ΑΚΥΡΟ Η ΑΠΟΧΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ !

 orwell_1984_2015

ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Οι εκλογές αυτές παραβιάζουν την λειτουργία της Δημοκρατίας και υποσκάπτουν την Ελλάδα

Του Γιώργου Κασιμάτη

Η μόνη απάντηση του ελληνικού λαού είναι: Αποχή ή άκυρο και συσπείρωση για αγώνα!

kasimatisΟι εκλογές δε γίνονται γιατί υπήρχε κάποιος από τους λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οι εκλογές μεθοδεύτηκαν και αποφασίστηκαν από τους δανειστές μας και από τη συνεργαζόμενη κυβέρνηση: για να ανατρέψουν στα μάτια των λαών της Ευρώπης το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο απάνθρωπο και παράνομο καθεστώς δανεισμού που επέβαλαν στη χώρα μας και για να «νομιμοποιήσουν» την απάνθρωπη και άνομη «συμφωνία» που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Σίγουρα, ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν μπορούν να επιτύχουν. Το καθεστώς παραμένει παράνομο και απάνθρωπο, ο δανεισμός επαχθής, άνομος και άκυρος, η «συμφωνία» παραβιάζει και πάλι την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ενώ το «όχι» του ελληνικού λαού στέκει ακλόνητο.

Στον ψευδεπίγραφο προεκλογικό λόγο των πολιτικών κομμάτων εξουσίας της τελευταίας πενταετίας και των χειραγωγημένων κυρίαρχων ΜΜΕ και των υπηρετών τους δεν ακούστηκε ούτε λέξη για τα βασικά ζητήματα του καθεστώτος δανεισμού, το οποίο επιβλήθηκε παράνομα στην Ελλάδα, απομυζά συστηματικά τον εθνικό της πλούτο και την εθνική της οικονομία και εξαρθρώνει το ανεκτίμητο ζωντανό της κεφάλαιο, τη νεολαία, και ολόκληρο τον κοινωνικό της ιστό.

Δεν ακούστηκε από τα κόμματα και τα ΜΜΕ εξουσίας ούτε λέξη -όπως δεν ακούστηκε ποτέ από την αρχή της πενταετίας- για τα βασικά ζητήματα της κρίσης, χωρίς την αντιμετώπιση των οποίων δεν μπορεί ούτε να αποτραπεί η επιβολή της απάνθρωπης «λιτότητας», της θανατηφόρας ανεργίας, της κοινωνικής ερήμωσης με τη φυγή των νέων, της καταστροφής της εθνικής οικονομίας, της εξάρθρωσης του μεσαίου χώρου και της εξαθλίωσης των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ούτε να γλιτώσει η Ελλάδα τον αργό θάνατο.

Δεν ακούστηκε:

 1. Ούτε λέξη για την πολιτική αντιμετώπισης του δανείου και του καθεστώτος δανεισμού (συμβατότητα με το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες της Ε.Ε. και το Σύνταγμα) και για τα όπλα αντιμετώπισής τους.
 2. Ούτε λέξη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, για την πολιτική αξιοποίησής τους και την απελευθέρωση από το καθεστώς των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και του άνομου αντιπροσώπου τους, του ΤΑΙΠΕΔ.
 3. Ούτε λέξη για την απελευθέρωση της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας, την οποία εγγυάται το διεθνές δίκαιο και οι Συνθήκες της Ε.Ε., αλλά την έχει δεσμεύσει παράνομα το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής των δανειστών και των κερδοσκόπων.
 4. Ούτε λέξη για το περιεχόμενο των βασικών δανειακών συμφωνιών, για το κύρος τους, για τη μΗ επικύρωσή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα, για την κατάργηση των πρωτοφανών στην ιστορία όρων: της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και των άλλων εγγυήσεων του Διεθνούς Δικαίου, της καθολικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας, σημερινής και μελλοντικής, και της ολοκληρωτικής δέσμευσης της οικονομικής πολιτικής της Χώρας.
 5. Ούτε λέξη για τις κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των εγγυήσεων του ΟΗΕ και για την αποκατάστασή τους.
 6. Ούτε λέξη για την αποκατάσταση της λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της πρώτης λειτουργίας του πολιτεύματος, της νομοθετικής.
 7. Ούτε λέξη για τα μεγάλα εθνικά θέματα, που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο επιβουλής τους εις βάρος του Ελληνισμού (ΑΟΖ, Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίου, Θράκης κ.ά.).
 8. Ούτε λέξη για την απάντηση της Ελλάδας, αν η Ευρώπη επιμείνει να μας έχει υπόδουλους (Plan Β΄) ως κατακτητής: θα την παραδώσουν ως δούλη ή και αυτό είναι «μονόδρομος»;
 9. Καμιά διευκρίνιση για το ποια Ευρώπη θέλουν: για την Ευρώπη του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που λαμπρύνουν την Iστορία της ή την Ευρώπη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που βαραίνουν το παρελθόν της.

