«ΖΑΒΟΛΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ : ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !

Image

Δουλεμπορικό εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού βόρεια της Μυτιλήνης. Βυθίστηκε το πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, 7-8 λένε είναι οι αγνοούμενοι Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 31 άνθρωποι και αγνοούνται 8… Σύμφωνα με το Λιμενικό, το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες εμβόλισε το σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Το περιστατικό συνέβη μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου Μυτιλήνης

 

ΕΥΡΩΑΙΓΑΙΟ ! ΕΡΝΤΟΓΑΝ & ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ! 

Ο Τσίπρας είπε το μεγάλο «ΝΑΙ» !

Η ΛΕΣΒΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΥΠΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ  ΕΛΕΓΧΟ

Οι φίλοι μας οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία φαίνεται με τις γερμανικές απαιτήσεις για ελληνοτουρκική «ανθρωπιστική» περιπολία προστασίας των ευρωσυνόρων και δεσμεύουν ολόκληρο το Αιγαίο μέχρι τις ακτές τις Εύβοιας.  Εξέδωσαν ναυτική ανακοίνωση NAVTEX η οποία προειδοποιεί ότι όποιος μπει μέσα στην περιοχή αυτή «κινδυνεύει να δεχθεί πυρά από τα τουρκικά πλωτά και εναέρια μέσα»!

Αμέσως ήρθε θετική η απάντηση  της  παγκόσμιας κυβέρνησης  ανδρεικέλων της Αθήνας : «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.  Εδώ γελάμε και κλαίμε μαζί..

ΞΑΦΝΙΚΑ  ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΟΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΖΙ.. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥς.. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΑΝ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΚΕΙ..

Ο Τσιπρας αναμένεται να βρεθεί πάλι «αναγκασμένος» να συναινέσει στα χειρότερα για την Ελλάδα, οχι όμως για τα οικονομικά αυτή τη φορά… Θα πει «ΝΑΙ» τώρα για συνεργασία με την Τουρκία στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, που σημαίνει ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Ο καλός μας Αλέξης συγκατανεύει  στις γνωστες ορέξεις και απαιτήσεις των γειτόνων..

Ο ΕυρωΑλέξης υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν λύσεις ώστε να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση με τους πρόσφυγες, ενώ τόνισε πως πρέπει να στηριχθούν οι χώρες πρώτης γραμμής. Για την ανθρωπιστική κρίση με τους Ελληνες δεν ανέφερε κάτι..

Προηγουμένως ο Κοτζιάς έλεγε ότι «Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνο-τουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο», αλλά είναι καθαρά για το θεαθηναι.. Ούτε ο συσχετισμός πολιτικών δυναμεων επιτρέπει την  άρνηση αφού  όλοι την πέφτουν στο ψοφήμι  που κατάντησαν την Ελλλάδα, ουτε βέβαια έχουμε  στρατό και δυνάμεις ως  κοινωνία να αντισταθούμε.. Μόλις με την παραπλάνηση από την «ενημέρωση» κατορθώσαν να αντιληφθούμε συνολικά τι είναι του Τσίπρα η «Αριστερά»..

Είναι φανερό ότι την κατάλληλη στιγμή “χοντραίνουν” πλέον οι πιέσεις προς την Αθήνα σε κλίμα αναξιοπιστίας με τα σκάνδαλα να ξεσπούν απανωτα..  Είναι φανερό ότι το φτηνό λαμογιοπολιτικό προσωπικό της Αθήνας θα δεχτεί το επικίνδυνο σχέδιο ευρωπαϊκών κύκλων για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με την Τουρκία.  Το “κόλπο” ξεκίνησε ο γνωστόςπρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Γνωστός και για το θράσος του, αλλά τώρα πιέζει ασφυχτικά η ευρωπαΊκή  «Αριστερά» που  έχει ποικίλες προσβάσεις  στο Σφύριζα..

Μέσα στην Ευρωβουλή οι «σύμμαχοι» έθεσαν ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο ώστε να εποπτεύονται τα θαλάσσια σύνορα! Δείτε τι ωραία που τα λέει ο Γιούνκερ :  «Ο Τούρκος πρόεδρος το δέχθηκε και σήμερα διάβασα ότι δεν συμφωνεί η Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα απευθυνθώ στην ελληνική κυβέρνηση και θα ζητήσω να αναθεωρήσει τη θέση θέσης της».

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν  οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών για να επιτήρηση αυτής της πύλης εισόδου.

Κατ΄ αρχήν είχε κάποιο λόγο για να μην δεχτεί ο Ερντογάν το δώρο που του κάνουν; Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μάλλον μας θεωρεί τελείως ανόητους. Και από την άλλη έχει κάποιο σοβαρόεπιχείρημα για να μας πείσει ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε την Τουρκία με την συμπεριφορά που έχει στο Αιγαίο ως “συνδιαχειρίστρια”; Την Τουρκία η οποία έχει δημιουργήσει ολόκληρη….αγορά πώλησης σωσιβίων και άλλων ειδών που πουλά στους πρόσφυγες πριν τους στείλει στο Αιγαίο;

Στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός

Παρόλο που η Αθήνα απορρίπτει τις παραινέσεις, εντούτοις τόσο το Βερολίνο όσο και η Κομισιόν, διά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιμένουν ότι χρειάζονται κοινές περιπολίες στο Αιγαίο.

Η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη σύνοδο διεμήνυσε ότι θα οι ηγέτες της ΕΕ θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να έχουν «περισσότερη τάξη και περισσότερο έλεγχο της κατάστασης».

«Θα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι όλα τα κράτη θα είναι έτοιμα να συμμετέχουν σε αυτή την κατάσταση», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστή η κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη αυτές τις μέρες.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι στη Σύνοδο θα συζητηθεί το πώς μπορούν να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε», είπε και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει βοήθεια προς την Ελλάδα για την προσφυγική κρίση. «Είναι πολύ σημαντικό να εγκαταστήσουμε hot spots σε Ιταλία και Ελλάδα, ενώ και η Τουρκία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχουμε δεσμευτεί για την υλοποίηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης του προσφυγικού», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται «καθαροί κανόνες» για το προσφυγικό.

Συμπερασμα μας μπήκε για τα καλά το «προσφυγικό» και πάμε σε υποδούλωση από τον πολύ τον «ανθρωπισμό» ..

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ : ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ  ΤΟΥΣ

Τραγικές είναι οι εικόνες από τη Μυτιλήνη, με τα συνεργεία διάσωσης να βγάζουν πτώματα παιδιών από το κουφάρι του σκάφους!

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Όπως έως τώρα έχει γίνει γνωστό, στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης από πλοίο ανοικτής θαλάσσης, σκάφος του Λιμενικού Σώματος συγκρούστηκε με παλιό ξύλινο σκάφος με το οποίο μεταφέρονταν μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο, με αποτέλεσμα την ανατροπή του.

Από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος διεσώθησαν 31 από τους επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνταν άλλοι οκτώ. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού και της Frontex, ενώ το κουφάρι του ξύλινου σκάφους μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Μολύβου για να εξεταστεί από ειδικούς.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + 11 =