ΦΑΛΤΣΑΡΕ ΑΣΧΗΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ

ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ !

Ï ÃÁËËÏÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÖÑÁÍÏÕÁ ÏËÁÍÔ ÊÁÔÁÈÅÔÅÉ ÓÔÅÖÁÍÉ ÓÔÏÍ ÁÃÍÙÓÔÏ ÓÔÁÑÔÉÙÔÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ..

ΣΥΜΒΟΥΛΗ,  ΜΙΛΑΤΕ ΑΝΕΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ !!

 


Γκάφα στη γκάφα, κατά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Η πρώτη γκάφα ήρθε από την ΕΡΤ αφού μόνο φιάσκο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε ήχος την ώρα που ο κ Ολάντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις από την Αθήνα μας και έτσι, τα όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας μπροστά στους δημοσιογράφους δεν μεταδόθηκαν! Αντιθέτως μεταδόθηκαν τα ολόσωστα που είπε ο ανταποκριτης απ’ το Παρίσι που όμως δεν ήταν καθόλου τιμητικά για τον Πρόεδρο της Γαλλίας… Ο,τι  οι Γάλλοι δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό (σσ. η δημοφιλία του Ολαντρέου στη Γαλλία συναγωνίζεται μ’ εκείνη του Παπαντρέου στην Ελλάδα..)) Ηρθε εδώ για να μεταδοθούν εικόνες αποικειακού μεγαλείου και «ανθρωπισμού» προς τον φίλο ελληνικό λαό στους Γάλλους μήπως και μασήσουν..

Στην παρακάτω φωτογραφία, πίσω από τον κ. Ολάντ στεκόταν σύξυλος ο κ. Τσίπρας.

Άλλο ένα σημείο από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψης του Ολάντ στην χώρα μας ήταν το γεγονός ότι σε αντίθεση με όπως συνηθίζεται, το άγημα δεν επιθεώρησαν μόνο οι δύο αρχηγοί, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος περπατούσε μάλιστα δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο.

Συνήθως, δίπλα στους δύο αρχηγούς, βρίσκεται ο επικεφαλής του αγήματος.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που από τα μεγάφωνα ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στεκόταν με τα χέρια σταυρωμένα, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησε το λάθος του.

 Τα σταυρωμένα χέρια με τ’ ανοιχτά πόδια ! 

Πρόκειται για έναν χαμένο τύπο που η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα καταλάβει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. 
Δεν γνωρίζει ότι θα πρέπει να κάθεται σούζα την ώρα του εθνικού ύμνου ;; Οχι ακριβώς..
 ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ

Όλη η Ηρώδου Αττικού ένα κόκκινο χαλί

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Ολάντ ήταν πάντως «τρελές» και «πυρετώδεις».

Τα νερά από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή, στην Ηρώδου Αττικού στρώθηκε ένα τεράστιο χαλί, ενώ άνδρες της Προεδρικής Φρουράς παρατάχθηκαν έξω αλλά και μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έπειτα την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Ολάντ και η πολιτική συνοδεία του κατευθύνθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, όπου έλαβε χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν ο Ολάντρέου ευγενέστατος είπε ότι ο Προκόπης γνωρίζει και ομιλεί πολύ καλά τη γαλλική γλώσσα.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας. Ξέρω ότι γνωρίζετε πολύ καλά την γαλλική γλώσσα. Οπότε ξέρω ότι ακούσατε δύο φορές την διαβεβαίωσή μου ότι η Γαλλία είναι φίλος της Ελλάδας»,

Ο Πάκης μίλησε γαλλικα, αλλα έχει ξεχάσει τη γαλλική προφορά.. Ούτως ή άλλως μαλακίες έλεγε, κάτι από Αντρέ Μαλρώ, όπως συνηθίζεται στη Γαλλία, πρόσθεσε και λίγο Καστοριάδη να φανεί προοδευτικός ενώ η όλη φάση αντανακλούσε δουλοπρέπεια  και επαρχιωτισμό..

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =