«ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ» Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ FRONTEX

Στη  μέση, στον 25ο παράλληλο θέλουν να κατατμήσουν το Αιγαίο οι Τούρκοι και σ΄αυτό θα βοηθηθουν πολύ περιπολώντας με το νόμο και τη Φρόντεξ στα ελληνικά νερά

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΕΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» 

Κοινή ειναι η διαπίστωση ότι  τώρα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο Αιγαίο Πέλαγος σε σχέση με την FRONTEX που είναι ο  ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συστάθηκε το 2004. Ο οργανισμός  συστάθηκε  για  τη διευκόλυνση  των μεταναστευτικών ροών από  τις χώρες που κατέστρεψε ή  καταστρέφει ο δυτικός ιμπεριαλισμός στις  υπό  ισλαμοποίηση ευρωπαϊκές, ειδικά σε  Ελλάδα και  Ιταλία..

ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Η ΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ

Το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα στο Αιγαίο Πέλαγος έχει αρχίσει να κινητοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, για πρώτη φορά, μιλά για την διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, επισημαίνει ο Θεόδωρος Καρυώτης, που θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ.  Δείτε πως συνδέεται η ευρωπαρέμβαση στα  σύνορά μας με το θησαυρό από υδρογονάνθρακες που πρόσφατα αποκάλυψαν στους Ελληνες τα ανδρείκελα του καθεστώτος της Αθήνας.

Καρυώτης: ΟΧΙ στην τμηματική ανακήρυξη της ΑΟΖ

«ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ  ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Η απειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι πλέον προφανής, για την κυβέρνηση των Αθηνών, μια και δεν κατάλαβε ότι η πρωτοβουλία της ΕΕ να έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση της Τουρκίας για ένα σχέδιο δράσης για να ανακοπεί το κύμα των μεταναστών που κατευθύνονται προς την Ευρώπη αποτελεί ένα θανάσιμο κίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι η FRONTEX επιζητά την συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία στο θέμα της Έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο Πέλαγος και αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει σε τέτοιες επιχειρήσεις όπου θα πραγματοποιεί έρευνες μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, στην υφαλοκρηπίδα της και την μελλοντική της ΑΟΖ. Η Ελλάδα πολλά χρόνια πριν είχε δώσει ένα χάρτη στο IMO (International Maritime Organization) που έδειχνε ξεκάθαρα το χώρο που ανήκει στην Ελλάδα για Έρευνα και Διάσωση που κάλυπτε το FIR Αθηνών και ο χάρτης αυτός είναι παρόμοιος με τον χάρτη που δείχνει την ΑΟΖ της Ελλάδας. Βέβαια, ένα τέτοιο χάρτη παρέδωσε και η Τουρκία στον διεθνή οργανισμό αλλά αυτός ο χάρτης δείχνει ότι στην Τουρκία ανήκει το μισό Αιγαίο όπως πάντα κάνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Η Τουρκία δεν είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επομένως δεν μπορεί η FRONTEX να συνομιλεί με την Τουρκία για θέματα που άπτονται των θαλάσσιων συνόρων της και να θέλει να την φέρει στο τραπέζι λες και είναι πλήρες μέλος της ΕΕ. Η FRONTEX θέλει η Τουρκία να συμμετέχει σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου. Η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει εάν αποδεχτεί την συνδιοίκησηστο Αιγαίο μια και θα αρχίσει μια πλήρη αμφισβήτηση του ελληνικού θαλάσσιου χώρου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο Πέλαγος. Η κυβέρνηση πρέπει, άμεσα, να αντιδράσει διαφορετικά η Τουρκία, μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει ένα πολύ κακό προηγούμενο όταν θα έρθει η ώρα να συζητήσει μαζί μας την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Μας έχουν περικυκλώσει οι υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο και εμείς χαζεύουμε τους Κύπριους, τους Αιγύπτιους και τους Ισραηλινούς που τους μαζεύουν. Εάν οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή δεν αντιπαθούσαν την έννοια της ΑΟΖ και την είχαν ανακηρύξει στην αρχή του 21ου αιώνα, ίσως η Ελλάδα θα απέφευγε την οικονομική τραγωδία των τελευταίων 5 ετών. Οι υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα βάθη των θαλασσών μας είναι η πιο σημαντική επένδυση της Ελλάδας που θα οδηγήσει σε μια πραγματική ανάπτυξη. Μπορεί οι αριθμοί του Φώσκολου να φαίνονται αστρονομικοί αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, εάν δεν αρχίσουμε την εξερεύνηση για τις πιθανές μεγάλες ποσότητες που κρύβουν ιδιαίτερα οι περιοχές στα νότια της Κρήτης.

mignatiou.com

ΣΗΜ. Οποιος θέλει να μάθει για το κατ’ εξοχήν έγκλημα προδοσίας της πολιτικής τάξης  στο Αιγαίο μπορεί να δει παρακάτω.

Ιστορική αναδρομή της ελληνικής ΑΟΖ
Ν. Λυγερός
Επιμέλεια Σ. Ντρέκου 
Αν θέλαμε να καταλάβουμε πραγματικά την αξία της ελληνικής ΑΟΖ μέσα σ’ ένα ιστορικό πλαίσιο κι όχι μόνο μέσω του Δικαίου της Θάλασσας του 1982, έχει όφελος να υλοποιήσουμε τους χάρτες της ελληνικής ΑΟΖ ανάλογα με τη γεωγραφία και τη γεωμετρία της πατρίδας μας.

Αν και αυτός ο τρόπος φαίνεται αναχρονικός, αφού οι χάρτες αποκτούν νόημα νομικό μόνο μέσω της Σύμβασης, επί της ουσίας όμως σε στρατηγικό επίπεδο, δείχνει μια εικόνα ενδεικτική της αληθινής κατάστασης.

Επίσης ο σχεδιασμός των χαρτών με την ΑΟΖ δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε την εμβέλεια της θάλασσας μέσω του απέραντου γαλάζιου.

Διότι στην εξέλιξη της πορείας της ανακατάληψης της Ελλάδας, σπάνιοι είναι αυτοί που εξετάζουν τον θαλάσσιο χώρο και εκτιμούν μόνο και μόνο την ξηρά. Έτσι τα νησιά τού φαίνονται οι απλές λεπτομέρειες στον όλο σχεδιασμό.

Μέσω της ΑΟΖ αντιλαμβανόμαστε πιο αποτελεσματικά τη συμβολή των μεσοθαλασσών, που είναι τα νησιά, αφού με αυτά αποκτούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Οι χάρτες ανά περίοδο δείχνουν τη μεγάλη εικόνα που συνθέτει μια στρατηγική, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τοπικές αξιολογήσεις.

Κατά συνέπεια, είναι δυνατόν να δούμε την αληθινή πορεία της υψηλής στρατηγικής της Ελλάδας, πριν ακόμα υπάρξει επίσημα η έννοια της ελληνικής ΑΟΖ.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 − 17 =