Επίσης, αποσιωπήθηκαν απολύτως από τα κόμματα και τα ΜΜΕ εξουσίας:

 1. Η Προκαταρκτική Έκθεση της διεθνούς ομάδας υψηλού κύρους εμπειρογνωμόνων, της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που συνέστησε η Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή κυρίας Σοφίας Σακοράφα και της προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, της μόνης ενεργού πολιτικού που με σαφήνεια το προβάλλει στον πολιτικό της λόγο.
 2. Το Ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13.3.2014, που ήταν κόλαφος για τους δανειστές και τις ελληνικές κυβερνήσεις.
 3. Οι Εκθέσεις Οργανισμών του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των κοινωνικών δικαιωμάτων από το καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας.
 4. Η πρόσφατη πρωτοβουλία του ΟΗΕ για το ζήτημα της νομιμότητας του δανείου της Ελλάδας, στη σχετική απόφαση της οποίας η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε επιδεικτικά να απόσχει, παραβιάζοντας κατάφωρα την ύπατη υποχρέωση που επιβάλλει το Σύνταγμα στο πρώτο άρθρο του: την υποχρέωση άσκησης όλων των λειτουργιών και εξουσιών υπέρ του Λαού.

Όλα αυτά φανερώνουν την ηθελημένη παραπλάνηση του λαού από τα κόμματα εξουσίας και τα ΜΜΕ, με το να συζητούν και να αγωνίζονται δήθεν για τα καθημερινά προβλήματά του που προκαλεί η κρίση και όχι για τις πραγματικές αιτίες τους και για τον πραγματικό και αποτελεσματικό αγώνα που χρειάζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπισή τους.

Όλα αυτά καταδεικνύουν και τον πραγματικό σκοπό των σημερινών εκλογών: Ότι ο ύπατος θεσμός της λαϊκής κυριαρχίας, οι εθνικές εκλογές, χρησιμοποιείται καταχρηστικά και δόλια από την πολιτική ηγεσία και τους δανειστές, για να ανατρέψουν την ίδια την πραγματική θέληση του λαού που εξέφρασε το μεγαλειώδες «όχι».

Γι’ αυτό η μόνη απάντηση του ελληνικού λαού είναι: Αποχή ή άκυρο και συσπείρωση για αγώνα!

Κύθηρα, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γιώργος Κασιμάτης, ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει με πάρα πολλούς τρόπους παρέμβει στα τεκταινόμενα της τελευταίας πενταετίας. Με καθαρό και ευθύ λόγο, έχει μιλήσει και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας της χώρας και των δικαιωμάτων του λαού της που επλήγησαν.

