίου έρχεται με δύο ταχύπλοες λέμβους για να προσφέρει βοήθεια. Η οποία βεβαίως καλοδεχούμενη είναι. Το ερώτημα όμως είναι τι είναι όλες αυτές οι ΜΚΟ που σχεδόν κάθε μέρα εμφανίζονται στην περιοχή. Τις ελέγχει κάποιος; Ζητάμε εμείς τη βοήθειά τους; Τι επιχειρούν να κάνουν και που στοχεύουν;

 

Και βέβαια το μόνιμο ερώτημα που θέτουμε: τα επίσημα ευρωπαϊκά κράτη εκτός από το να μας κουνάνε το δάχτυλο, δεν θα έπρεπε να έχουν σπεύσει ήδη με πραγματικά χρήσιμα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για να βοηθήσουν;

Στον χάρτη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της moas.eu φαίνονται οι περιοχές όπου σκοπεύουν να κάνουν “έρευνα και διάσωση”. Η ιστοσελίδα της έχει ενδιαφέρον. Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία για την “αποστολή στο Αιγαίο”.

Όπως αναφέρει η moas.eu ,έχει ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία με τίτλο #OneMore. Έχει ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.Πως; Καλεί τους πολίτες των χωρών που δραστηριοποιείται να δωρίσουν… ένα ακόμη σωσίβιο για τους πρόσφυγες που περνούν το Αιγαίο! Μα το ζήτημα είναι να μην φθάνουν εκεί οι άνθρωποι.

moas_droneΤο πιο περίεργο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ εμφανίζεται να διαθέτει πανάκριβο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Ακόμη και υπερσύγχρονα drones! Όλα αυτά προκαλούν εντύπωση και καχυποψία.

Τα ερωτήματα: οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για όλες αυτές τις αποστολές; Τις εγκρίνουν; Κι αν όχι τι σκοπεύουν να κάνουν;

Τα ερωτήματα αυτά θέτει το onalert που είναι καθεστωτικό στρατιωτικό πόρταλ και δικαίως. Γιατί όσοι διαβάζουν τώρα αναρωτιούνται σε τι θα χρησιμεύει από εδώ και μπρός ο καταπροδομένος από τις ηγεσίες ελληνικός στρατός .

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + eleven =