ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΡΕΝΑΚΙ» ΤΟΥ ΑΚΗ !

dourou_akis

Εδώ, το ζεύγος από 2 γνωστούς «ανθρωπιστές» που η ζωή και το πάθος για εξουσία τους χώρισαν σκληρά, αλλά τους ένωσαν τα κανάλια και τύπος. «Αναλύτρια»  επί τουρκικών θεμάτων διετέλεσε το Ρενάκι επί υπουργών Γιάννου και Ακη.. Τότε σύμπαντες  οι «εκσυγχρονιστές» του Σημίτη στην  Εξουσία, θύμιζαν ότι «η Τουρκία  είναι πολύ μεγάλη χώρα» για  να υπογράφουν τις γνωστές συνθηκες Μαδρίτης  κλπ 

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑCIA’S ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

 

Επικεφαλης λόμπι λαμόγιων διψασμένων για κονδύλια από Τ.Α. ΜΚΟ, Πραχτώρικων «συλλογικοτήτων» από αγγλόφωνα κομματόσκυλα εμφανίστηκε η περιφερειάρχης απαιτώντας  εδώ  τώρα μέγα Τζαμί στην Αττική, νεκροταφεία κλπ  για «πρόσφυγες και μετανάστες»…   Προχώρησε μάλιστα σε  φανερό εκβιασμό με κρυφή απειλη προς τον λεηλατημένο απ’ το πολιτικό φύραμα ελληνικό λαό μιλώντας για εθνική ασφάλεια, αλλά και για ανθρώπινα δικαιώματα σε χώρα όπου έχουν εκμηδενιστεί από  καιρό και οι μισοί κάτοικοι της σκαλίζουν σκουπίδια..

BATSOS XTYPA FWTOGRAFO

Μιλώντας για ανθρώπινα δικαιώματα, εδώ ροπαλοφόρος μπατσος κυνηγάει να σπάσει το κεφάλι του φωτορεπόρτερ παραβλέποντας τις «ευκαιρίες» από άλλα κεφάλια στο διάβα του… Μπορείς να την πεις κι «αστεία» αυτή τη φωτογραφία.

 

Επικαλέστηκε, μάλιστα, λόγους «στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αλλά και λόγους εθνικής ασφαλείας προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να λειτουργήσουν νεκροταφεία για μουσουλμάνους και εβραίους. «Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό χρειαζόμαστε αμέσως ένα τζαμί στην Αττική, προκειμένου να επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι μουσουλμάνοι, όπως χρειαζόμαστε και νεκροταφεία για μουσουλμάνους και εβραίους. Και αυτό όχι μόνο για λόγους στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας»…

Η συζήτηση έγινε με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, των δημάρχων που «φιλοξενούν» πρόσφυγες, εκπροσώπων συλλογικοτήτων και ΜΚΟ.

 

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη άμεσης ανάληψης νομοθετικών ρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη μεταφορά των ανάλογων πόρων, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των προσφύγων. «Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μία διπλή πρόκληση: Την κατοχύρωση της ασφάλειας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτών και προσφύγων», παραδεχόμενη ό,τι τώρα ζούμε όλοι στο κενό.. Εμείς βλέπουμε ότι είναι  ικανοί στο Σφύριζα μέχρι για «τακτοποίηση» με καθαρίστριες, κάπως έτσι.. Το βάζουμε εδώ να μη το ξεχάσουμε..

