Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ» ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

Russia and US

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.  ΕΠΙΣΗΣ, ΤΕΡΜΑ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.. ΟΙ  ΜΙΣΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ  ΑΣΑΝΤ  ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ… ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΜΟΣΧΑ.

ΣΥΡΙΑ: Η ΔΥΣΗ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΗ !

ΜΟΝΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ  ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα εξουσιοδότηση προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, δύο ημέρες αφότου ο ρώσος πρόεδρος συζήτησε τρόπους συνεργασίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα της Μέσης Ανατολής με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπάρακ Ομπάμα.

Η απόφαση προβλέπει την ανάπτυξη αεροπορικών δυνάμεων και όχι χερσαίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ.

© Sergey Mamontov

To ρ ωσσικό ΥΠΕΘΑ ανακο ινωσε επισήμως την έναρξη των επιχειρήσεων των ρωσσικών δυνάμεων στην Συρία.Ρώσσος στρατηγός στη Δαμασκό έ χει ήδη αναλάβει την διοίκηση των επιχειρήσεων . Ρωσσικές πηγές αναφέρουν πως σκοπός τους είναι να ισοπεδώσ ο υν τους τζιχαντιστές στη Β.Συρία Οι επιχειρήσεις θα διαρκούν 24/7, δηλαδή  αδιάκοπα και για όσο χρειαστεί.

«Μιλάμε αποκλειστικά για ανάπτυξη δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, κι όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκλείεται οποιαδήποτε παρουσία χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι η εναέρια υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ η απόφαση ελήφθη κατόπιν έκκλησης για στρατιωτική βοήθεια από τον ίδιο το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άλ Άσαντ.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Πρόεδρος της Συρίας ζήτησε από την ηγεσία της χώρας μας την παροχή στρατιωτικής βοήθειας. Για να μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία απαιτείται συνδυασμός προσπαθειών, αλλά παραμένει αναγκαία προϋπόθεση η τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας.

Εντός της ημέρας το Κρεμλίνο μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να ενημερώσει τους ξένους εταίρους για την απόφαση του κοινοβουλίου να αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό, ενώ το ίδιο θα πράξουν και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη για να βοηθήσει τη Συρία και να προστατεύσει τα ρωσικά συμφέροντα τόνισε ο κ. Ιβανόφ σημειώνοντας ότι «πρώτα και κύρια μιλάμε για τη Συρία, και όχι για την επίτευξη ορισμένων στόχων εξωτερικής πολιτικής που θα ικανοποιούν κάποιες φιλοδοξίες, όπως μας κατηγορούν οι δυτικοί εταίροι μας, ενώ ταυτόχρονα μιλάμε για τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και μόνο».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των επιχειρήσεων δήλωσε πως δεν προβλέπεται μακρά διάρκεια, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει με ακρίβεια το πότε θα ολοκληρωθούν.

Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, συζήτησε την Τετάρτη, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το θέμα της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.

«Οι δυτικές επιχειρήσεις καταστρατηγούν το διεθνές δίκαιο»

Σχολιάζοντας τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούν οι δυτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Ιβανόφ δήλωσε ότι δεν είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.

«Όπως όλοι γνωρίζετε πολύ καλά, οι Ηνωμένες Πολιτείες … έχουν ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, και ίσως και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Πρόσφατα ξεκίνησε και η Γαλλία. Η Αυστραλία και μια σειρά από άλλες χώρες…μιλούν για το ίδιο πράγμα. Σημειώστε όμως το κύριο, ότι οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται καταστρατηγώντας το διεθνές δίκαιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ, και η Συρία δημιούργησαν πρόσφατα Κέντρο Πληροφοριών στη Βαγδάτη, προκειμένου να συντονίσουν την πάλη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Κύριοι στόχοι αυτού του κέντρου είναι η παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των μαχητών της ΙΚ, τα όπλα τους, και τις κινήσεις τους.

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι το νέο κέντρο ξεκινά τη λειτουργία του μέσα στον Οκτώβριο -Νοέμβριο και θα διευθύνεται εκ περιτροπής από Ρώσους, Σύρους, Ιρακινούς και Ιρανούς αξιωματούχους, για διάστημα τριών μηνών.

Κανάλι επικοινωνίας ΗΠΑ – Ρωσίας στο πεδίο των επιχειρήσεων

OBAMA

Την επιθυμία οι ΗΠΑ να συνεργαστούν με την Ρωσία και το Ιράν για να υπάρξει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του στην σύνοδο για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.  Επιμένει στην αμερικανική θέση περί αποχώρησης του Μπασάρ αλ Άσαντ από την προεδρία. «Η νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) απαιτεί, κατά την άποψη μου, έναν νέο ηγέτη και μια κυβέρνηση ευρείας αντιπροσώπευσης που να ενώνει τον συριακό λαό στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων», είπε ο Ομπάμα. «Αυτή πρόκειται να είναι μια σύνθετη διαδικασία και, όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, είμαστε προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και του Ιράν, για να βρούμε έναν πολιτικό μηχανισμό ο οποίος θα καταστήσει πιθανή την έναρξη μιας διαδικασίας μετάβασης», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ» ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα, οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας συμφώνησαν στη δημιουργία ενός καναλιού επικοινωνίας μεταξύ των χωρών, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

«Θα ήθελα απλώς να επαναλάβω ότι, κατά τη συνάντηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας Will Stevens.

Η  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 1 =