ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΔΥΟ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΙ..

Έντρομοι οι επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, που περίμεναν στην προβλήτα για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, έβλεπαν τους μετανάστες να συγκρούονται μεταξύ τους και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.

ΤΡΟΜΟΣ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ

Τουλάχιστον 20.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο νησί της Λέσβου και αναμένουν τα πλοία που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά και από εκεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Το νησί καλείται να ανταποκριθεί σε μία πρωτοφανή κατάσταση, δίχως τις απαιτούμενες υποδομές και ουσιαστικά, δίχως την παροχή στήριξης από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία αποχωρεί αφήνοντας πίσω της χάος και τραγωδίες.

Αστυνομικός ξεδιψά μικρό προσφυγόπουλο -Μια εικόνα από το χάος στα σύνορα και άλλες ιστορίες που συγκλονίζουν [εικόνες & βίντεο]

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΛΗΤ,  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Σ’ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, η εισροή των προσφύγων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ιδιαίτερα στα παράλια προς την πλευρά της Τουρκίας, οι αφίξεις είναι ανεξέλεγκτες, ενώ οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν αποφασισμένοι, με κάθε κόστος, να μην επιστρέψουν στις πατρίδες τους, που υφίστανται τον μεγάλο ιμπεριαληστρικό πόλεμο.

Η έλλειψη οργάνωσης έχει προκαλέσει μία εκρηκτική κατάσταση στη Λέσβο και σ΄ολα τα ανατολικά νησιά μας , όπου συναθροίζονται οι ντόπιοι κάτοικοι, οι τουρίστες από το εξωτερικό και την Ελλάδα και οι χιλιάδες πρόσφυγες που περιμένουν στο λιμάνι τη δική τους σειρά για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου εκτυλίχθηκαν σκηνές από άγρια δύση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν ομάδες μεταναστών που είχαν κατασκηνώσει εκεί, περιμένοντας το πλοίο που θα τους μεταφέρει στον Πειραιά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μπουνιές, κλωτσιές, μαχαίρια που άστραφταν μέσα στη νύχτα, δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη για την ήσυχη κοινωνία της Λέσβου εικόνα.

ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KontogiorgisΓ. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ :

Οι εφιαλτικές ημέρες που ζούμε στο μεταναστευτικό σήμερα βεβαιώνουν πέραν παντός άλλου το αδιέξοδο της πολιτικής τάξης της χώρας. Η χώρα δεν έχει ούτε είχε μεταναστευτική πολιτική, διότι η πολιτική τάξη δεν έχει ως άξονα αναφοράς το συμφέρον της χώρας: την κοινωνική της συνοχή, την ευημερία και την ελευθερία της κοινωνίας των πολιτών.

Απουσιάζει κάθε πολιτική στο θέμα που να συνεκτιμά τις οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες της χώρας, τις διαδικασίες ένταξης και ενσωμάτωσης, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη ευνομούμενη χώρα.

Η Συριζαία Αριστερά εμφανίζει ως «αριστερή» την πολιτική της σύμπραξη με τους δουλέμπορους και τις «αρχές» της άλλης όχθης, που βρήκαν στην παρουσία της στην εξουσία τη μοναδική ευκαιρία να πλουτίσουν σε βάρος των θυμάτων των διαφόρων «Διεθνών» και να «αδειάσουν» κυριολεκτικά τα δικά τους κέντρα. Προσποιείται ότι αγνοεί πώς η Αριστερά ταύτισε τους αγώνες της με την παρουσία και την πάλη της εκεί όπου παράγεται το κοινωνικό πρόβλημα και η εκμετάλλευση.

Προβάλλει τη «φιλανθρωπία» ως αριστερή πολιτική για να συγκαλύψει την ιδεολογική της γύμνια, την αντιπάθειά της προς την κοινωνία των πολιτών και το γεγονός ότι μεταβλήθηκε εξ αντικειμένου σε «βαποράκι» εκτόνωσης των κοινωνικών εντάσεων που προκαλούν η διεθνής των αγορών και οι πολιτικές τους παραφυάδες. Εξού και επαίρεται που μεταβάλει τη χώρα σε «χωματερή» του παγκόσμιου «καπιταλισμού», προσάπτοντας στην Ευρώπη ότι δεν κάνει το ίδιο.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − eight =