- Θα μας καθαρογράψετε την απόφαση; - Δεν χρειάζεται, θα την περάσω με το βέτεξ *καθαρίστριες-γραμματείς υπουργείου δικαιοσύνης

 

Ο υπουργός Μουζάλας μίλησε για τα γνωστά ανέφικτα που πρέπει να γίνουν για το Προσφυγικό, το οποίο έχει εξαπολύσει ως  χαριστική βολή η νέα ΝέαΤάξη για  να αφανίσει πρωτίστως την Ελλάδα μετά τη λεηλασία από τη μεγάλη ρεμούλα…   Μίλησε για δέσμευση των ΣφυριζΑΝθΕΛ να ξεκινήσουν τον  εποικισμό με 50.000 πρόσφυγες (Αφγανούς αυτοί κυρίως  παρουσιάζονται… ). Σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, για να έχει θετικό αποτέλεσμα στους πρόσφυγες θα πρέπει να συμπεριλάβει και την ανάλογη μέριμνα προς τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος(δηλαδή  κονδύλια προς τα λαμόγια, γιατί από  οργάνωση,, ξέρετε.. ))((.  Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε τον «καταλυτικό» ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτό το θέμα (της «αξιοποίησης»  κονδυλίων… ))   Τέλος «ευχήθηκε»  διάφορα, όπως ότι ο έλεγχος και η καταγραφή θα έπρεπε να γίνεται στην Τουρκία και όχι στα ελληνικά νησιά και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όφειλε να έχει ενισχύσει με προσωπικό και πόρους τις περιοχές υποδοχής των προσφύγων. «Η ΕΕ υστερεί απέναντι στη χώρα μας λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, αλλά όταν η μηχανή αρχίσει να λειτουργεί, όλα θα αποκτήσουν κανονικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στις ερωτήσεις που τέθηκαν κυρίως από τους εκπροσώπους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, αναφορικά με τις υποδομές για την εγκατάσταση των προσφύγων (Γ. Σγουρός), ή τα ανταλλάγματα που πήρε η χώρα έναντι αυτής της δέσμευσης (Γ. Κουμουτσάκος), ο υπουργός δεν έδωσε απαντήσεις, καθώς όπως σημείωσε, ήταν υποχρεωμένος να φύγει για επικείμενη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων για το αν θα έπρεπε να αναβληθεί η συζήτηση προκειμένου να παραστεί εκ νέου ο υπουργός – πρόταση η οποία δεν υιοθετήθηκε, καθώς, όπως επισήμανε η περιφερειάρχης, «οι εξελίξεις τρέχουν, και η Αυτοδιοίκηση θα κληθεί εκ νέου να αντιμετωπίσει περισσότερο σοβαρές καταστάσεις και λόγω του καιρού».

 

Η Ρένα περιφερειάρχης διαπίστωσε πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διανυθεί, «για να κερδίσουμε το στοίχημα του Προσφυγικού με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – ένα στοίχημα που θα κερδηθεί μόνο μέσα από συντονισμένη δράση της κεντρικής κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στην κατεύθυνση αυτή, του «ευχολόγιου», η κ. Δούρου τόνισε πως ζητά την προετοιμασία μιας νομοθετικής ρύθμισης και μιας μεταρρύθμισης του Καλλικρατικού πλαισίου, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής, ως ο κύριος χώρος υποδοχής των προσφύγων, να έχει τον εποπτικό και συντονιστικό ρόλο που χρειάζεται, καθώς και να συμβάλει αποτελεσματικά στο σχεδιασμό, τον καταμερισμό και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών που αφορούν τη χωρική της αρμοδιότητα.

Οι ρυθμίσεις αυτές, θα πρέπει να συνοδεύονται από τη μεταβίβαση και των ανάλογων πόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών – «μία κρίσιμη προϋπόθεση που δεν πρέπει να παραβλέπεται», είπε για να  δείξει ότι έχει  συναίσθηση για την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία μας  τελειώνουν..

Συγκεκριμμένα, τον κίνδυνο εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στην χώρα μας με το βάρος να πέφτει στην Αττική, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή, την οικονομία αλλά και τη δημόσια υγεία, επεσήμανε κατά τη διάρκεια του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός.

