ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

tsiprokammenoi

Πλήρης επικράτηση του διεθνούς παράγοντα, «ελληνική» εντός εισαγωγικών,  τώρα η Βολή, όπως  κι όλοι οι ξεφτυλισμένοι θεσμοί.

 

ΤΕΡΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ !

 Αυτό  είναι το έργο του Σφύριζα που πέτυχαν με το 7μηνο  «κατενάτσιο» και τις παρελκυστικές «διαπραγματεύσεις» του πράχτωρα του ελληνικού ολέθρου Τσίπρας.
«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις χθεσινές εκλογές, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση», αναφέρει σημερινή δήλωση από το Στέϊτ Ντηπάρτμεντ. Το Λονδίνο όμως δεν κρύβει ό,τι οι κατακτητές σ’ αυτές τις εκλογές δεν πέτυχαν απολύτως σε όλους τους στόχους τους, αν και ο κυριότερος είναι αδιαμφισβήτητος. Με τον δικτατορικό  έλεγχο των μπανκς στην κυκλοφορία του χρήματος που ολοκλήρωσε τη διάλυση στην πραγματική οικονομία, συν τα ανοικτά σύνορα που  ακυρώνουν τα δικαιώματα  των ιθαγενών,  μπήκε οριστικά ταφόπετρα  στην ελληνική κυριαρχία  στην Ελλάδα… Απομένουν οι μισοί ψηφοφόροι των εκλογών που πάνω κάτω αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, κάποιοι επέλεξαν να απέχουν,  και προστατεύοντας τον εαυτό τους ίσως κρύβονται..

σημα λα.ε.

Η αποτυχία του Λαφαζάνι προβληματίζει ..

Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της για τα διμερή και περιφερειακά θέματα, συνεχίζει η αμερικανική δήλωση. Καθώς η νέα κυβέρνηση ξεκινά τις εργασίες της, οι ΗΠΑ, τονίζουν πάλι ότι «υποστηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν, και παραμένει, ότι η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή». Από την άλλη ο παγκόσμιος γύφτος Μπαρουφάκης του Σόρος επισημαίνει το αυτονόητο. «Οι δανειστές είναι οι πραγματικοί νικητές των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα», γράφει σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Ακόμη και ο έλεγχος του Συστήματος στη Χρυσαυγή φάνηκε πλατειά. Το 3ο κόμμα μετρίασε την απήχησή της για να μην τρομάζει κι όλοι αναρωτιούνται ποιός έβαλε τον Μιχαλολιάκο να αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας του Φύσσα 3 μέρες πριν τις εκλογές..
Κατά τη βρετανική οπτική ο Αλέξης Τσίπρας είναι «παγιδευμένος» να αποτύχει, αν και όπως αναφέρει ο Μπαρούφ δεν θα έπρεπε «να τον ξεγράψουμε». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλά για «βαθύτατο τραυματισμό της ελληνικής δημοκρατίας», από το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και την από την πανικόβλητη αντιμετώπιση του από το ντόπιο Σύστημα. Επισημαίνει την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να μπει στη Βουλή καθώς και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκαν τα μικρότερα κόμματα, από τη λαϊκή απαξίωση αναφερόμενος ιδιαίτερα στα χαμηλά ποσοστά που σημείωσε το Ποτάμι. Μπορεί τα νομοσχέδια του τρίτου προγράμματος να περνούν με ευκολία από τη Βουλή, λόγω της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά τον Μπαρουφάκη αυτό το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Η δομή και η σύνθεση  της κυβέρνησης που σήμερα θα ανακοινώσει ο κ. Τσιπρας θα δώσει το στίγμα των προθέσεων του. Κυρίως θα δείξει εάν ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εταίρος του Πάνος Καμμενος εννοούν και αντιλαμβάνονται ότι η δεύτερη ευκαιρία τους προσφέρθηκε από τούς δανειστές, προκειμένου να  υλοποιήσουν ένα πολύ φιλόδοξο Μνημονιακό/κατασταλτικό πρόγραμμα.
Για μας δε, γεγονός είναι, πως στο εξής ό,τι και να ψηφίζουμε θα έχουμε πασόκικης ποιότητας διοίκηση με ξένο πρωθυπουργό. Οπως μέχρι τώρα είχαμε τους Ράιχενμπαχ ή Φούχτελ, τώρα έχουμε τον Ολλανδό υπάλληλο της Κομισιόν που ήδη ξεχνάμε τ’ όνομά του))

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 1 =