Είναι εδώ ευκαιρία να  βάλουμε το  εξής σχετικό πόνημα

Η «κατάληψη» της λειτουργίας της Δημοκρατίας

(Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΤΟΠΗΜΑΤΟΣ… ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ)

τοῦ Νέστορα Νικηφορίδη

Μέ ἀφορμή τό ἄρθρο «Κωνσταντοπούλου: Πολιτικές με στόχο την υπερχρέωση της χώρας» της 6-9-2015…

Εἶπε λοιπόν ἡ  κα Ζωή Κωνσταντοπούλου:  «…η Βουλή διαλύθηκε απροειδοποίητα προκειμένου να εξασφαλισθεί μία πιο “σταθερή πλειοψηφία” που θα εφαρμόσει τα μέτρα που ο λαός καταψήφισε».

ΑΥΤΟ,  ὅμως,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΤΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΥΤΕΡΑ:

Διότι, ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΒΟΥΛΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.

Καθ’ ὅσον, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ,  ΑΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (!): Εἴτε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ πλειοψηφίας για την εφαρμογή του νέου Μνημονίου, εἴτε ΤΥΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ πλειοψηφίας γιά τήν ἀπαγκίστρωση ἀπό Μνημόνια (μέ προ-υπάρχουσα τήν ψῆφο ἐμπιστοσύνης).

Καί ἀντί ὁ Πρωθυπουργός νά διαλέξῃ μέ ποιά πλειοψηφία ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ θέλει νά κυβερνήσῃ, παραιτήθηκε μαζί μέ τήν Κυβέρνηση παραβιάζοντας εὐθέως τό Σύνταγμα, καί  ζητώνταςἐκλογές!  ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ ΠΕΡΙ ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝ ΟΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΠΙΚΩΣ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ὡς μή ὤφειλε – ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ὁ κανόνας αὐτός ΠΕΡΙ ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ –  φυσικά ἐξαιρεῖται ἀπό τόν κανόνα τῆς τεραετίας, ἡ περίπτωση πού πέφτει μία Κυβέρνηση διότι ἔπαυσε νά χαίρῃ τῆςἐμπιστοσύνης τῆς Βουλῆς – ἐπιδεχόταν κατά τα λοιπά, ὡς ΜΟΝΗ ἐξαίρεση , τήν ἑξῆς  ΕΥΛΟΓΗ συνταγματική πρακτική:  Ὅτι δηλαδή, κατά τό τελευταῖο ἔτος τῆς θητείας τῆς Βουλῆς, καί προκειμένου νά ληφθοῦν ὁρισμένα σοβαρά μέτρα ἤ ἀποφάσεις,  πού μία κυβέρνηση εκλεγεῖσα πρό τριῶν ετῶν καί μέ σύντομη ἡμερομηνία λήξεως δέν θά μποροῦσε νά λάβῃ, νά γίνεται ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , τό ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ γιά διενέργεια ἐκλογῶν ΛΙΓΟ ἐνωρίτερα, ἐντός τοῦ τετάρτου δηλαδή ἔτους, γιά «λόγους σπουδαίουἐθνικοῦ  συμφέροντος», καί προκειμένου νά ἀνανεωθῆ, ἤ νά μήν ἀνανεωθῆ, ἡ λαϊκή ἐντολή πρός τόν Πρωθυπουργό καί τό κόμμα του.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΚΑΙ συνιστᾶ ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ, τό νά διαλύεται ἡ Βουλή πολύ πρό τῆς λήξεως τῆς τετρετίας, διότι  Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ἀρνεῖται (ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ!) νάἀνταποκριθῆ στά ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ καθήκοντά του καί παραιτεῖται-ζητώντας-ἐκλογές, ἡ δέ ΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ τόν ἀκολουθεῖ στήν παραίτηση!

Ἐάν ἁπλῶς παραιτεῖτο, πολύ ἁπλᾶ, ἡ Βουλή θά ἐξέλεγε κάποιον ἄλλον Πρωθυπουργό. Ὀμοίως θά ἐξέλεγε μία ἄλλη Κυβέρνηση, ἐάν ὅλοι οἱ Ὑπουργοί ἐπίσης παραιτοῦνταν. Ἄλλο τό προσωπικό δικαίωμα παραιτήσεως τοῦ Πρωθυπουργοῦ καί τῶν Ὑπουργῶν μιᾶς Κυβερνήσεως, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ:

ΑΥΤΟΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΛΩΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΛΛΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Δηλαδή «παραίτησαν» καί τούς ἄλλους βουλευτές, ζητώντας νά γίνουν ἀμέσως ἐκλογές γιά νά προκύψει Βουλή μέ διαφορετικούς τούς ΑΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

… – καί αὐτά ἔγιναν δεκτά ἀπό τόν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας!