Ο Σγουρός τόνισε τα γνωστά και  αναμενόμενα, ότι δυστυχώς(?) τόσο η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής και διέλευσης, όσο και κυρίως η Ευρώπη, έχουν αποδειχθεί πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Ομως ποιός τους πιστεύει  ότι νοιάζονται και δεν γίνονται επίτηδες όλα αυτά  που συσσωρεύονται για να μας διαλύσουν, έχοντας  ως  ασπίδα τα θύματά τους  από τους  πολέμους και  τις ανθρωπιστικές  εκστρατείες στον μουσουλμανικό κόσμο και στα πετρέλαιά του.?

Ειδικότερα :
• Το μέτρο της μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε. προβλέπεται μόνο για αιτούντες άσυλο από συγκεκριμένες χώρες καταγωγής (Συρία. Ιράκ και Ερυθραία). Στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος αριθμός νεοεισερχόμενων, μετά τους Σύρους, προέρχεται από το Αφγανιστάν, για τους οποίους κανένα μέτρο ενίσχυσης δεν προβλέπεται.
• Δεν είναι σαφές τι θα γίνει στη περίπτωση που κράτος μέλος αρνηθεί τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη διαδικασία ή τα πρόσωπα (πρόσφυγες), που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία της μετεγκατάστασης, δεν δεχθούν τη μεταφορά τους σε συγκεκριμένο κράτος μέλος.
• Το ίδιο ασαφής είναι η νέα προσέγγιση για τη συγκρότηση hotspots στην Ελλάδα έως 30.000 θέσεων έως το τέλος του έτους ενώ επιπλέον 20.000 θέσεις προβλέπονται επίσης για την Ελλάδα στο πλαίσιο παροχής επιδοτήσεων ενοικίου. Που όμως θα δημιουργηθούν αυτά τα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας; Μέσα σε ποιο χρονικό ορίζοντα; Και τι θα συμβεί με όσους προέρχονται από άλλες χώρες καταγωγής και άρα δεν μπορούν να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Απαντήσεις προς το παρόν δεν υπάρχουν και δεν έχουν δοθεί.

Ο κ. Σγουρός ανέφερε ότι, εάν δεν αυξηθεί η ικανότητα καταγραφής και υποδοχής στην Ελλάδα, εάν δεν υπάρξει προθυμία από τις χώρες μέλη της ΕΕ για να δεχτούν τους πρόσφυγες και εάν οι ίδιοι οι πρόσφυγες δεν είναι πρόθυμοι να καταγραφούν, τότε θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα στις χώρες υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα.

«Και ως φυσικό επακόλουθο, η ανέχεια, η ανεργία, οι φοροεπιδρομές, το προσφυγικό θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία, έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρουσίασε στοιχεία για τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα αλλά και για τις καθημερινές τραγωδίες που εκτυλίσσονται στο Αιγαίο που σοκάρουν και συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με αυτά :

• Ο αριθμός των νέο-εισερχομένων εντός του 2015 ξεπέρασε πλέον το μισό εκατομμύριο. Η Ύπατη Αρμοστεία υπολογίζει ότι οι νέες αφίξεις ήδη υπολογίζονται σε 502.500 ανθρώπους, προερχόμενους από τα τουρκικά παράλια.
• Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έφτασαν παράτυπα στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο για το έτος έχει ξεπεράσει τις 643.000 (Ιταλία – Ελλάδα).
• Υπολογίζεται ότι περίπου 27.000 άνθρωποι περιμένουν σήμερα στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, είτε για να καταγραφούν είτε για να μεταφερθούν στην Αθήνα και να συνεχίσουν διασχίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα έως τα σύνορα.
• Στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων (56.000 υπολογίζονται οι αφίξεις από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις μόνο την τελευταία εβδομάδα από τις 18 έως τις 24 Οκτωβρίου).
• Βάσει των διαθέσιμων πηγών η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει ότι περισσότεροι από 250 άνθρωποι -ανάμεσά τους και πολλά παιδιά- έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται προσπαθώντας να φτάσουν στα νησιά του Αιγαίου από την αρχή του χρόνου.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − 1 =