ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΤΡΟΜΟΠΡΑΧΤΩΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

tsipras-tasia-lamprouΟΡΓΑΝΩΣΗ 53 ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ Κ-ΛΕΦΤ!

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.. ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΝΕΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑ

Μαζί με τον πρώην αρχιμπάτσο του Συστήματος τον Πανούση, ξεκίνησαν  διάφοροι να χτυπούν τους ανθρώπους του Τσίπρα και το «μυαλό» του ΣΦΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο, ό,τι ολοφάνερα οι εξελίξεις απαξιώνουν την πολιτική ισοπέδωση και την παράδοση της Ελλάδας που ευαγγελίζονται τα πραχτώρια από τη δήθεν «Αριστερά».
Γενικώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και δοκιμάζονται η συνοχή και οι αντοχές κυβέρνησης και κόμματος εφαρμόζοντας σε τόσο  ανασφαλές διεθνές περιβάλλον μέτρα Εθνοκάθαρσης του ελληνικού πληθυσμού… Καταλύτης εξελίξεων η μάχη με τα μήντια, λένε.. Είναι όμως μόνον αυτό ??

kaminis boutaris

ΟΛΟΙ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ (ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ)) : «ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ (σσ. ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ» !

Σε διαρκές και ανελέητο stress test βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα προβλήματα το ένα διαδέχεται το άλλο, ενώ οι πιέσεις που ασκούνται φαίνεται ότι έχουν στόχο τη μετάλλαξη του κυβερνητικού συνασπισμού ή και την εκ βάθρων ανατροπή του status quo. Με ανοιχτά μέτωπα ακόμα με τους δανειστές τον προϋπολογισμό του 2016, το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφάλειας στην ΕΕ και με τον πόλεμο που έχει κηρύξει στα media και τη διαπλοκή στο εσωτερικό, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται ισχυρή κάλυψη και αρραγές μέτωπο. Η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα ήταν ενδεικτική των μειωμένων αντοχών της Κ.Ο καθώς και του προβληματισμού που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Εχοντας να διαχειριστεί το βαρύ κλίμα που δημιουργούν τα νέα μέτρα και παράλληλα να αποκρούσει χτυπήματα -ακόμα και κάτω από τη ζώνη-, ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά συμμάχους, που θα επωμιστούν μερίδιο της ευθύνης, ενώ παράλληλα θα αναλάβουν τη χάραξη του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση.

Η διάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος καθώς και οι νέες ισορροπίες στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ καθιστούν σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει τις επιλογές του και είναι αποφασισμένος να πορευτεί με αυτές. Όπερ σημαίνει ότι επιλέγει να συντηρήσει και να επεκτείνει το στενό του περιβάλλον δημιουργώντας μια ομάδα αφοσιωμένων ανθρώπων και συνεργατών, μουτζαχεντίν, και παράλληλα δέχεται να τεθεί υπό την ιδεολογική κηδεμονία της κίνησης των 53 και δορυφόρων τους.

Σε αυτή την ομάδα εντάσσονται οι κκ Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρής Δρίτσας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Θεανώ Φωτίου και Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος κ.α. Σημείο αναφοράς στην κίνηση των 53 έχει όμως και ο στενός συνεργάτης του Αλέξης Τσίπρα, Θόδωρος Μιχόπουλος, ο οποίος ακουμπά ιδεολογικά τόσο στην κίνηση όσο και μεμονωμένα στον Μπάμπη Γεωργούλα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και με τον Πάνο Λάμπρου.

Συνεχές σφυροκόπημα από τα Media

Στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν, μεταξύ άλλων και οι κκ Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης. Τα media έχουν ήδη πλήξει με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες τους Αλέκο Φλαμπουράρη και Γιώργο Σταθάκη, τα οποία αν και αποδείχθηκαν έωλα, εν τούτοις έκαναν πολιτική και επικοινωνιακή ζημιά.

Πυρά όμως δέχθηκαν από καταγγελίες αντιπολιτευόμενων βουλευτών και το δίδυμο Παππά-Σπίρτζη, οι οποίοι αν και απάντησαν με αγωγές στις δηλώσεις περί “γραφείο εξυπηρετήσεως”, αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο.

Οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτοί που έχουν αναλάβει τη σύγκρουση με το κατεστημένο των media και τη διαπλοκή, αντιπαρατιθέμενοι με τους εκδότες και τους μεγαλοεργολάβους με υποθέσεις που έχουν βαρύ οικονομικό κόστος και ξύνοντας πληγές.

Ρουκέτες και κατά 53…

SAKELARIDES TSIPRAS

ΚΑΜΜΙΑ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ Απλώς, καΛαμβάνουν θέσεις και έξω απ’ τη Βολή, σαν πράχτωρες του ολέθρου.. ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, εν οψει πιθανής κατάρρευσης της κυβέρνησης ανδρεικέλων.. Τότε ο Σακελαρίδης μπορεί να σώσει τον Τσίπρα κι άλλους, ή να πάει με τον Λαφαζάνη, η να μπλέξουν με Μπαρουφάκη ξέρω γώ και Ζωή.. Εχουν πολλές εναλλακτικές οι υπηρεσίες των «συμμάχων» μας, των Τούρκων. του Ισραήλ κλπ που δρουν εκτός ελέγχους 20-30 χρόνια που δεν υπάρχει ελληνικό κράτος.. Πότε ήταν που αλλάξαν στάση και γίναμε μια μόνιμη ελληνοτουρκική φιλία και υποστήριξη να μπουν στην ΕΕνωση(που επιθυμούσαν διακαώς μέχρι και τώρα οι αγγλοαμερικάνοι) ?? Από τότε…

Μετά από τις σκληρές επιθέσεις στους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, τα ίδια media με διαφορετικά πρόσωπα και αφορμές στράφηκαν κατά του άλλου πόλου στήριξης του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρώντας πλέον χτύπημα στην κομματική συνοχή.

Οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση έχοντας επίκεντρο τον Πάνο Λάμπρου, της πρώην ΑΚΟΑ και εκ των υπευθύνων της εφημερίδας Εποχή καθώς και μέλος των 53 στόχο έχουν να πλήξουν καίρια τον ιδεολογικό βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, οδηγώντας σε αποϊδεολογικοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και διάρρηξη του ομφάλιου λώρου που κρατά τον Αλέξη Τσίπρα δεμένο με το κόμμα.

Ετσι θα ανοίξει η πόρτα για την ουσιαστική αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, την αποδυνάμωση του ίδιου του πρωθυπουργού και την αλλαγήτης στόχευσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Αποκέντρωση, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει όμως ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, τα δημόσια οικονομικά παραμένουν αδύναμα, ενώ η ακόμα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν επαρκεί για να λύσει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ως χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο, δηλαδή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις η δυναμική των εξελίξεων φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά επισπεύδοντας τις εξελίξεις.

Επιχειρώντας να κινηθεί ταυτόχρονα σε τρια μέτωπα ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να αποκεντρώσει το μοντέλο διοίκησης ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα.

Ετσι από τη μια πλευρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέλαβε να κλείσι το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, υποστηριζόμενος στην τελική ευθεία και από τον Δημήτρη Λιάκο, διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Μαξίμου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αναλάβει όμως να ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος και να χαράξει και τον παράλληλο δρόμο στήριξης της κοινωνίας, αντιμετώπισης των συνεπειών του Μνημονίου και αναζήτησης διεξόδου.

Ο Νίκος Παππάς και η ομάδα του, μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη έχουν αναλάβει την αντιπαράθεση με τα media και τα συμφέροντα.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος επιστρέφει στην παρασκηνιακά διαχείριση των media και τον πολιτκό συντονισμό των κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων.

Οι 53 έχουν αναλάβει την αναδιάρθρωση του κόμματος και την ανακατασκευή των δεσμών με την κοινωνία, ζητώντας όμως από τον Αλέξη Τσιπρα, περισσότερη εσωκομματική Δημοκρατία και κλύτερη λειτουργία των οργάνων.

sofokleousin.gr

ΤΟ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ …

 

Δείτε κι εδώ τι σηματοδοτουν  οι  καταγγελιες Πανούση. Εχει αφαιρεθεί η πρώτη φωτό με το πρωτοσέλιδο από το «Μακελειό» όπου τον ρωτάνε «ποιός είσαι εσύ» ;;

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =