Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ…

FAVLOS KYKLOS DANEIA

GREXIT Η ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΑΠΟΙΚΙΑ

«ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ  ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Πολύ σωστά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαπιστώνει τη χρεωκοπία μας γενικως επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι κράτος», αλλά δεν γνωρίζουμε άν το πάει κάπου.. Αν έτσι σηματοδοτείται ένα επόμενο βήμα στην κατάπτωση με υποδούλωση των Ελλήνων..»Στην Αθήνα δεν υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά μια αποικιακή διοίκηση», δήλωσε προχθές ο Τζ. Γκάλμπρεϊθ

ΚΟΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΟΒΕΡΝΟ, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΧΙ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ  ΚΑΝΟΝΕΣ  ΝΑ  ΙΣΧΥΟΥΝ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Embedded image permalink

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΔΩ, Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΗΖΕΝΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΟΥΣ …ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ..  

ΟΙ ΑΛΗΤ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ  ΑΚΟΥΝΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ  ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 Ο Γερμανός  υπουργός χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα έλεγε ο Α. Τσίπρας, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από τη Γερμανία. Παράλληλα, χαρακτήρισε αψυχολόγητη την ενέργεια του(δλδ την παραμονή στο ευρώ) ως προς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Σόιμπλε ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για ποιο λόγο ζητούσε επίμονα στις 11 Ιουλίου ένα Grexit κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος του Eurogroup.
«Αναρωτιόμουν πάντοτε, όπως πολλοί οικονομολόγοι, εάν η Ελλάδα, με την οικονομική της κατάστασή και την κυβέρνησή της – όπως το λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι Έλληνες σχηματίζουν ένα μεγάλο λαό, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος – δεν θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε μια απαραίτητη ανάκαμψη της οικονομίας της μέσω μιας υποτίμησης. Και γι’ αυτό τον λόγο εξήγησα ότι θα ήταν μάλλον προς το συμφέρον της Ελλάδας να εγκαταλείψει το ευρώ για ένα συγκεκριμένο διάστημα, για να αποκαταστήσει τον οικονομικό της σχεδιασμό και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της προτού επιστρέψει στην Ευρωζώνη.
Αλλά εγώ δεν ικέτεψα ποτέ για να πετάξουμε έξω την Ελλάδα. Είπα απλά ότι εάν η Ελλάδα από μόνη της ήταν σύμφωνη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη πρόταση προς το συμφέρον της – κι αν υπήρχαν αρκετοί ώστε να το πουν αυτό στην Ελλάδα – τότε θα έπρεπε να τη βοηθήσουμε και να την υποστηρίξουμε», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε. Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό του «κακού της Ευρωζώνης» αλλά κι ότι ο συμβιβασμός της 13ης Ιουλίου που οδήγησε στο «Μνημόνιο 3» έγινε καθ’ υπαγόρευση της Γερμανίας.
«Δεν υπήρξε γερμανική υπαγόρευση. Οι 18 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, εάν δεν υπολογίσουμε τον Έλληνα υπουργό (ενν. τον Βαρουφάκη), είχαν συμφωνήσει να απαιτήσουν από την Ελλάδα να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα του προγράμματος βοήθειας. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν ήθελε να τους εκπληρώσει: Είχε δεσμευτεί για αυτό σε ορισμένες στιγμές, αλλά δεν το έκανε. Στο πλαίσιο αυτό, 15 υπουργοί Οικονομικών θεώρησαν ότι για την Ελλάδα η καλύτερη λύση θα ήταν να αποχωρήσει από το ευρώ.
Μόνον οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου δεν είχαν ευθυγραμμιστεί με αυτή την άποψη. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για γερμανική υπαγόρευση. Κι αυτό είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι, στην χειρότερη περίπτωση, προπαγάνδα ή παρερμηνεία, στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Β. Σόιμπλε.
SAVVAID

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΙ ΕΥΡΩΑΣΥΛΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ ! …ΜΑΞΙΜΟΥ : “Η κυρία Σαββαΐδου, με την σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα”…

Σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκυ, «Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30% και οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20%». Αν όχι το 2016, σίγουρα, το 2017 θα ακούσουμε ότι στα όρια της φτώχειας θα ζει το 60% του πληθυσμού, όταν την ίδια ώρα, το 1% κατέχει το 56,1% του πλούτου (στοιχεία ελβετικής τράπεζας Credit Suisse), ενώ παγκοσμίως, το 1% κατέχει το 48% του πλούτου. 576 Έλληνες διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων (Βήμα, 15/8/2015) και τα κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων τωv εφοπλιστικών, που έχουν βρει καταφύγιο στο «offshore banking» της Ελβετίας (Βήμα, ο.π) ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπερνά το 80% όλου του ΑΕΠ της χώρας.
Δεν είμαστε πολίτες, ποτέ δεν είμασταν, αν συγκρίνει κανείς με  τις  άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι  κάτοικοι απολαμβάνουν ατομικά και άλλα δικαιώματα που εδώ ποτέ δεν έφτασαν…Τώρα δε με το κατακουρέλιασμα του Συντάγματος και των βασικών εφαρμοστικών του νόμων γιναμε ανοικτά υπόδουλοι της αρχουσας ολιγαρχικής Αλήτ των συνεργατών δηλαδή με τους ξένους κατακτητές

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

Με αφορμή την απαγόρευση να φωτογραφηθεί κάποια με την Ελληνική Σημαία στη Ακρόπολη και την ενημέρωσή μας ότι αυτό απαγορεύεται από σχετικό νόμο είπαμε να δούμε αν η απαγόρευση σταματά εκεί. Και όμως, μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας και στις οικίες μας, εκτός από τις εθνικές γιορτές.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − five =