Στήν συνέχεια,  ὅταν τέθηκε τό ζήτημα συνεργασιῶν κομμάτων κατά τήν διαδικασία τῶν διερευνητικῶν ἐντολῶν (οἱ ὁποῖες εἶναι πρόδηλο ὅτι κατά τόν ἀρχικό σχεδιασμό δέν προβλέπονταν!) ,  ἡ ὁμάδα τοῦ Πρωθυπουργοῦ καί τῶν βουλευτῶν του (καί τῶν συνεργαζομένων μέ αὐτούς βουλευτές ἄλλου κόμματος), ἀρνήθηκαν κάθε οὐσιαστική ἀλλά  καί τυπική συζήτηση, οὐσιαστικά ἀπαιτώντας ἐκλογές ἐδῶ καί τώρα !  Δηλαδή, ἁπλῶς διευρύνθηκε ὁκύκλος  τῶν συνυπευθύνων γιά τήν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΩΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Καί πάλι: Ἄλλο θέμα ἡ δυνατότητα τῶν συγκεκριμένων βουλευτῶν νά παραιτηθοῦν ὡς προσωπικό τους δικαίωμα, καί ἄλλο νά μήν παραιτηθοῦν, μένοντας βουλευτές, καί ἀπαιτώντας ἄμεσες ἐκλογές, καί οὐσιαστικά ἔτσι καταργώντας, μέ τήν γνώση καί συναίινεση  τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας,  τούς λοιπούς βουλευτές τῆς ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, κατά παραβίαση τοῦκανόνος περί τετραετοῦς θητείας τῆς Βουλῆς.

Τό Σύνταγμα, δέν προβλέπει πουθενά, τι μία πλειοψηφία στήν Βουλή δικαιοται νά καταργε διά νόμου , λλως πως, τήν φαρμογή τς Συνταγματικς διατάξεως περί τετραετος θητείας τς Βουλς  –  φυσικά ξαιρεται πό τόν κανόνα τς τετραετίας, περίπτωση πού πέφτει μία Κυβέρνηση διότι παυσε νά χαίρ τς μπιστοσύνης τς Βουλς. Τό Σύνταγμα, κατά τά λοιπά, πλς νέχεται τήν Συνταγματική πρακτική νά γίνονται κλογές κατά τό τέταρτο τος τς Βουλευτικς περιόδου, κατά τά προαναφερθέντα.

Περαιτέρω, εναι καταχρηστική (venire contra factum proprium) καί ραντισυνταγματική, σκηση το δημοσίου δικαιώματος ποβολς ποψηφιότητας γιάκλογή τους ς βουλευτν, τν μελν τς Βουλς καί τς Κυβερνήσεως, πού μέ τήν συμπεριφορά τους προκάλεσαν τίς πρόωρες κλογές, ντισυνταγματικς , καί κατά τόν προαναφερθέντα τρόπο. Δηλαδή, γιά νά λήξ θητεία τς Βουλς πολύ πρίν πό τήν λήξη τς τετραετίας, χωρίς νά χ πέσ μέ ψφο δυσπιστίας Κυβέρνηση, καί μέ τήν συνταγματικά παράδεκτη μέθοδο τς ς νω «θεσμικς», καί χι πλς προσωπικς,  παραιτήσεως τς Κυβερνήσεως.   

