ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

εξωσεις

Με δραματική επικαιρότητα η Ισπανία, έρχεται κοντά μας… Φέτος η μεγάλη χώρα σημειώνει 0,1% ανάπτυξη ύστερα από 2 χρόνια ύφεση.. Συνεπώς έχουμε πρόβλημα για δυνατούς λύτες ως εξης : Η Ελλαδάρα υστερα από 7 χρόνια υφεση με λεηλασία, τι .. σκορ θα φέρει….και συνολικά που πάμε ως προς την Εθνοκάθαρσή των ιθαγενών;

Η «ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΥΡΩΠΗ» ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !

Με ευρύτατη λαμογιοπλειοψηφία εγκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των μπανκς από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.  Αμέσως, σήμερα Σάββατο εισάγεται στην Ολομέλεια για μια συνεδρίαση σαν ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, η οποία θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ.

 

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση «έχασε την μάχη για την διοίκηση των τραπεζών», τις οποίες θα αναλάβουν οι «σύμμαχοι» μας αμερικανοευρωπαίοι τραπεζαλήτες. Η ανακεφαλαιοποίηση θα ήταν μεγάλο βήμα προς την φερεγγυότητα, αν λειτουργούσε η πραγματική Οικονομία η οποία «θανατώθηκε» με τα κάπιταλ κοντρόλς του δαιμόνιου Μπαρουφάκη…
Ο Ευκλείδης επιχείρησε να καλύψει τον προκάτοχό του Γιάνη από τα ομαδικά πυρά εναντίον του που του χρεώνουν την πλήρη εκτροπή της ελληνικής οικονομίας, τον νέο δανεισμό με το Μνημόνιο 3 και την ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση…

Αμεση συνέπεια της εγκληματικής δράσης  των οικονομικών δολοφόνων του Τζ. Σόρος θα είναι η έναρξη μαζικών πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από τις οποίες, αν δεν αντιδράσουμε επαρκώς, υπολογίζεται ότι ακόμη και ένα εκατομμύριο Ελληνες θα πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους κατά τα επόμενα δύο χρόνια, ..

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πλησιάζουν στα 110 δισεκ ευρώ και το ερώτημα είναι τι κεφάλαια μπορούν να ανακτήσουν οι τράπεζες με τα 10-20 δισεκ. της κεφαλαιοποίησης σε βάθος 5-6 ετών κάτι που τις τοποθετεί εκτός πραγματικότητας.
Οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν τη χρεωκοπία των Ελλήνων που οι ίδιες προκάλεσαν από «πάρτυ» 10 χρόνων με ξέσαλο δανεισμό, ιδιωτικό 250 δις και δημόσιο 350, δάνεια που έριξαν στις πλάτες των πολιτών..

 

Τώρα διαθέτουν 121 δισεκ. καταθέσεις και 207 δισεκ. δάνεια που σημαίνει χάσμα ρευστότητας 86 δισεκ.  Ουδείς γνωρίζει πως θα καλυφθούν τα 86 δισεκ. ευρώ;
Με την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν τα ομόλογα του ESM και τα νέα κεφάλαια ώστε να μειώσουν τον ELA.
Η ουσία δεν αλλάζει όμως το χάσμα δανείων προς καταθέσεις είναι τεράστιο και μη επιλύσιμο σε αυτή την φάση.

 

Βεβαίως τα σχέδια αναδιάρθρωσης των υπό ξένη διοίκηση τραπεζών αναμένεται  ότι θα αλλάξουν πλήρως.
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζιτών θα έχουμε μείωση τραπεζικών καταστημάτων κατά 400 στην Ελλάδα εντός 3ετίας
Θα ξεκινήσουν νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου 4000 εργαζομένων.. Σε πρώτη φάση από 44 χιλιάδες θα μείνουν 40 χιλιάδες οι τραπεζοϋπάλληλοι… (…να τα ξύνουν περιπαθώς σε άδεια γραφεία μέχρι να φάνε το οφειλόμενο «σουτ» ! ))

 

Είναι επίσης προφανές ότι θα αρχίσει ένα γύρος συγχωνεύσεων στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό
με πρώτη την Finansbank που είναι μεγάλο περιουσιακό στοιχείο της Εθνικής μπανκ. Αναμένεται να πωληθεί το 51% ή 67% …
Ολες οι τράπεζες και ειδικά η Εθνική θα πρέπει να επαναξιολογήσουν το επιχειρησιακό τους μοντέλο και τους στόχους τους.

 

Με όλα αυτά εννοείται πως το κούρεμα των  καταθέσεων δεν απομακρύνεται όπως αν ήθελαν την ανάπτυξη, αλλά έρχεται σύντομα για εκείνους  που είχαν  αφήσει λεφτά στις  τράπεζες.. Ήδη έχουν κουρευτεί αγρίως οι καταθέσεις, με τα χαράτσια και την τεχνητή ύφεση που μας επιβάλλει 6 χρονάκια η Ευρωένωση («εσωτερική υποτίμηση» ?? Αυτό ! )

 

Ετσι,  μετά την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες κεφάλαια θα έχουν αλλά όχι και ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.  Εκτός απροοπτων, αλλά όχι απιθάνων εξελίξεων έτσι πως πάμε, ο πιστωτικός τομέας θα παραμείνει στην κατάσταση «ζόμπι» στα επόμενα τουλάχιστον 3-5 χρόνια.. Οι τραπεζαλήτες θα ασχολούνται με το παρελθόν τους τα προβληματικά δάνεια κυνηγώντας όσους δικαίως  ή αδίκως θεωρούν ως οφειλέτες του και όχι με την χορήγηση νέων δανείων.

Σημ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, τώρα το συνολικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών ανέρχεται σε 14,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το σύνολο των αναγκών κατανέμεται ως εξής:

– Eurobank 2,12 δισ. ευρώ
– Alpha Bank 2,74 δισ.
– ΕΤΕ 4,6 δισ. ευρώ
– Τράπεζα Πειραιώς 4,93 δισ.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − eight =