ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΥΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !

https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/-iTeBE6ZVnAQ/Vl3OdL1tZSI/AAAAAAABBAA/fZwmm60MaV4/s1600/Giounger_tourkofilos%2521.jpg?resize=494%2C353

«Δεδομένης της «σοβαρότητας» του Προσφυγικου, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι οργισμένοι με την άρνηση της Αθήνας να καλέσει σε ειδική αποστολή της Frontex. Η ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ εκλαμβάνεται ως απροθυμία της Αθήνας να αποδεχθεί «ανθρωπιστική βοήθεια» από την ΕΕ και ως αδυναμία να ανανεώσει το σύστημα καταγραφής προσφύγων», αναφέρει δημοσίευμα των F. T.

Η»ΕΥΡΩΠΗ» ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΛΗ…

 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με επιστολή του προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου, δεσμεύει την ΕΕ για το ξεπάγωμα των 5 ενταξιακών κεφαλαίων, αγνοώντας την Κύπρο και το δικαίωμα βέτο των χωρών μελών..  Την ίδια ώρα απειλή αποκλεισμού από τη ζώνη του Σένγκεν απευθύνει η «Ευρώπη»  προς την Ελλάδα λόγω της παρατεινόμενης «αδυναμιας» της χώρας να ελέγξει τα σύνορά της, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Βασικά η ένταξη στην Ευρώπη, το φονικό εργαλείο ΕΥΡΩ δεν χρειάζεται άλλο για την απαλλοτρίωση του ελληνισμού, οπότε μένουμε με Τουρκους & Αγγλοαμερικανοϊσραλήτες αφέντες πάνω απ’ το κεφάλι μας.

Συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τέσσερις Ευρωπαίους διπλωμάτες, γράφει ότι οι Υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, που συνέρχονται σε Συμβούλιο την Παρασκευή, θα καταστήσουν σαφές πως θα εξεταστούν «δραστικά μέτρα» αν η Ελλάδα δεν δράσει πριν τη Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μάλιστα σημειώνεται ότι η προειδοποίηση αναστολής συμμετοχής της χώρας στη Συνθήκη του Σένγκεν έχει επιδοθεί «επανειλημμένα» στην Αθήνα, μεταξύ άλλων και από τον Ζαν Άσελμπορν, Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

 

ΜΕΡΚΕΛ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν είναι ό,τι ο Αλέξης δε θέλει να ανακηρυχθεί αποικία το ρωμέϊκο δοβλέτι, αλλά φοβάται μη γίνει άγαρμπα – γερμανικά και την πληρώσει αυτός και το απόκομμα 53 PUSTARES του Σφύριζα τη νύφη της επανατουρκοποίησης της άμοιρης Χελλάς…

Η επιστολή εξάλλου του Γιούνκερ που αποκαλύπτει ο «ΦΙΛΕΥΘΕΡΟΣ»,  ενημερώνει το τουρκικό καθεστώς κι όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι η Κομισιόν θα υλοποιήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία,

O Γιούνκερ αναφέρεται στην έναρξη των προετοιμασιών σημειώνοντας ότι προχωρεί «χωρίς να προκαταλαμβάνει τη θέση των κρατών-μελών», την ώρα που αυτο κάνει, ακριβώς !

Είναι προφανές πως παρόλο που η κίνηση Γιούνκερ δεν δεσμεύει τα κράτη-μέλη, τα οποία διατηρούν δικαίωμα άσκησης βέτο, ωστόσο, προκαλεί «πονοκέφαλο» στη Λευκωσία, καθώς κινείται στη λογική παραχώρησης δώρων και ανταλλαγμάτων στην Τουρκία, παραβιάζοντας αρχές και αξίες και κυριαρχικά δικαιώματα κρατών-μελών της ΕΕ.  Κι όλα αυτά ενώ στην κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά στα κεφάλαια, το κάνει από την «πίσω πόρτα» ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γιούνκερ στη διάρκεια της συνόδου ανέφερε ενώπιον των 28 της Ε.Ε. πως «ξέρετε τη θέση μας για τη νήσο Κύπρο» και αναφέρθηκε  στον  Αχμέτ Νταβούτογλου υπονοώντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Απορρίπτουμε την υπόθεση η τουρκική κυβέρνηση να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος για να διακινήσει παράνομα πετρέλαιο. Δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο που να στηρίζει αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τόνισε πως η Τουρκία κάνει βήματα για να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορά της με την Συρία και συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους με στόχο να διακοπεί το παράνομο εμπόριο του Ισλαμικού Κράτους.

«Με τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας εμβαθύνουμε την εταιρική σχέση μας με έναν εκ των σημαντικότερων γειτόνων μας – και αυτό όχι μόνο επειδή χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή ο ένας τον άλλον, αλλά και επειδή θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα από κοινού. Η Τουρκία αξίζει όχι μόνο τον σεβασμό, αλλά και την στήριξή μας» δηλώνει ο κ. Γιούνκερ στην «Bild Am Sonntag» και συνεχίζει: «Θέλουμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία μας με την Τουρκία και πέρα από την οξεία προσφυγική κρίση. Εάν στηρίξουμε την Τουρκία προκειμένου να φθάσει πιο γρήγορα τα …ευρωπαϊκά στάνταρντς στα οικονομικά θέματα, στην ενέργεια, στην δικαιοσύνη και στα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε θα ωφεληθούμε όλοι από αυτό».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας γίνεται δεκτή με έντονη κριτική από τους Γερμανούς Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

«Η ελευθερία του Τύπου κλειδώνεται πίσω από κάγκελα. Η σιωπή απέναντι σε αυτή την απο-δημοκρατικοποιήση θα ήταν και για το δικό μας συμφέρον δραματικά επικίνδυνη» προειδοποιεί εκ μέρους των Πρασίνων η αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Κλαούντια Ροτ, ενώ ο αρχηγός της FDP Κρίστιαν Λίντνερ επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε μεν την Τουρκία ως εταίρο, αλλά ο Ερντογάν δεν επιτρέπεται να το παρερμηνεύσει αυτό ως δικαίωμα στην ασυδοσία».

