«ΑΝΘΡΑΚΕΣ» ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ PUSTARES ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΜΕΣΑΙΟΥΣ – ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩΝ

«Κίνδυνος επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων για την Ελλάδα»-«Λόγω χάους στις υπηρεσίες», είναι ο τίτλος και υπότιτλος άρθρου στη σημερινή Bild που σημειώνει: «Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δις ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015. Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αθήνα έχει σχεδιάσει πολλά έργα, χωρίς να συμπεριλάβει τις τοπικές αρχές. Από τα 100 πρότζεκτ που συγχρηματοδοτούνται στην παρούσα φάση και εδώ και 14 χρόνια από την ΕΕ, στα 52 (5,5 δις ευρώ) σημειώνονται καθυστερήσεις ενώ 14 (1 δις ευρώ) κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν. Η επικεφαλής της επιτροπής Ίνγκε Γκρέσλε (σσ. ευρωβουλευτής των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών): «Η μιζέρια δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων για την Ελλάδα, αλλά στο ότι η χώρα θέτει εμπόδια στον εαυτό της».(ΣΣ. ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ Η ΛΗΣΤΟΚΡΑΤΕΙΑ, την οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί την υπέθαλψαν με τις περιφημες ΜΗΖΕΝΣ..)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ «ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ»

Ο,τι δηλώνεις το χάνεις !

 

ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΕ ΔΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΗ !

Θα κατασχέσουν και τον «ακατάσχετο» λογαριασμό, αν υπάρξουν «μαλάκες» με το συμπάθιο που βάζουν χρήματα στις τράπεζες… Πολύ απλά, κάνουν συνέχεια τέτοια «ασυνάρτητα» γιατί είναι δικτατορία και δεν τους ενδιαφέρει η εμπιστοσύνη του πολίτη στο «κράτος», ουτε η αξιοπιστία τους..  Ούτε ενδιαφέρει να λειτουργει η πραγματική οικονομία, η οποία χρειάζεται κλίμα εμπιστοσύνης.

Τους πρώτους 110.000 τραπεζικούς λογ/μούς δέσμευσε η παγκόσμια κυβέρνηση μέσω του ΚΕΑΟ επιχειρώντας να κατάσχει τις ασφαλιστικές οφειλές αντίστοιχων επιτηδευματιών με χρέος άνω των 5000 ευρώ. Δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα. Ως συνήθως η μούγκα σημαίνει άνθρακες.  Πολύ αργότερα το απόγευμα οι κατοχικοί δημοσιοποίησαν για ξεκάρφωμα τη συνήθη λίστα «κατορθωμάτων», πάντα  χωρίς ονόματα, ψεύτικια σαν γκάλοπ,  την οποία επρόβαλαν απανωτά δημοσιεύματα με τυμπανοκρουσίες ηλιθίων που θεωρούν τον εαυτό τους «δημοσιογράφο»…

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να αιφνιδιάσει τους Έλληνες φορολογουμένους, που δεν είχαν την πρόνοια να μαζεύουν και φέτος τις αποδείξεις. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών καταργεί τον κωδικό 049 στο έντυπο των φορολογικών δηλώσεων, που αφορά στη συλλογή αποδείξεων. Καταργεί, δηλαδή, τον ίδιο κωδικό, τον οποίο μόλις πριν από λίγο είχε επαναφέρει, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες! Η νέα διάταξη, που σύντομα έγινε… παλιά, επρόκειτο να μπει στο νέο πολυνομοσχέδιο, που έρχεται σε διαβούλευση το Σαββατοκύριακο και κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή. Σημειωτέον, ότι ουσιαστικά η συλλογή αποδείξεων είχε καταργηθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Μάλιστα, όποιος δεν είχε μαζέψει τις αποδείξεις, θα αντιμετώπιζε και φορο-πρόστιμο 22% επί του ποσού που δεν μάζεψε. Για παράδειγμα, για εισόδημα 10.000 ευρώ θα έπρεπε να μαζέψει αποδείξεις 1.000 ή να πληρώσει πρόστιμο 220 ευρώ. Το πρωί της Πέμπτης σε μια προσπάθεια να δώσει εξηγήσεις για το αλαλούμ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλεξιάδης προχώρησε σε ένα «παιχνίδι με τις λέξεις» λέγοντας ότι θα γίνει μια νομοτεχνική διάταξη αποφεύγοντας όμως επιμελώς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το τι θα περιλαμβάνει αυτή, επιτείνοντας τη σύγχυση.

Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενων που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία τους διατηρούν άδειους λογ/μούς και πολλοί εξ’ αυτών είναι ήδη κατεστραμμένοι. Για να αντιληφθούμε «το μέγεθος» μιας οφειλής 5.000€ στο ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ σήμερα, πρόκειται για τις ασφαλιστικές εισφορές ενός χρόνου …

Οι υπόλοιποι 150.000 περίπου οφειλέτες (270.000 είναι συνολικά) δεν αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα είτε γιατί έχουν προχωρήσει σε διακονονισμούς, είτε γιατί καταβάλλουν το κατα δύναμη κάθε μήνα. Οι τελευταίοι αυτοί θεωρούνται οι επόμενοι στη λίστα.

Να θυμίσουμε την πρόσφατη κι επαίσχυντη τροπολογία στη βουλή για το χρέος των 230.000.000 εκ. του Μέγαρου Μουσικής:

  • «Απαλλάσσεται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας, αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας για τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του.
  • Δεν επιτρέπεται σε βάρος του η διενέργεια πάσης φύσης συμψηφισμού που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις.
  • Αναστέλλονται οι κατά του Μεγάρου πάσης φύσεως πράξεις διοικητικές ή αναγκαστικές εκτελέσεις και λήψεις οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου.
  • Δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου του λογαριασμού «Κεφάλαιον Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου».

Είναι πολλά τα χρέη του Ψυχ-άρη. Δώστε κι άλλη ανακεφαλαίωση στους μεγαλοφειλέτες.

Αιδώς αργείοι!

 

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + thirteen =