Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ..

Electra Antonopoulou : 27/9 -1831: Δολοφονία Καποδίστρια -1941: Ιδρύεται το ΕΑΜ -2015: ο Τσίπρας στο Ίδρυμα Κλίντον... Συμπτώσεις...

Στο Λευκό Οίκο πιστεύουν ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να οδηγήσουν στην αναδιάρθρωση του Χρέους («κούρεμα») ως επιβράβευση της ελληνικής προσπάθειας και προσωπικά του Τσίπρα.. Θα προτιμήσουν  κι αυτοί να τα φάνε όλα..

 

ΚΙ ΑΛΛΟΣ «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΥΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΠΟΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙς ΤΡΥΠΕΣ.. ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ

Μετά τον «Γιώργος» παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία της αφεντομουτσουνάρας του στο πάνελ που διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative στη Ν. Υόρκη.  Στο ίδιο πάνελ με τους δύο «έλληνες» παγκόσμιους στοχαστές θα συμμετέχει και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton, ίσως και Τζ. Σόρος..  Η Μονσάντο ειναι η χορηγός του Ιδρύματος Κλίντον στην Ετήσια Συνέλευση του οποίου θα μιλήσει σήμερα ο Τσίπρας(Βίντεο).

GAP-Clinton

Συνάντηση ΓΑΠ – Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη. «Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς», είπε ο πρώην πλανητάρχης απαντώντας στις διεθνείς καταγγελίες του αρχικαθάρματος «Γιώργος» εναντίον του ελληνικού λαού

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει επίσης σε Σύνοδο Κορυφής που έχει ως αντικείμενο την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015». Αναμένεται να αναφερθεί στα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και να υπογραμμίσει ότι η σκληρή λιτότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην κατεύθυνση αυτή.

O Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη λίγες ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου που τον ανέδειξε για δεύτερη φορά πρωθυπουργό, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, κατά την παραμονή στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και θα κάνει επίσης δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (1η Οκτωβρίου) και θα συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).

Λιγά είναι αυτά που μπορεί  να  περιμένει από τον Ομπαμα ο Τσίπρας. Η Αμερική προβάλει ως  θέση της  ό,τι απορρίπτει τη λιτότητα και υποστηρίζει την ανάπτυξη. Αυτή η θέση ήταν ένα από τα βασικά θέματα της συνομιλίας του κ. Τσίπρα με τον κ. Ομπάμα. Ξεκινώντας με το δεδομένο αυτό, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να «οικοδομήσει» στην υποστήριξη που του προσφέρουν οι Αμερικανοί, και η οποία τέθηκε σε κίνδυνο την Ανοιξη όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης σχεδίασε το σχετικό νόμο για τους ασθενείς κρατούμενους στα «μέτρα» του Σάββα Ξηρού, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν στην Ουάσιγκτον.

Επίσης, η επίσημη Αμερική υποστηρίζει το αίτημα του ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ο κ. Ομπάμα έχει προωθήσει την ιδέα στις συζητήσεις που έχει με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει εξηγήσει στον κ. Λιού τον τρόπο με τον οποίο η ίδια και οι συνερτγάτες της βλέπουν την αναδιάρθρωση και ο Αμερικανός υπουργός συμφωνεί απόλυτα. Τόσο η κ. Λαγκάρντ όσο και ο Λευκός Οίκος, πιστεύουν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο χωρίς γενναία αναδιάρθρωση, και διαφωνούν με τους Ευρωπαίους δανειστές, οι οποίοι αντιστέκονται ακόμα και στην ιδέα μίας απλής ελάφρυνσης του χρέους.

Στα θέματα της οικονομίας ο κ. Τσίπρας έχει βρει ένα ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου. Ομως, η υποστήριξη αυτή δεν είναι ανέξοδη για τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για να επιτύχει την «ευεργεσία» της αναδιάρθρωσης. Στο Λευκό Οίκο πιστεύουν ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να οδηγήσουν στην αναδιάρθρωση ως επιβράβευση της ελληνικής προσπάθειας και προσωπικά του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, B. De Blasio και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Πώς η Monsanto πήρε βακτήρια που επιβιώνουν σε τοξικά απόβλητα και τα έβαλε στο φαγητό μας.

 

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς(και σια) Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις που οργανώνονται με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και της Συνάντησης Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους μετά το 2015.
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος, στην ετήσια συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου «Λύσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN)», μιας διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών.

Από προχθες, Σάββατο 26 μέχρι και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετέχει στην Ετήσια Συνάντηση του Ιδρύματος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον – Clinton Global Initiative 2015 Annual Meeting.
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.
Για το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις μετακινήσεις πληθυσμών λόγω του πολέμου στη Συρία, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την Παρασκευή συνάντηση εργασίας και με τον Πρόεδρο της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps, Neal Keny – Guyer.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 1 =