Στην επιστολή, ο Γιούνκερ αναφέρει χαρακτηριστικά προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει, μαζί με την Τουρκία, το πρώτο τρίμηνο του 2016, την προπαρασκευαστική εργασία για το άνοιγμα των κεφαλαίων 15 (Ενέργεια), 23 (Απονομή Δικαιοσύνης και Θεμελιώδη Δικαιώματα), 24 (Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ασφάλεια), 26 (Παιδεία και Πολιτισμός) και 31 (Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια), χωρίς να προκαταλαμβάνει τη θέση των κρατών-μελών».

Προκύπτει ευθέως ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν μεθοδεύει το «ξεπάγωμα» των πέντε κεφαλαίων που μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς να υπολογίζει τις θέσεις της Λευκωσίας, αλλά και τους λόγους που την οδήγησαν να βάλει στο ψυγείο τα τουρκικά διαπραγματευτικά κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι η δέσμευση της Κομισιόν για «ξεπάγωμα» των πέντε κεφαλαίων, με ονομαστική αναφορά, επιχειρήθηκε να περιληφθεί και στην «κοινή δήλωση» ΕΕ-Τουρκίας, κάτι που απέτρεψε η Λευκωσία.

Ωστόσο, ο Γιούνγκερ φρόντισε να την επαναφέρει από την «πίσω πόρτα». Το κείμενο της «κοινής δήλωσης» που εγκρίθηκε από τους «28», δεν είναι άλλωστε αποτρεπτικό, καθώς «σημειώνει τη δέσμευση της Κομισιόν να ολοκληρώσει, το πρώτο τρίμηνο του 2016 την προπαρασκευαστική εργασία για το άνοιγμα ενός αριθμού κεφαλαίων, χωρίς να προκαταλαμβάνει τη θέση των κρατών-μελών»

Αν και η θέση του Γιούνκερ δεν δεσμεύει τα κράτη-μέλη, τα οποία διατηρούν δικαίωμα άσκησης βέτο, εντούτοις προκαλεί «πονοκέφαλο» στη Λευκωσία, καθώς κινείται στη λογική παραχώρησης δώρων και ανταλλαγμάτων στην Τουρκία, παραβιάζοντας αρχές και αξίες και κυριαρχικά δικαιώματα κρατών-μελών της ΕΕ.

Συγκλίνουσες πληροφορίες του «Φ», αναφέρουν ότι ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος της Κομισιόν κινείται στη βάση συνεννόησης με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θεωρεί ότι οι Βρυξέλλες οφείλουν να εξασφαλίσουν τη στήριξη της Τουρκίας στο προσφυγικό, «με κάθε αντάλλαγμα».

Είναι δε προφανές ότι η επιλογή του πρώτου τριμήνου 2016, για το «ξεπάγωμα» των πέντε κεφαλαίων, δεν είναι τυχαία.

Συμπίπτει με το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι Ευρωπαίοι επίσημοι για λύση του Κυπριακού, στη βάση και της ενημέρωσης της οποίας έτυχαν από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα, Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Ο Γιούνκερ φρόντισε μάλιστα να επαναλάβει την αισιοδοξία του για λύση του Κυπριακού τους προσεχείς μήνες, θέση που διατύπωσε και ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην προχθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πέραν από τα δώρα που εξασφάλισε η Τουρκία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής με αντάλλαγμα την παραμονή 2,2 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων σε τουρκικό έδαφος, η Κομισιόν και η Γερμανία, επιχειρούν να «αμβλύνουν το προσφυγικό βάρος» της υποψήφιας χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οκτώ κράτη-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Σουηδία) αντάλλαξαν απόψεις για τη μετεγκατάσταση 400 χιλιάδων εκ των προσφύγων που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Η Κομισιόν αναμένεται να υποβάλει εισηγήσεις, ενώ η μετεγκατάσταση θα γίνει σε εθελοντική βάση.

 

Εν τω μεταξύ τα νέα  από  το  ΝΑΤΟ για  την Ελλάδα επίσης δεν είναι καθόλου καλά.. ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ… Ο Νορβηγός γενικός γραμματέας ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΆ… Η δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τα Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, με βάσει τα tweets του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Jens Stoltenberg προσπάθησε να αποφύγει την ερώτηση λέγοντας ότι τα ζητήματα είναι διαφορετικά.

Η δημοσιογράφος όμως επέμεινε, υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες του κ. Τσίπρα μέσω του twitter και ξαναρώτησε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις Τουρκικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και του καταλόγισε ότι το ΝΑΤΟ εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά!
Ο ΓΓ Γραμματέας απάντησε όσο πιο διπλωματικά μπορούσε, υπερασπιζόμενος την Τουρκία και αδειάζοντας για ακόμη μία φορά την Ελλάδα…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − eight =