ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ- ΣΑΞΕΣ ΣΤΟΡΥ ! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

METANASTES

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα περίπου 1.300 μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, σχεδίαζαν… να ταξιδέψουν παράτυπα προς την Ελλάδα, φθάνοντας σε απόμερες ακτές του Αιγαίου και σε δάση, ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τουρκίας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών. Οι άνδρες της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν εκατοντάδες Σύρους, Ιρακινούς, Ιρανούς και Αφγανούς, καθώς και τρεις διακινητές, κοντά στο Αϊβατζίκ (Πιονία), στο Τσανάκαλε, ανέφεραν αξιωματικοί του τουρκικού λιμενικού σώματος στο Reuters. Τι να συμβαίνει, άραγε..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Με τον φακό του καταγράφει την προσφυγική κρίση των τελευταίων μηνών και το ταξίδι των προσφύγων. «Όλο αυτό μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία καθώς μεγάλωσα σε μία γειτονιά με πολλούς μετανάστες. Παίζαμε μαζί, ζούσαμε όλοι μαζί αλλά πάντα σκεφτόμουν πώς ήρθαν στην χώρα μας και αν άφησαν πίσω τις οικογένειές τους», λέει ο Άγγελος και συνεχίζει:
«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμη μάρτυρας αυτής της κατάστασης. Προσπαθώ να κρατάω τις αποστάσεις που πρέπει, να δείχνω πράγματα που δεν βλέπουν οι άνθρωποι με την πρώτη ματιά. Θέλω να βγάζω φωτογραφίες που θέτουν ερωτήματα για το μέλλον αυτών των ανθρώπων.
Δείτε μερικές απο τις φωτογραφίες του Άγγελου Τζωρτζίνη που έλαβε βραβείο Best Wire photographer για το 2015, από το περιοδικό Time

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 4 =