φ’ σον τά τομα ατά στηρίζουν τήν ΠΡΟΩΡΗ καί ντισυνταγματική ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τς Βουλς καί νανέωση προσώπων τς Βουλς, πως ατές μεθοδεύθηκαν μέ τήν, ποκρουόμενη κατά τό Σύνταγμα, «θεσμική¨ παραίτηση το Πρωθυπουργο καί της Κυβερνήσεως, ρα, κατά παραβίαση το Συντάγματος ποποιήθηκαν, πρό τς λήξεως τς τετραετίας, καί τήν συνέχιση  τς δικς τους διότητας ς βουλευτν, νευ λόγου συνταγματικς πιτρεπτο.πομένως, ελογο εναι, ξίωσή τους νά πανεκλεγον ς βουλευτές, στίς κλογές πού ο διοι προκάλεσαν, νά ποκρουσθ ς  κατάχρησις δικαιώματος. Τό διο σχύει, κατά μείζονα λόγο, γιά τόν Πρωθυπουργό καί τούςπουργούς του πού παραιτήθηκαν ΠΡΟΩΡΩΣ, χωρίς νά τό προβλέπει τό Σύνταγμα, …γιά νά προκληθον πρόωρες κλογές καί γιά νά πανεκλεγον! 

ΣΥΝΕΠΩΣ:  Ἡ πρακτική συνέπεια ὅλων αὐτῶν, ἀπό ἀπόψεως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, εἶναι ἡ ἀκυρότητα τῶν διαταγμάτων διαλύσεως τῆς Βουλῆς καί τῶν ἐκλογῶν στό σύνολό τους, ἀλλά καί (ἰδίως στήν περίπτωση πού παρέλθει ἄπρακτη ἡ προσθεμία προσβολῆς τους  μέ αἴτηση ἀκυρώσεως)   ἡ ἀκυρότητα τῆς συμμετοχῆς σέ ἐκλογές,  καί ἄρα καί τῆς  τυχόν ἐκ νέουἐκλογῆς, ὅλων ὅσων συνέπραξαν στήν προαναφερθεῖσα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΩΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Δέν πάρχει λλος τρόπος διαφυλάξεως τς Δημοκρατίας, πό τήν μόνιμη κτροπή, κάθε λίγο καί λιγάκι, νά διενεργονται κλογές, διότι παραιτεται Κυβέρνησηκολουθούμενη πό τήν  Κυβερνητική πλειοψηφία, πού μειώθηκε στήν Βουλή, πού πρόδωσε ατά πού λεγε προεκλογικς, προκειμένου, πικαλούμενη τό χάος πού δια προκαλε μέ τήν στάση της καί τήν νάγκη διακυβερνήσεως τς χώρας, νά ποκτήσει καί νά  διατηρήσ τόν πλήρη καί οσιαστικά λοκληρωτικό λεγχο («ΚΑΤΑΛΗΨΗ»! ) τς λειτουργίας τς Δημοκρατίας.  

Τό ὅτι τό ζήτημα αὐτό δέν ἐλέγχθηκε ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ τό 2012, καί ὁδηγηθήκαμε σέ ἐκλογές δύο φορές, τόν Μάϊο καί τόν  Ἰούνιο τοῦ 2012, προκειμένου νά προκύψῃ ἡ ἐπονείδιστη συνταγματική ἐκτροπή τῆς Κυβερνήσεως Παπαδήμου, δέν σημαίνει καί ὅτι δέν πρέπει νάἐλεγχθῆ, καί τώρα, καί στό μέλλον.

Μπορεῖ τό θέμα αὐτό νά ἔχῃ καί πολιτικές διαστάσεις, δηλαδή διαστάσεις πολιτικῶν σκοπιμοτήτων  καί πολιτικῶν παιγνίων,  ἀλλά εἶναι καί ἕνα σοβαρό ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, ἀπαιτεῖται δέ σαφής ὁριοθέτηση,  πέρα ἀπό τήν ὁποία, τά πολιτικά παίγνια νάἀκυρώνονται καί νά ματαιώνονται ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ χάριν τῆς ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ προστασίας τῆς Κοινοβουλευτικῆς Δημοκρατίας.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + nine =