ΟΙ 4 ΣΤΟΥΣ 5 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

Πρόσφυγες περιμένουν στο πρώτο ελληνικό hot spot Κέντρο Πρώτης Υποδοχής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στο κέντρο της Μόριας στη Λέσβο. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ «ΣΑΓΚΑ» (ή «σούπα» αν προτιμάτε) παίζουν όλα τα κανάλια σε  όλες τις χώρες,  όλες τις ώρες ! Ερχεται φτηνό και υποταγμένο εργατικό δυναμικό..

ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ «ΠΗΡΑΝ ΓΡΑΜΜΗ» ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Εκτινάχθηκαν οι  αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα Μόνον οι καταγεγραμμένοι που έφτασαν στην άτυχη  χώρα εντός του  2015 ξεπερνούν τις 500.000 αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που  ανήκει κι αυτή στη Δύση… Οι  δανειστές/κατακτητές μας προειδοποιούν ότι το χάος που έχει  δημιουργηθεί γίνεται επικίνδυνο  καθώς δεν επαρκούν οι δομές υποδοχής..  Με  θράσος ζητούν να επιταχυνθεί η επανεγκατάσταση/εποικισμός…

Με τις τελευταίες αφίξεις σχεδόν 10.000 ξεριζωμένων  από  τους  ιμπεριαληστρικούς πολέμους στα νησιά του Αιγαίου, ο αριθμός  των αφίξεων από τη θάλασσα ξεπερνά τις 502.500 περίπου. Ο συνολικός αριθμός μέχρι στιγμής σε όλη την Ευρώπη από τη Μεσόγειο θάλασσα δεν ξεπερνά τις 643.000. Οι διακινητές φέρνουν εδώ 4 στα 5 θύματα. Να σημειωθεί ότι οι εφοπΛΗΣΤΕΣ τους  βάζουν να πληρώνουν εισιτήριο 60 ευρώ για  να τους φέρουν στον Πειραιά ..

 

Η Σουηδία έφτασε στα όριά της: Δεν έχουμε πού αλλού να στεγάσουμε πρόσφυγες

Η απότομη άνοδος των αφίξεων στην Ελλάδα αυξάνει και την πίεση στα νησιά. Πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες είναι τόσο απελπισμένοι, λέει  ο ΟΗΕ που θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς την Ευρώπη, γιατί φοβούνται μη κλείσουν τα σύνορα από τα οποία θέλουν να περάσουν. Δεν τους κάθονται  για να εποικισουν την Ελλάδα μας λένε δηλαδή..

Έως σήμερα το πρωί, βρίσκονταν πάνω από 30 χιλιάδες στα νησιά – που είτε περίμεναν να καταγραφούν ή να μεταφερθούν ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Χρειάστηκαν πάλι επιπλέον αστυνομικοί  προκειμένου να ελέγξουν την χαοτική κατάσταση που επικρατούσε.

Είναι μείζονος σημασίας οι συνθήκες υποδοχής εδώ αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης να ενισχυθούν ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες . Χωρίς το ουσιαστικό αυτό στοιχείο, το πρόγραμμα επανεγκατάστασης που έχει συμφωνηθεί από την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και μπορεί να αποτύχει…  Ετσι, λένε  οι γραφειοκράτες της παγκοσμιοποίησης που έχουν  βρεί  τον μήνα που θρέφει τους 11 στην καρδιά  του τεράστιου δουλεμπορικού  μπίζνες διακομιδής ανθρώπων που πληρώνουν όσο-όσο για να περνάνε σύνορα.. Παρακολουθείστε την ανακοίνωση της  Υπάτης Αρμοστείας πως «δίνει πόνο»..

Μετά από τις χαοτικές και θλιβερές εικόνες που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες, τα σύνορα κατά μήκος των Βαλκανικών χωρών διέλευσης έχουν ξανανοίξει. Στα σύνορα της Σερβίας με την Κροατία, περίπου 3.000 άνθρωποι περίμεναν μέσα στην αβεβαιότητα και την βροχή από την Κυριακή μέχρι αργά τη Δευτέρα το απόγευμα χωρίς στέγη και με την ελάχιστη διαθέσιμη βοήθεια. Μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.)και άλλων εταίρων της παρείχαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο κάθε στήριξη που μπορούσαν, όπως φαγητό, νερό και κουβέρτες, μεταξύ άλλων.

Αλλά πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, εγκύων και αρκετών ατόμων με σωματικές αναπηρίες, ήταν βρεγμένοι και αναφέρθηκαν περιστατικά υποθερμίας. Παρόμοια θλιβερή κατάσταση επικρατούσε και στα σύνορα Κροατίας-Σλοβενίας.

Και παρόλο που οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι δυσμενείς σε ορισμένες περιοχές και υπάρχει συσσώρευση προσφυγικού πληθυσμού, υπήρξε επανεκκίνηση της μετακίνησης καθώς 4.300 άνθρωποι έφτασαν χθες στην Αυστρία από τη Σλοβενία. Στο μεταξύ, στην Αυστρία και τη Γερμανία δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κοιμούνται σε σκηνές και προσωρινά καταλύματα λόγω ελλείψεων στις δομές στέγασης.

Στο Αιγαίο, μας προκαλεί τεράστια θλίψη το πρόσφατο κύμα θανάτων στη θάλασσα ανθρώπων που προσπαθούσαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι σε πέντε ξεχωριστά περιστατικά. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονταν και βρέφη και παιδιά. Οι πρόσφυγες με τους οποίους μιλήσαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μας είπαν ότι οι διακινητές ρίχνουν τις τιμές για το πέρασμα σε κακές καιρικές συνθήκες και συνωστίζουν περισσότερο κόσμο μέσα στις βάρκες.

Φέτος, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 123 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (συνολικά, τουλάχιστον 3.135 άνθρωποι έχουν χαθεί στη Μεσόγειο μέχρι σήμερα για το 2015).

Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την πιθανότητα να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός αυτός καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να προλάβουν την άφιξη του χειμώνα και επίσης φοβούνται για νέο κλείσιμο των συνόρων. Η Υ.Α. απευθύνει έκκληση να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή αυτή προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση στην Ευρώπη, απαιτούνται διάφορα σταθεροποιητικά μέτρα στις πρώτες χώρες ασύλου, καθώς επίσης και όλες οι χώρες στις οποίες οι πρόσφυγες μετακινούνται θα πρέπει να αυξήσουν τους νόμιμους τρόπους μετακίνησης.

Ευχολόγιο δηλαδή  και απο τον ΟΗΕ,  η δουλειά να  γίνεται  για τις πολυεθνικές αφέντρες, αδιαφορία για τα θύματα, «για όσους  δεν τα  κατάφεραν».  Ο «ανθρωπισμός» ταιριάζει στα  θύματα της κοινωνίας και της προπαγάνδας..

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve + thirteen =